Manisa Amatör Küme 2018-2019 Sezonu Tamamlandı.

Manisa Amatör Küme 2018-2019 Sezonu Tamamlandı.

Manisa’da amatör liglerde 2018-2019 sezonu 12 kategoride yapılan 1535 karşılaşma ile tamamlandı.

SOMADASPOR

Bir birinden zevkli ve çekişmeli geçen maçlar sonrasında, Manisa Amatör Futbolun gelişiminde  gerek  masa başında  gerekse de sahadaki çalışmalarıyla büyük pay sahibi olan Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Erol Timur, geride kalan sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

EROL TİMUR MANİSA ASKF  “2018-2019 Futbol Sezonu yoğun katılımın olduğu, mücadele açısından heyecanın bitmek bilmediği dolu dolu geçen bir sezon oldu” diyen Başkan Timur, “Kuruluşumuzun 32. yılında 122 faal kulübümüzün 6500 lisanslı sporcu ile yer aldığı, 12 Kategoride 1535 müsabakayı geride bıraktık. Bunun yanında Alt Yapı kategorilerinde bir çok Türkiye şampiyonasına da ev sahipliği yaptık.”

BAL’DA HEYECAN YÜKSEKTİ
Geride bıraktığımız sezonda Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi Somaspor, Salihli Belediyespor ve Urganlıspor Futbol Kulübünün temsil ettiğinin altını çizen Başkan Timur, “8. Grup’ta yer alan takımlarımızdan Somaspor ligi ve play-off’ları birinci tamamladığı için 3.Lige yükseldi. Diğer temsilcilerimiz Salihli Belediyespor ligi sekizinci ve Urganlıspor ise on birinci sırada tamamladı. Statü gereği Salihli Belediyespor direk ligde kalırken, Sanayispor ile oynadığı Play-Out müsabakasını kaybeden Urganlıspor’da küme düşme üzüntüsünü yaşadı. 2019-2020 Futbol Sezonunda Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde ilimizi geçen yılda bu ligde yer alan Salihli Belediyespor, Manisa Süper Amatör Kümeyi şampiyon olarak tamamlayan Yunus Emre Belediyespor ve Play-Out maçını kazanan Sanayispor temsil edecek. Şimdiden bu takımlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

SÜPER AMATÖR KÜME NEFESLERİ KESTİ
Manisa Süper Amatör Küme’de de heyecanlı maçlar oynandığını da hatırlatan Manisa ASKF Başkanı Erol Timur, “20 Takımın yer aldığı Manisa Süper Amatör Liginde Yunus Emre Belediyespor, normal sezonu 45 puanla 2. Play-Off’ları ise 12 puanla şampiyon olarak tamamlayarak doğrudan Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Play-Off’ları 11 puanla ikinci sırada tamamlayan Sanayispor ise Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanan maçta Urganlıspor’u 4-1 mağlup ederek Spor Toto Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısını gösterdi.

1 VE 2.AMATÖR KÜMEDE DE HEYECAN SON HAFTAYA KADAR SÜRDÜ
Manisa 1. Ve 2. Amatör Kümeler’de heyecanın hiç azalmadığının altını çizen Başkan Timur, “Manisa 1. Amatör Kümede gruplarında rakiplerine üstünlük sağlayan Killik Belediyespor ve Aşağı Çobanisa Süper Amatör kümeye yükseldi.
2.Amatör Kümede ise; Dış Mahalle Yıldırımspor, Saruhanlı 7 Eylülspor, Şehzadeler 8 Eylülspor,Bakır Gençlerbirliği, Akhisar Sanayispor, Turgutlu Ege Gençlikspor, Eşmelilerspor ve Salihli Ayyıldızspor doğrudan 1.amatör kümeye yükselirken, Turgutlu Esnafspor, Kayapınar Çevikspor, Turgutalp Gençlikspor ve Salihli Kurtuluşspor play-off sonrasında 1.amatör küme vizesini kapan takımlar oldu.

“ALT YAPIYA KATILIM FAZLAYDI”
Türk futbolunun gelişmesinin altyapılara bağlı olduğunun altını çizen Başkan Timur, “Alt yapı liglerinde U-19 1. Küme, U-19 2. Küme, U-17, U-16, U-15, U-14, U-13, U-12 ve U-11 kategorilerinde maçlar oynandı. İl genelinde yapılan 1535 müsabakanın çoğu alt yapı liglerinde oynandı. Türk futbolunun gelişmesi açısından, geleceğin sporcularının yetişeceği bu liglere katılım oranının bir hayli yüksek olması bizleri sevindiren unsurların başında yer aldı..  2019-2020 futbol sezonunda, daha da iyiye gidip, yapılan doğru planlamalar ile kulüplerimizin alt yapı liglerinde başarı çıtasını daha da yükselterek, ilimizde ve ülkemize başarılı ve ahlaklı bir çok sporcu kazandıracağına inancımız tam. Özellikle alt yapı liglerinde ki başarıyı arttırma adına bir çok çalışmalar yapacağız. Ayrıca Manisa Büyükşehir Belediye U-14 takımımızın Türkiye şampiyonluğu bizleri bir hayli sevindirdi.” diye konuştu.

TİMUR, TEŞEKKÜR ETTİ
“Mücadelenin ve heyecanın son ana kadar devam ettiği bir sezonun geride bıraktık” diyen Timur, sözlerine şöyle devam etti; “Emeklerinin karşılığını alarak sezonu şampiyon tamamlayan tüm takımlarımızı kutluyoruz. Ayrıca; 2018-2019 sezonun bir hayli iyi geçmesinde emekleri olan mesai arkadaşlarım, hakem, saha komiseri, gözlemci, tertip komiteleri üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, sağlık ve saha görevlileri, antrenörlere, sporculara ve amatörün her zaman yanında olan değerli basın mensuplarına teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım”dedi.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN