Somaspor’un İlk Yarı Değerlendirmesi..

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup’un ilk devresi bizim için içeride oynadığımız ve 2-0 galip geldiğimiz Gülbahçespor maçından sonra sona erdi. Somaspor ilk devrede topladığı 29 puanla ilk devreyi lider tamamladı.

SOMADASPOR.COM

Özellikle 7.hafta deplasmanda 2-1’lik skorla mağlup ayrıldığımız Yıldırım Belediyespor maçından sonra toparlanan takımımız, oynadığı son 5 maçın tamamında sahadan 3 puanla ayrıldı.

Detaylara girmeden önce sitemizden derlediğimiz 12 maçlık maç trafiğimize kısaca bir göz atalım..

Ayvalıkgücü Belediyespor 1-3 Somaspor

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 8.Grup 1.hafta karşılaşmasında grubun iddalı takımlarından Ayvalıkgücü Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Somaspor, zorluk derecesi yüksek olan maçı; dk.24 Berkant İstanbul, dk.41 ve 86 Toma Tabatadze’nin golleriyle 3-1 kazandı. (geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

Somaspor 3-0 Orhangazi Belediyespor

2.hafta karşılaşmasında, bir yanda sezona deplasman galibiyeti ile başlayarak ‘’moralli’’ giren Somaspor, diğer yanda ise lige evinde 3-0’lık mağlubiyetle ‘’moralsiz’’ başlayan Orhangazi Belediyespor, Atatürk Stadında karşı karşıya geldi. 90 dakikanın sonunda sahadan gülerek ayrılan taraf; dk.25 Osman Atalay Demirtaş, dk.41 Yusuf Demir, dk.71 Üzeyir Ergün’ün golleriyle 3-0’lık skor elde eden Somaspor oldu. (geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)



İzmirspor 2-2 Somaspor

3.hafta İzmirspor deplasmanına çıkan Somaspor, dk.42 İzmirspor kk, dk.66 Yusuf Demir’in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen son dakikalarda yediği gollerle beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. (geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

Somaspor 4-1 Yalova Kadıköyspor

4.hafta, Atatürk Stadında konuk ettiğimiz Yalova Kadıköyspor’u, Toma Tabatadze ve Yusuf Demir (3) golleriyle 4-1 mağlup ederek, şampiyonluk yolunda önemli bir virajı daha geride bıraktık. (geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

Salihli Belediyespor 2-3 Somaspor

5.hafta Manisa derbisinde Salihli Belediyespor deplasmanına çıkan şampiyonluğun en büyük favorilerinden Somaspor, zorluk derecesi yüksek olan bu kritik maçta, 3 puanı 90+5.dakikada oyuna sonradan dahil olan genç oyuncusu Emirhan Çakır’ın attığı golle aldı.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

Somaspor 1-1 Çiğli Belediyespor

6.hafta, Evinde iç saha ve taraftar desteğiyle Çiğli Belediyespor’u konuk eden Somaspor, 17.dakikada Mpame’nin ayağından yediği gole, 54.dakikada Toma ile cevap verdi ve karşılıklı atılan gollerle maç 1-1 berabere bitti.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)



Yıldırım Belediyespor 2-1 Somaspor

7.hafta, ligin zirvesini yakından ilgilendiren karşılaşma, haftaya girilirken 14 puanla zirvede yer alan Somaspor ile, 13 puan ve bir maç eksiğiyle ikinci sırada yer alan Yıldırım Belediyespor arasında Bursa Nilüfer’de bulunan Minareli Çavuş Spor Tesislerinde oynandı. iki haftadır takım halinde sergilenen negatif futbolumuz skora yansıyınca puan kayıpları da bizim için kaçınılmaz oldu. Namağlup geldiğimiz deplasmandan 2-1 mağlup ayrıldık!.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

İlaç Gibi Geldi!Somaspor 11-0 Burhaniye Belediyespor

Çiğli Belediyespor ve Yıldırım Belediyespor maçlarındaki puan kayıplarıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Somaspor, 8.hafta maçında Burhaniye Belediyespor’u, evinde oynadığı maçta tarihi bir skorla 11-0 mağlup etti.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

Kenetlenen Somaspor’a 45 Dakika Yetti.Urganlıspor 1-2 Somaspor

9.hafta, Somaspor zirve yolunda yara almamak için gittiği Urganlıspor deplasmanında, ilk yarıda sergilediği akıllı oyun anlayışıyla 2-1 galip gelerek Soma’ya 3 puanla döndü.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

Somaspor’dan Önemli Bir 3 Puan Daha. (Video)Somaspor 2-0 Altınova Belediyespor

10.hafta, Haftaya girilirken, 20 puan ve averajla Yıldırım Belediyespor’un üstünde liderlik koltuğunda yer alan Somaspor, Atatürk Stadında karşılaştığı Altınova Belediyespor’u Atalay Demirtaş ve Toma Tabatadze’nin golleriyle 2-0 mağlup etti.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

Somaspor, Ödemiş’te Liderliğini ”Demir”ledi:0-2Ödemişspor 0-2 Somaspor

11.hafta, Sezona şampiyonluk parolası ile giren ancak 10.hafta sonunda 13 puanla 8.sırada yer alan ve taraftarı önünde şeytanın bacağını kırmak isteyen Ödemişspor ile, geçen hafta Altınova Belediyespor’u Atalay Demirtaş ve Toma Tabatadze’nin golleriyle 2-0 mağlup eden lider Somaspor maçında gülen taraf 0-2’lik skorla Somaspor oldu.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

Somaspor 2-0 Gülbahçespor

12.hafta, Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 12.haftasında Somaspor, Atatürk Stadında konuk ettiği Gülbahçespor karşısında 45 ve 58.dakikalarda bulduğu gollerle maçı 2-0 kazanarak önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdırmayı başardı.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz) dedikten sonra bakalım genelde istatistikler neler söylüyor..



Bölgesel Amatör Lig 8.Grup’un ilk yarısını 9 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet ile 29 puanla zirvede tamamladık.
Siyah-beyazlılar, sezonun ilk yarısında sahadan toplam 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı.
Mustafa Bahadır’ın öğrencileri, ilk yarıda toplam 36 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.
Sezonun ilk yarısında Somaspor’ un en golcü futbolcusu attığı 11 golle Toma Tabatadze oldu.
Toma’yı 8 golle Yusuf Demir, 5 golle Atalay Demirtaş, 3 golle Berkant İstanbul, 1’er golle Gökhan Sipki, Süleyman Öztürk, Agah Oktay Yılmaz, Üzeyir Ergün ve Emirhan Çakır takip etti.(1 golü rakip kendi kalesine attı)
Siyah-beyazlılar’da Yusuf Demir 7 sarı kart ile takımın en çok sarı kart gören futbolcusu olurken, tek kırmızı kartını gören futbolcu ise İzmirspor maçında Berkant İstanbul oldu.
Somaspor ilk devre biterken 2.41 puan ve 3 gol ortalaması ile oynadı.
2-0 öne geçilen İzmirspor maçının uzatma bölümlerinde yenilen goller, evimizde oynadığımız ve 1-1 beraberlikle ayrıldığımız Çiğli Belediyespor maçlarında 2 şer puan deplasmanda oynadığımız Yıldırım Belediyespor maçında da 3 puan ve toplamda 7 puan kaybedildi.
En farklı galibiyetimizi 8.hafta evimizde Burhaniye Belediyespor’u 11-0 mağlup ettiğimiz maçta aldık.
İç sahada oynadığımız 6 maçın 5’inde galip gelirken 1 kez (Çiğli Bld.Spor) berabere kaldık.
Attığımız 23 gole karşılık kalemizde 2 gol gördük.
Dış sahada ise oynanan 6 maçta 4 galibiyetimiz var.
İzmirspor maçında beraberlik, Yıldırım Belediyespor maçında mağlubiyetimiz var..
Deplasmanda attığımız 13 gole karşılık yediğimiz gol sayısı 8
Ligin ilk yarısında zirveye oynayan takımlara karşı oynadığımız maçlarda Gülbahçespor ve Ayvalıkgücü Belediyespor’dan 3’er, Çiğli Belediyespor ve İzmirspor’dan 1 puan aldık. Yıldırım Belediyespor’dan ise puan alamadık..
Sezonun ilk yarısında ekibimizin galibiyet serisi (Burhaniye Bld, Urganlıspor, Altınova Bld, Ödemişspor ve Gülbahçe) 5 maç.

Ligin ilk yarısında Somaspor’un en istikrarlı oyuncuları 1080 dakika ile kalecimiz Onur Nazmi Terzioğlu oldu. Onur’u 1071 dakika ile Toma Tabatadze, 1069 dakika ile Agah Oktay Yılmaz izledi.

İlk yarıda 5 maçımızı gol yemeden tamamladık. Bu maçlar, Orhangazi Bld. galibiyeti (3-0), Burhaniye Bld. galibiyeti (11-0), Altınova Bld. galibiyeti (2-0), Ödemişspor galibiyeti (2-0) ve Gülbahçespor galibiyeti (2-0)

Ligin ilk yarısında tüm maçlarımızda gol atmayı başardık..
En gollü galibiyetlerimiz Burhaniye Belediyespor (11-0) ve Yalova Kadıköyspor (4-1) maçları.

Ligin ilk yarısında 1 kırmızı kartımız var.
Bu kartı İzmirspor deplasmanda 2-2 berabere kaldığımız maçta Berkant İstanbul gördü.

Futbolcularımız toplamda 37 sarı kart gördüler.
En çok sarı kart gören oyuncularımız ise Yusuf Demir (7), Berkant İstanbul (5), Gökhan Sipki (4), Akın Alkan ve Agah Oktay Yılmaz (3), Coşkun Kılıç, Mirlan Murzaev, Toma Tabatadze, Süleyman Öztürk ve Üzeyir Ergün (2), Onur Nazmi Terzioğlu, Menderes Korkmaz, Nazım Ortafidan, Emirhan Çakır ve Süleyman Karaali Tekden (1) olarak sıralandı.
Sezon başında transfer ettiğimiz Mirlan Murzaev, sakatlığı sonrası ligde ilk on birde çıktığı ilk maçını 8.haftada Burhaniye Belediyespor karşısında oynadı ve 30’ 47 ve 61.dakikalarda 3 gole imza attı.

Sakatlıklardan dolayı Mirlan Murzaev (8),Hasan Karaçengel (5), Coşkun Kılıç ve Atalay Demirtaş (4) hafta forma giyemediler.
Sezonun ilk yarısının 4.haftasında Nazım Ortafidan ve Menderes Korkmaz transfer edilirken, Semavi Özgür ve Olgay Coşkun ile yolların ayrılmasına kararı alındı.

Sezon boyunca kritik deplasmanlar için uzun yolculuklar geçirecek olan Somaspor, ilk yarıda gidiş ve dönüş olarak hesaplandığında toplam 1942 km yol yaptı. En uzak deplasman Yıldırım Belediyespor (486 km), en yakın deplasman ise Ayvalıkgücü Bld. (206 km)

Siyah-inciler ikinci yarıda İzmir Çiğli Bld.Spor 133 Kilometre 1 Saat 49 Dakika, Bursa Gülbahçespor 233 Kilometre 3 Saat 1 Dakika, Bursa Orhangazi 274 Kilometre 3 Saat 19 Dakika, Balıkesir Burhaniye Bld.Spor 134 Kilometre 1 Saat 44 dakika, Yalova Kadıköyspor 294 Kilometre 3 Saat 37 Dakika ve Yalova Altınovaspor 312 Kilometre 3 Saat 41 Dakika yol gidip-gelecek.



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN