Geri Döndük..

Geri Döndük..

Geri döndük. İlk yarının sonlarına doğru yaklaşırken Somaspor’un içeride-dışarıda sergilediği başarılı performans benim olduğu kadar Soma’lı sporseverler arasında şampiyonluk seslerinin yükselmesini sağlıyordu.

Özellikle 10.haftaya kadar maç kaybetmeden art arda gelen puanlardan sonra evimizde Batman Petrolspor karşısında kaybedilen 2 puan ve hemen ardından Mersin deplasmanında gelen mağlubiyet, bütün pozitif enerjimizi negatife çevirmişti!

Evimizde oynayacağımız Şile Yıldızspor maçından alacağımız bir galibiyet negatife dönen enerjimizi pozitife çevirecekti. Maçın uzatma bölümlerinde yediğimiz penaltı golüyle kaçan iki puan bizim umutlarımızı Ankara deplasmanına bırakmıştı..

İşte ”Geri Dönüş” hikayesi de bu maçla başladı…

Lig’in 14.haftasındaki rakip, Başkent’in 3.lig temsilcilerinden Altındağspor olacaktı. Sezona bir hayli kötü başlayan Altındağspor, art arda gelen başarılı sonuçlarla bizi mağlup edip ilk beş takım arasına girme hesapları yapmaya başlamıştı.

Eksik oyunculardan dolayı 3 haftadır istenilen düzeyden uzak performans sergileyen Somaspor, 27’de Melih Şencan, 33’de Özcan Aydın, 71’de Nurettin Çağlar ve 86.dakikada Eren Yeşil‘in golleriyle zor gibi görünen maçı Burhanettin hocamızın sihirli dokunuşlarıyla 4-1 kazanmasını bildi…

Haftalardır ilk on bir konusunda eksiklerin olması nedeniyle zorlandığımız maçlar oynadık. Haliyle de puan kayıplarımız oldu. Ama Somaspor için bir aksilik olmadıktan sonra böyle puan kayıpları yaşamamız söz konusu değildi.. Zira ligin başında oynadığımız maçların sonuçlarından bildiğimiz gibi şampiyonluk için mücadele eden bir kadromuz vardı..



Eksik futbolcularımızdan Nurettin Çağlar ve Hakan Çakır’ın takıma dönmeleri ayrı bir güven veren oyun oynamamızı sağladı. Her ne kadar bugün Nurettin forvet oynasa da sahada olması takıma ayrı bir güven veriyor..

Maç başlamadan önce 8 maçtır kaybetmeyen ve sadece kalesinde bir gol gören Altındağspor’un ‘’nasıl bir takım acaba?’’ diye düşünürken, maçın başlamasıyla oyunun kontrolü Somaspor’a geçti. Siyah beyazlı ekibimiz sahada ne yaptığını bilen, bir deplasman takımının dış sahada nasıl oynaması gerektiğinin adeta dersini verdiler..

Takım olarak önde basan ve çok iyi savunma örneğini sunan bir Somaspor vardı bugün sahada.. Kendinden emin şampiyonluk kovalayan takım görüntüsü maçın bütünün de vardı.

Yani günlerce oynansın Altındağ bizi yenemezdi..

Sağda Enes, solda Hakan, merkezde Onur ve Melih hemen önlerinde Oğuzhan ve Burak odaklı rakibe pozisyon vermeden oynadığımız bir maçtı..

Önde zaten kaliteliyiz..

Nurettin ve Özcan ile arada Uğur Can in katkıları ile atakların olgunluğu Somasporun sahadaki Altındağ takımının çok çok önüne geçiriyordu..

Duran toplarda da etkili olmaya başladık.

Duran top varyasyonlarını haftalardır yapıyoruz. Nitekim Yasin’in arka direğe kestiği güzel topu Melih’le sonuçlandırmamız, şampiyonluğa oynayan takımların hücum varyasyonlarının çeşitliliği her dayim olmalı tıpkı bugün olduğu gibi…

İkinci golde aynı güzellikte, kanattan Uğur Can getirip Özcan’a attırdığı gol. Özcan zaten forvet arkasında lig başından beri güzel işler yapıyor bugün de attığı golün takipçilikte becerisini göstermiş oldu.



2.0’ı bulunca takım olarak devreye kadar topun arkasına geçtik, alan kapatarak rakibin oyun kurmasına izin vermeyerek çok avantajlı bir skorla içeri gittik..

İkinci yarı başlarken daha çok kontrollü olmaya çalıştık.

Topun bizde daha çok kalmasını sağlamaya çalıştık.
Dikkatli olup hücumu daha çok kontra toplarla çıkmak istedik. Penaltı olunca, Nurettin de gole çevirince keyifle maçın sonunu beklemeye başladık..

Özcan’ı alıp Ali’nin girişi ile daha dirençli, daha önde basan, çabuk dönen bir görüntü oldu. Bu orta sahanın maçın başından sonuna kadar rakibe pozisyon vermeden maçı bitirmemizin güvencesiydi.

Giren çıkan bugün faydalı işler yaptı.

Nurettin’in çıkıp Eren’in girişi oda hızlı bir atakta golü yapması hem onun adına hem de kulübe olarak herkesin hazır olması adına güzel bir durumdu.. Şampiyonluk yolunda herkes lazım, herkes hazır olmalı sonuçta lig uzun bir maraton..

Son dakika golü ben maç bitti diye kapattığımda olmuş, görmedim.

Yine bize zor şartlarda canlı yayın yaparak izleme imkanı sağlayan ve heyecanlı şekilde de olsa arada yorum yapan siyah incilere teşekkür ederiz. ‘’Taraftar olmak zor şartlarda belli olur’’ dedirten duygular yaşatan, takımını sahipsiz bırakmayan bu kardeşlerimize ne desek azdır. Şampiyon olursak siyah incilerin katkısı göz ardı edilemez..

Bugün Somaspor şampiyonluk mücadelesi veren takım nasıl oynaması gerekiyorsa öyle oynadı. Kendini hissettirdi. Ben, emeği geçen takımı iyi hazırlayan teknik kadro dahil bütün takımı kutluyorum.. Sağlıklı günler..

 



Bağlantılı Haberler;

Altındağspor 1-4 Somaspor
Bize Yakışanı Yapacağız!
Somaspor’un Test Sonuçları Belli Oldu
Altındağspor Maçı Öncesi İyi ve Kötü Haber
Altındağ Maçımızın Hakemleri Belli Oldu
Altındağspor 1-1 Somaspor
Altındağ Bld-Somaspor Maçının Hakemleri Belli Oldu
Basatemür, Altındağ Bld.Spor Maçını Değerlendirdi.
Mehmet Uysal..
Somaspor ve 2.Lig Ateşi
Somaspor 2-1 Altındağ Bld.Spor
Somaspor-Altındağ Bld.Spor Maç Önü..
Somaspor-Altındağ Bld.Spor Maçının Hakemleri Belli Oldu

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN