Tavşanlı Linyitspor Maç Önü..

Tavşanlı Linyitspor Maç Önü..

Somaspor, Türkiye Kupası 2. kademe maçında Bölgesel Amatör Lig takımlarından Tavşanlı Linyitspor ile deplasmanda karşılaşacak..

SOMADASPOR

Kupa ve ligi baz aldığımızda geride bırakılan 3 hafta Somaspor için sonuç bazında hiç de fena geçmedi. Sezona kupa maçında Akşehirspor‘u eleyerek başlayan siyah-beyazlılar, Ligde Halide Edip Adıvarspor‘u deplasmanda 2-1, evinde de Malatya Yeşilyurt Belediyespor‘u 1-0 mağlup edip süper başlangıç yapmıştı.

Somaspor, bu sezon 4.resmi maçını Türkiye Kupası 2.Tur Eleme maçında Tavşanlı Linyitspor ile deplasmanda oynayacak. Salı günü sabah antrenmanından sonra Tavşanlıya hareket edecek Somaspor, 11 Eylül Çarşamba günü saat 15:30’da Ada Stadında oynanacak maçın ardından 15 Eylül Pazar günü deplasmanda Gölcükspor ile ligin 3.haftasında karşı karşıya gelecek…

Tavşanlı Linyitspor maçı öncesinde cezalı takım kaptanı Üzeyir Ergün’ün haricinde takımda eksik oyuncu bulunmuyor. Sezon başı Erzurumspor ‘dan transfer edilen ancak kırmızı kart cezası nedeniyle maçlarda forma giyemeyen Muammer Atalay, T.Linyitspor maçında forma giyecek..

TAVŞANLI LİNYİTSPOR

Tavşanlı Linyitspor..
Meteorlar, Kütahya iline bağlı Tavşanlı ilçesinin Bölgesel Amatör Ligdeki tek takımı. Bizim gibi maden kenti olan ilçede Termik Santrali, GLİ Maden Ocağı, Özel Madenler ve Leblesi ile meşhur, bizim gibi futbola tutkulu şirin bir ilçe..

Tavşanlı Linytspor’un renkleri kırmızı-beyaz ve siyahtan oluşuyor. Kuruluşu ise 1943 yılına dayanıyor. 1989-1995 yılları arasında benimde formasını giydiğim Linyitspor’un geçmişine baktığımızda; elde edilen başarıları Futbol ve Güreşe dayanıyor..
Meteorlar, yaptığı flaş transferlerle Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluğa oynayacak iyi bir takım oluşturdu.. Kırmızı-siyahlı ekip, Türkiye Kupası 1. kademe maçında karşılaştığı Isparta 32 Spor’u 90+5.dakikada Cihan Çimen’in attığı golle sahadan 1-0 mağlup ederek rakibimiz olmaya hak kazandı..
ÖMERCAN ASLAN TAVŞANLI LİNYİTSPORSezon başı bir çok kaliteli oyuncuyu kadrosuna dahil eden Tavşanlı Linyitspor’un kadrosunda bu sezon da tanıdık bir yüz var. 2013-2015 sezonlarında Somaspor formasını giyen başarılı defans oyuncusu Ömercan Aslan (sağ başta) Ömercan, geçen sezon Aliağa-Derince maçında gördüğü kırmızı kart dolayısıyla bizim maçta forma giyemeyecek..



İLKAY GÜRE
Bir diğer tanıdık isimde takımın futbol şube sorumlusu 93-95 yıllarında Soma Linyitspor formasını giyen ve bizleri çok yakından tanıyan İlkay Güre..(soldan sağa:Yusuf Ziya, Ramazan Çapar, Mustafa Şentabaklar, Erman Güracar, İlkay Güre)

Geçen seneye Bölgesel Amatör Lig 9.Grup’ta şampiyonluk parolasıyla başlayan, ancak sezonu 41 puanla 6.sırada bitiren Tavşanlı Linyitspor taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Yönetim, geçen seneki hatalardan ders çıkararak şampiyonluğa oynayacak kaliteli oyuncuları bünyesine kattı ve hem ligde hemde kupada oynayacak iddalı takım kurdular..

Maçın Orta Hakemi Çorum Bölgesinden
11 Eylül Çarşamba günü saat 15:30’da Ada Stadında oynanacak karşılaşmayı Çorum Bölgesi Klasman hakemlerinden Ahmet Ecevit yönetecek. Ecevit’in yardımcılıklarını ise; Halit Karacabay (1. Yardımcı hakem Kayseri), Faruk Yağlı (2. Yardımcı hakem Düzce) ve Ali Kılıç (dördüncü hakem Nevşehir) yapacak.

Netice olarak; iki maden ilçesinin karşılaşmasında kazanan önce dostluk sonrada futbol olsun..


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN