Somaspor-Altındağ Bld.Spor Maç Önü..

Somaspor-Altındağ Bld.Spor Maç Önü..

Sezonun ilk 3 haftasına fırtına gibi giren ve liderlik koltuğunda yer alan Somaspor, sakat ve kırmızı kart cezalı oyunculardan dolayı üst üste yenilgiler almıştı.

Siyah-beyazlılar, çabuk toparlanıp önce Kelkit Belediyespor‘u Mehmet Uysal (2) ve Muammer Atalay’ın golleriyle 3-1 mağlup etti. Ardından hafta içinde grubun tek namağlup lider takımı Nazilli Belediyespor deplasmanında 16.dakikada Muhsin Polat‘ın mükemmel pasını ağlarla gönderen Mehmet Uysal’la 1-0 öne geçmiştik.
Rakip, 42.dakikada Sedat Cengiz‘le beraberlik golünü bulmuş, saha ve seyirci avantajıyla galibiyet golü için bastırıyordu. Defansımızın yerinde ve zamanında yaptığı hamleler, kalecimiz Ömer’in müthiş kurtarışları ve orta sahamızın çalışkanlığı ile müthiş bir direnç örneği gösterip, rakibin gol yollarında etkili olmasını engellemiştik.. Zorluk derecesi yüksek karşılaşmanın sonunda Burhanettin Basatemür ve talebeleri sahadan 1 puanla ayrılmayı başarmıştı. Bunların dışında ligin en fazla gol atan takımına sadece bir gol şansı vermiştik. Burhanettin Basatemür’un takım oyun anlayışımızla ilgili sezon başından beri yinelediği; ”Sabırlı, istekli ve coşkulu oynadıkça bir şekilde golü buluruz.” söylemi bu maçta da gerçek olurken, genç Mustafa Şengül‘ün performansı ümit verdi.



SOMASPOR ALTINDAĞ BLD SPOR MAÇI
Bu haftaki rakip 3.sezondur 3.lig tozunu yutan Ankara temsilcisi Altındağ Belediyespor..
Sezona Gölcükspor’u deplasmanda Uğur Uğur’un attığı iki golle 2-0 mağlup ederek iyi bir başlangıç yapan Altındağ Bld.Spor, evinde Muğlaspor ile 3-3 berabere kaldı.

Ardından deplasmanda Batman Petrolspor’u  son iki dakikasına 1-0 mağlup girdiği maçta  88’de Y.Eycan Kaya ve 90+5’de Coşkun Yılmaz’ın golleriyle 2-1 mağlup etme başarısı gösterdi.

4.Hafta evinde konuk ettiği Kelkit Belediyespor’la 4.dakikada Barış Bozdilki ve 28.dakikada Uğur Uğur’un golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen ikinci yarıda yediği iki golle karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

5.Hafta Nazilli Belediyespor deplasmanına çıkan Altındağ Bld.Spor, ilk yarıyı 3-0 geride kapattı. İkinci yarıda Barış Bozdilki ile bir gol bulan Ankara ekibi, karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Kötün geçen 4 ve 5.haftanın ardından 6.hafta evlerinde konuk ettikleri Yozgat 1959 FK’yı, en golcü oyuncuları Uğur Uğur’un 5 ve 30.dakikalarda attığı golleriyle 2-1 mağlup ettiler..
Tam işler iyi gidiyor derken 7.hafta evlerinde Bayrampaşaspor’a 1 ve 55.dakikalarda yedikleri gollerle 2-0 mağlup oldular..
Bayrampaşaspor yenilgisiyle tekrar olumsuz havaya giren Ankara ekibi, Soma’ya mutlak puan ya da puanlar almak için gelecek..

Maçın Hakemleri Hatay Bölgesinden

13 Ekim Pazar günü saat 15:00’de Atatürk Stadında oynanacak karşılaşmayı Hatay Bölgesi Klasman hakemi Deniz Kükrek yönetecek. Kükrek’in yardımcılıklarını Bekir Özçelik (Hatay), M.Münir Dadı (Hatay) yapacak. Maçın 4.hakemliğini ise Doğukan Yıldırım (Adana) üstlenecek..
Bu sezon Orduspor-Kızılcabölük, Modafen-Pazarspor ve Batman Petrolspor-Kelkit Belediyespor maçlarında orta hakem olarak görev alan Deniz Kükrek, 3 karşılaşmada iki kez kırmızı, 16 kezde sarı kartına baş vurmuş. Deniz Kükrek ve triosu ilk defa maçımızda görev alacaklar.

SOMASPOR TARAFTARLAR
Taraftarımıza Çok İş Düşecek

Evinde Malatya Yeşilyurt Belediyespor ve 1954 Kelkit Belediyespor‘u mağlup eden siyah-beyazlılar, şimdi puan cetvelinde 11 puanla 9.sırada yer alan Altındağ Belediyespor maçına çıkacak. Pazar günü saat 15:00’de oynanacak olan maçta diğer maçlara göre taraftar patlaması bekleniliyor.

Bunun kısa açıklaması ise; daha önce evimizde oynadığımız 3 karşılaşma hafta içi ve c.tesi oluşundan dolayı yeterli seyirci sayısına ulaşamamıştık. Bu maçın Pazar günü ve hava durumunun futbola elverişli olması, kısacası her şey takımı sahada desteklemek için müsait olacak.

MUSTAFA AYDIN SOMASPOR
Mustafa Aydın ”Şimdi Destek Zamanı”

Somaspor Kulüp başkanı Mustafa Aydın, Pazar günü oynanacak karşılaşmanın önemine değinerek Sosyal Medya adresinden paylaşımda bulundu. Aydın, sosyal medya adresinde ”TFF 3.Lig 3.Grup 8.Hafta maçında 13 Ekim Pazar günü saat:15:00’de sahamızda oynayacağımız Somaspor-Altındağ Bld.Spor maçında tüm Somalıları Biz bize yan yana olmaya davet ediyorum, şimdi destek zamanı”şeklinde çağrıda bulundu..


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN