Doğan Gülşen: ELİ-Yuta Maçına Dair..

Doğan Gülşen: ELİ-Yuta Maçına Dair..

Eli.1 Yuta maçı başladığında, Eli.1 ”arkayı önce sağlama alalım” demiş.. Tarkan bey forvet arkası olsa da, orta sahada daha çok bulunup daha çok kontra kovalayarak oynayıp aynı şekilde rakibini de tartmış oldular..

Yuta da, Oğulcan forvet arkası başladı.
Kenan ön libero, Salih hoca sağda, Gürkan solda, Barış stoperde.. Ama ne kadar kağıt üstünde Yuta iyi dursa da Eli 1 sahaya diziliş olarak daha ne yaptığını bilen görüntüsü vardı. Hatta iki net pozisyon kaçırdılar, bu neden böyle oldu Yuta tekrar kendini gözden geçirsin derim daha fazla taktik konulara uzak kalalım..



İlk gol Yuta dan geldi. Burada Şükrü Zenger iyi indirdi, Gürkan da golü yaptı. Ama ”bu maçta daha gol olur” diye kenarda yorumlar yaptık..

Daha sonra Tarkan beyin, kendi kişisel çabalarıyla getirip kendi hazırladığı Mehmet beyle birbirlerini iyi tanımaları, nerelerde bulunmaları gerektiğini bildikleri için güzel ve şık bir gol izledik 1.1 oldu..

İlk yarı berabere bitince ”hamleler ne olur?” diye beklemeye geçtik.
Yuta da Bülent bey oyuna girince Salih hoca kenara geldi. Önce bu değişikliği anlamaya çalıştık? Oğulcan sağa geçip, Kenanı forvet arkasında gördük. Niye böyle yaptılar bilmiyoruz tabii ama golde Kenan’ın vurup Şükrü Zenger’in tamamlaması Yutayı tekrar öne geçirdi çok kolay gol olmuştu Eli defansı kaleci dahil biraz seyretti gibi oldu..

Ama sürprizler devam edecek gibi görüntü vardı maçta..
İki takımda değişiklik yaparken neler düşünüyorlar bilmiyoruz acelemi ediyorlar yada herkes oynasın mantığımı vardı kenardan bize sanki öyle geldi..



Eli, 2.2 yaptığında kaleci Murat zamanlama hatasının nelere mal olacak tahmin edememiştir gol ona yazar Eli.de böyle gol bulacağını bile tahmin etmemiştir..

İki takımda kopmalar başlamıştı. Tam olarak nerelerde olmaları gerektiğini unuttuğu dakikalarda Eli.1 tekrar öne geçti. Mehmet beyin ince dokunuşu ile, şok etkisi yaptı bu gol Yutaya, daha çok bocalamaya başladılar. Sakinlik biraz sanki yerini aceleciliğe bıraktı görüntüsü oluştu.
Burada Yuta 2.1 öne geçtiğinde yaptığı değişikliğin biraz ”biz bu maçı aldık” havası vardı ama öyle değildi iş.. Eli.1 kesinlikle vazgeçecek görüntü içinde değildi aynı şekilde iyi de defans yapıp 2.1 skoru çevirmek için Metin hamlesi geldi oda beraberlik golünü attı.
Yuta kapalı defanslara her zaman sıkıntı yaşar akan oyunda daha iyi görünüyorlar istediklerini o zaman yapabiliyorlar Eli.1 golleri bulunca iyi kapandı iyi defans yaptı 8 kişi kalmış olsalar da Yuta böyle oynarken beraberlik golü nasıl olur diye baktık biz çünkü alan yoktu kale önünü çok kalabalık tutarak oynuyordu Eli.1 Yuta nın pozisyon bulması mucize gibi bir şeydi ..



Uzatmaları verdiğinde hakem herkes süpriz mi diyelim yada Eli.1 in akıllı oyunumu desek daha yerinde bir tabir olur maç böyle bitti gözüyle bakılırken, kornerden gelen topta arka direkte Barışın kafasını kimse beklemiyordu Yasin almalıydı yer tutuşunu bir daha gözden geçirmeli beraberlik geldiğinde Yuta bence çok mutlu olmalı oyun olarak beklenilen seviyede olamadılar istediklerini yapamadılar..
Güzel keyifli maç oldu. İki takımda tam hazır mı? Yuta değil. Eli.1 hedefi ne onlarda bakarlar artık bu oyundan sonra..Başarılar iki takıma da bundan sonraki maçlarında.. Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)

İlgili Yazı;

Yuta Çalışkan 3-3 ELİ (1)
Yuta Umduğunu Bulamadı


Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN