Çorumspor-Somaspor Maçının Yansımaları

Çorumspor-Somaspor Maçının Yansımaları

Bugünkü Çorumspor-Somaspor maçının iki takım içinde play off’a kalmak bakımından birbirlerinin üzerine puan olarak çıkmak adına önemi vardı.

Hoca orta sahada değişiklik yapmış. Ali’nin yerine cezası biten Oğuzhan’ı orta sahada düşünmüş. Ali’nin olmayışı “acaba sakatlık mı yada taktiksel bir şey mi?” bilmediğimiz için hocanın bu tercihinde bulunmuş olabilir..

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Genel anlamda yine belirli ölçekte kontrollü bir şekilde hem hücumda hem defans ortak dikkatli olduğumuz bir maçtı. Çorumspor bir iki pozisyon bulsa da normal şartlarda bir maç içinde olabilecekler kadar yani öyle gol olacak vuruşlar olacak izlenim vermiyordu. Bu konuda çok rahattık. Ataklar yine Özcan’ın topla buluşarak yaptıkları ile bizde Çorum kalesini yoklasak ta bu sistemin daha bir işlemesi için gol yollarındaki tıkanıklık bir kaç haftadır isteğimiz durumda değil bunun forvet verimliliğinin belki de istediğimiz durumda olmaması olabilir. Eray yani daha böyle oyun içinde olup verimlilik sistemler kopukluk olmadan daha böyle gittiğimiz zaman tamamlayıcı olabilse daha iyi Somaspor olabilir.

İkinci yarı başlarken hemen bulduğumuz penaltıyı kullanamamak, kalecinin çıkarması “hay Allah!” dedirtti bize. Arkadan Onur’un yaptıkları! Kırmızı için zorlaması, kırmızı yemesi aynı dakikada iki sarıdan. “Bugün ne oluyor böyle, neden gerginiz bu kadar?” diye anlamaya çalıştık.

On kişi kalınca işlerin zorlaşacağı belliydi. Hoca Onur’un yerine Oğuzhan’ı stopere çekince makinenin dişlilerde yerinden oynamış gibi dengelerin değiştiği, oyunumuzun tabi ki arızaya uğramasına sebep oldu. Özcan sola geçti. Orta sahada Ali- Celal yerine girince orta sahaya Özcan da sola geçti bakıldığında mantıklı hamleydi hem orta saha defansif olarak Ali ile güçlendirmek, Oğuzhan stopere geçince ön bölge ikinci yarının başında Eray-Orkun değişikliği ile gol bulma umutlarını ikinci yarı tazelemiştik. Ama her ne kadar on kişi kalınca dengeler rakip takım için hücumsal yönden değişmişti. Yine de öyle istenilen pozisyonları bulamıyorlardı. 63. dakikada çıkarken kaptırdığımız top, ceza sahasına yerden arka direk gibi stoperlerin içinden geçen top, gol oldu! Bu tabii hatalar zincirinin maç boyu yaptığımızın neticede sonuçlanmasıydı..

Mücahit ,Özcan, Osman, Ataberk değişikliği Oğuzhan’ın tekrar orta sahaya geçip Osman stoper olması öne doğru belki daha etkili olabiliriz hamlesiydi. Ama tabi ki işimiz zordu. Böyle bile bir kaç pozisyon girişimi oldu. Hatta son dakika Mücahit önünde kalan bir topa iyi vursa belki beraberliği bulabilirdik .Uzatmalar oynanırken hocamızın topa saha içinde vurması onunda kırmızı görüp atılmasına sebep oldu. Bugün öyle istediklerimizi yapamasak ta Onur’la başlayan kişisel hatalar yenilgi için oluşan sebeplerdi..

Somaspor‘un böyle maçlarını görmemiştik. Futbolda olabilecek şeyler yaşadık bugün. Hemen telafi etmek için daha iyi çalışmak lazım neticede Somaspor bulunduğu yer itibari ile başarılı sezon geçiriyor. Yenilgi olabilir. Bugün sonuçta ama yönetimsel olsun, teknik ekip olsun birlik olunduğunda her şey düzelir. Yönetim olarak iyi işlerin yapıldığı transfer politikası olarak önümüzdeki yılda aynı alt yapı ve gelişime açık transferlerimiz hocamız ”Burhanettin Basetemür’la kader birliği ettik” diyerek her zaman arkasında olan karşılaştığımız zaman sohbetlerde belirten başkan Mustafa Aydın bugün ”Türkiye de bizim gibi aynı hoca ile çalışan yıllardır bir Altınordu ve bide biz” diyerek önümüzdeki yılın plan programının aynen dev edeceğimi belirtti.

Futbolun günlük skorlara bakılmayacağını, başarının temelinin hocanın sisteminden geldiğini söyleyerek transferlerde futbolcu satışının devam edeceğini ama hedef kalıcı olabileceğimiz Somasporu daha da geliştirmek diyerek stad inşaatının bu yaz başlayacağını söyledi. Önümüzdeki yılları  hedefinin daha başarılı Somaspor olması için çalışmalarımız devam edecektir diyerek hocamızdan da futbolcularımızdan da son derece memnun olduklarını belirtti. Sevgilerle… Doğan Gülşen Tüm yazılarına göz at

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN