Belediye Derincespor Maç Önü..

Belediye Derincespor Maç Önü..

Berbat geçen Şile Yıldızspor maçından 27 gün sonra, Bölgesel Amatör Lig 9.Grup 14.hafta maçında Kocaeli temsilcisi Belediye Derincespor’un konuğu olacağız…

Sezonun ilk maçında evimizde zorlu geçen doksan dakikanın ardından 55.dakikada Mehmet Çiloğlan‘ın golüyle 1-0 mağlup ettiğimiz rakibimizle 13 Ocak Pazar günü Saat 14:00’de Derince Stadında karşı karşıya geleceğiz.

İlk yarının son maçlarında lider Somaspor, Şile Yıldız deplasmanından farklı mağlubiyetin ardından önemli bir 3 puan bırakmış ve liderliği Çiğli Belediyespor’a kaptırmıştı.

Belediye Derincespor ise zorda olsa Balya Belediyespor‘u 1-0 mağlup edip ikinci yarıya umutlu giren takım olmuştu.

Bizim grupla ilgili daha önceki yazılarımda ”o kadar ilginç bir gruptayız ki, 1 ve 8.sıraya kadar olan takımların hedefi aynı” diye belirtmiştim.

Bu hafta oynayacağımız Belediye Derincespor ile aramızdaki puan farkı 6. Yani Allah korusun mağlup olmamız durumunda fark 3’e düşecek, 8.sıradaki takım lige ortak olacak..İşte böyle bir gruptayız. İki Balıkesir temsilcisi hariç, bütün takımlar birbirine denk.

Ligde 18 puanla 8.sırada bulunan Belediye Derincespor’u kısaca bir irdeleyelim;

BLD DERİNCESPOR’UN ”İÇ SAHA” KARNESİ

Evinde oynadıkları 6 maçın dördünde (Şile Yıldız 1-0, Çayırovaspor 2-0, Alaşehir Bld 1-0, Balya Bld 1-0) sahadan galibiyetle ayrılmış.

Çiğli Belediyespor’a 1-0 mağlup olmuş, Modafen ile de 1-1 berabere kalmış.

İçeride rakip fileleri 6 kez havalandırmışlar. (Şile Yıldız 1-0, Çayırovaspor 2-0, Alaşehir Bld 1-0, Balya Bld 1-0)  Modafen 1-1)
Kendi ağlarında ise; Çiğli Belediyespor ve Modafen maçlarında 2 gol görmüşler.
Totalde ise; İçerde ve dışarıda 10 gol atıp 10 gol yemişler
Attıkları 10 golün dağılımı ise şöyle: Fatih Güler 4, Kerem Gülmez 3, Uğur Can, Emir Subaykan, Anıl Kabil

SOMASPOR’UN ”DIŞ SAHA” KARNESİ

Deplasmanda 6 maç oynamışız.
2 Galibiyet (Havran Fatih 0-1, Yeşilovaspor 0-1)
2 Beraberlik (Yunus Emre 0-0, Ayvalık Belediyespor 1-1)
2 Mağlubiyet (Kartalspor 3-1, Şile Yıldız 4-1)
Deplasmanda 6 gol atmışız (Havran Fatih 1, Yeşilovaspor 1, Ayvalık Belediyespor 1, Kartalspor 1, Şile Yıldızspor 1)

Yediğiz gol sayısı ise 9 (Ayvalık Belediyespor 1, Yeşilovaspor 1, Kartalspor 3, Şile Yıldızspor 4)

Totalde ise;17 gol atıp, 12 golü ağlarımızda görmüşüz..

Yani yukarıdaki verilere baktığımızda dış saha grafiğimiz ”kafaya oynayan” bir takıma göre o kadarda iyi değil.

6 gol atmışız
9 gol yemişiz.
2 galibiyet,
2 mağlubiyet,
2’de beraberlik almışız..

Toparlayacak olursak; tüm takımlar gibi bizde önemli transferler yaptık. Transferlere ilave olarak, ilk yarının son 3 haftasında sakatlığından dolayı sahada görev alamayan orta sahamızın dinamosu Süleyman Öztürk‘ün fizik ve mental olarak hazır olması bizim için artı olan unsur.



Geri dönüşü olmayan “her maç final” dönemindeyiz ve kazanılacak ile kaybedilecek puanların her biri hayati öneme sahip olacak. Belediye Derincespor‘a karşı hafta sonu alınacak bir galibiyet bizim hedefe gidecek yolda önümüzü açacaktır..

Pazar günü, gününde olan, hazırlık kampını iyi değerlendiren ve en önemlisi futbolun unsurlarını tam anlamıyla yerine getiren takım 3 puana daha yakın olacaktır. İnşallah bu da biz oluruz.. SİYAH-BEYAZ devam..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN