Somaspor 4-2 Torbalıspor

Somaspor yeni sezon öncesinde beşinci hazırlık karşılaşmasını İzmir Süper Amatör takımlarından Torbalıspor ile Soma Atatürk Stadında oynadı.
Ev sahibi Somaspor, her iki yarıda bulduğu gollerle Torbalıspor’u 4-2 mağlup etti..

Maç fotolarını görmek için buraya tıklayınız..

HABER:SOMADASPOR.COM

Somaspor, Torbalıspor karşısında sahaya: Kalede Onur sağda Üzeyir solda Akın defansın merkezinde Mustafa ve Coşkun önlerinde Agah ve Süleyman orta sahanın sağında Berkant solunda Atalay forvet arkası Semavi ve en önde ise Toma on biri ile 4-2-3-1 şeklinde çıktı..

Tunay,Hasan,Olgay,Gökhan,Ömer,S.Tekden,Kadir,Emirhan ve Caner ise yedek kulübesinde teknik direktör Mustafa Bahadır’dan forma bekleyen oyuncular oldu.

Konuk Torbalıspor ise: Kalede Yalın sağ kenarda B.Işık sol kenarda M.Ali merkezde Ceyhun ve E.Aydın, orta sahada: B.Otyıldız, E.Dinarlı, Görkem ve Burak forvette ise: E.Demirtaş ve Fermalil on biri ile 4-4-2 şeklinde sahada yer aldı. E.Kızılboğa,B.Mert,Ulaş,Berke,Mert ve Muhittin yedek kulübesinde yer aldı.

Maçın 10.dakikasında Somaspor öne geçti. Üzeyir, yaklaşık 25 metre sol çaprazsan kazanılan serbest vuruşu, orta şut karışımı çok sert kesti. Defans ve kaleci Yalın seyretti, meşin yuvarlak ağlara gitti:1-0

Deplasman ekibi, beraberliği 25.dakikada yakaladı. Somaspor defansın arkasına atılan topla buluşan E.Demirtaş, müsait pozisyonda bulunan Fermail’e adeta ‘’Alda At’’ dedi. Fermail’de meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu:1-1
Somaspor, yediği beraberlik golüne; 29.dakikada sağ kanattan Agah’ın güzel ortasına kafayı vuran Yusuf ile cevap verdi:2-1

Torbalıspor forvet oyuncuları zaman zaman Somaspor defansına zor anlar yaşattı. Bunlardan biride Fermail’in çatala giden güzel şutunu, kaleci Onur aynı güzellikte çıkarmayı başardı..

İlk yarı sonucu: Somaspor 2-1 Torbalıspor

Somaspor, 66.dakikada farkı ikiye çıkardı. Kaptan Semavi’nin defansın arkasına akıllı pasına hamle yapan Atalay, meşin yuvarlağı kalecinin üstünden aşırtma vuruşla ağlara gönderdi:3-1

Torbalıspor, 76.dakikada penaltıdan farkı tekrar bire indirdi. Kazanılan penaltıyı Burak İnkaya gole çevirdi:3-2

Her iki takım oyuncularından da; maçın sonuna doğru sanki hazırlık maçı değil de lig maçı oynarmış gibi aşırı gerginlik yaşandı..

Karşılaşmada son sözü ‘’Yusuf’’ söyledi. Gelişen Somaspor atağında Toma defans arasına nefis bıraktı. Topla buluşan Yusuf kendinin ikinci takımının dördüncü golüne imza attı:4-2

HAKEMLER
Karşılaşmayı Akhisar’lı Ercan Soylu, Mehmet Öztürk ve Evren Alkan hakem üçlüsü yönetti.

SOMASPOR AÇISINDAN;
Siyah-beyazlılar, bu sezon ilk defa Atatürk Stadında taraftarının önüne çıktı.
Milli takımdan maç günü dönen Mirlan Murzaev, sakat olan Oğulcan Aktaş ve Arda Ünal forma giymedi.
Takımın önemli oyuncularından Gökhan Sipki ise; geçen sezon Fatsa Belediyespor’dan kalan tek maçlık cezası, ligin ilk haftasında deplasmanda oynanacak olan Ayvalıkgücü Belediyespor maçında forma giyemeyeceği için Teknik Direktör Mustafa Bahadır tarafından ikinci yarının ortalarında oyuna dahil edildi.
Genç Mustafa Şengül ise ilk on birde sahaya çıktı.




Bu maçın özelinde ‘’takım şöyleydi, takım böyleydi’’ gibi yorumlar yapmayacağım.. Bana ‘’ışık’’ tutacak maç; bu hafta sonu oynanacak. 16 Eylül Pazar günü deplasmanda oynayacağımız ve bir nevi Ayvalıkgücü Belediyespor maçının provası şeklinde geçecek karşılaşmada, takımımızın saha içinde sergileyeceği performans kafamdaki soru işaretlerini cevaplayacak..
TORBALISPOR AÇISINDAN;
Sahaya ‘’Dost, Kardeş Soma’nın Kurtuluş Yıldönümünü Kutlar, 3.Lig Yolunda Başarılar Dileriz’’ parkantıyla çıkan Torbalıspor, bir önceki sezon Bölgesel Amatör Lig’den play-aut maçından sonra düşmüştü. Başarılı bir sezon geçirip ligi liderin iki puan gerisinde ikinci sırada tamamlamasına rağmen, statü gereği grubumuzda yer alan İzmirspor ile Play-aut oynamış ve karşılaşmadan mağlup ayrılarak Bölgesel Amatör Lige veda etmişti. Dün Somaspor karşısında sergiledikleri pozitif futbol ile İzmir Süper Amatör Küme’den şampiyon çıkacaklarına eminim..
Kulüp başkanı Sami Taştan, geçen sezon iki puan farkla kaybettikleri şampiyonluğun yanında play-aut maçında aldıkları talihsiz yenilgi ile taraftarları bir hayli üzdüklerini ifade ederek şunları söyledi: ‘’ Geçen sezon yaşanan talihsizlikleri bu sezon telafi etme anlamında; genç-dinamik ve coşkulu bir takım kurduk. Torbalı’lı spor severler hiç merak etmesin bu takım istenilen hedefe tekrardan dönecektir’’dedi.

Öte yandan takımın başarılı kaptanı Burak İnkaya, iki sezon önce Somaspor forması altında başarılı maçlar oynamıştı. Burak pozitif futbolunu Somaspor karşısında bir de penaltı golüyle süsledi.

STAD: Soma / Atatürk
HAKEMLER:Ercan Soylu-Mehmet Öztürk-Evren Alkan
SOMASPOR:Onur-Üzeyir-Akın-Mustafa-Coşkun-Agah-Süleyman-Berkant-Semavi-Atalay-Toma
YEDEKLER:Tunay,Hasan,Olgay,Gökhan,Ömer,S.Tekden,Kadir,Emirhan,Caner
TEKNİK DİREKTÖR:Mustafa Bahadır

TORBALISPOR:Yalın-Batuhan-Ceyhun-E.Aydın-M.Ali-B.Otyıldız-E.Dinarlı-Görkem-Burak-E.Demirtaş-Fermail
YEDEKLER:E.Kızılboğa,B.Mert,Ulaş,Berke,Mert,Muhittin
TEKNİK DİREKTÖR:Ayhan Yıldız
GOLLER:dk.10 Üzeyir, dk.26 ve 82 Yusuf (2), dk.66 Atalay (Somaspor), dk.25 Fermail, dk.76 pen.Burak (Torbalıspor)

SON HAZIRLIK MAÇI PAZAR GÜNÜ

Somaspor altıncı ve son hazırlık maçını 16 Eylül Pazar günü Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Aliağa Belediyespor ile deplasmanda oynayacak..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN