Sorun Türk Futbolunda

Sorun Türk Futbolunda

Akşam ki maç Avrupa şampiyonasında Türk milli takımının devamıydı.

Öyle bakılmalı. Çareyi hala transferde arıyoruz. Oysa futbol ekolumuzun olmaması, bir sistemimizin olmaması saha ya çıktığımızda sistemimiz var gibi dursa da nasıl oynanacağı yönünde yetersizliliğimiz var..

Nasıl futbolcularla nasıl sistem kurulur? Onun bile bilincinde değiliz, her şeyimiz ezber bu sorunları nasıl aşarız onu da bilmiyoruz? Avrupa arenasında çıkınca karambole oynuyoruz bazen galip gelirsek “işte bu” deyip kendimizi hemen dev aynasında görüyoruz..!

Futbolun uzun yıllar da bir yerlere geldiğini kabullenmemiz lazım artık. Ciddi araştırmalar ciddi çalışmalar la ekol oluşturulup yatırımlar yapılıp beklentilerin hemen gelemeyeceğini bilip kısa vade de ilk önce ne olabilir nedir problemler hesaplanıp ona göre adımlar atılmalı..

Bakalım maça genel sorun her zaman ki gibi topun arkasına geçemeyişimiz, topsuz oyunu oynayamamız da sadece Futbolun toplu yönünü düşünmemiz sistemin futbolcuların yerleşim olarak dizilişi ile oynandığını sanmamız, alan savunmasını bilmeyişimiz yeterli biçimde birbirine yakın olamamak bütün saha yı kullanmanın yetersizliğini yaşamamız sadece bireysel futbolcuların skoru alabileceğini düşünmemiz diyebiliriz ..

Ne bir sistem bir günde oturur, ne bir takım bir günde istenilen seviye ye gelir, ne de transfer ettiğin oyuncuyu bir günde takımının sisteminin değerli oyuncusu yapabilirsin olmuyor bunlar bir günde hepsi ciddi çalışmalar la olabilecek işler transferlerle de çözülmüyor gelişime açık duruma gelmeliyiz her şeyi antrenörden bekliyoruz oda yetersizse ne olacak öyle zaten günlük başarıları bırakmalıyız..

Psv yi gördük akşam öyle aman aman önemli futbolcu mu vardı? Milli takım oyuncuları bile yoktu daha tatilden dönmemişler çabuk oynamak, hızlı düşünmek, önde basmak, topun hemen arkasına geçmek bunları yaptılar çok adamla hücum çok adamla defans evrensel futbol un gerekleri olan şeyler biraz da mücadele bunlar ..

Üzülmemek elde değil önümüzdeki yıl şampiyon olan takımımız bile ön eleme oynayacak şampiyonlar ligin de bunun telafisi bize çok ağır olacak hep aynı yerde yerimizde sayıyoruz artık Türk futbolu ciddi bir araya gelip futbolumuzu nasıl kurtarırız ona bakmalı egolar la Türkiye futbol federasyonun ihaleleri düşünen yöneticileri ile bunlar olmaz rol model bulmamız lazım niçin olmuyor niçin gelişmiyoruz neden geri gidiyoruz bulmalıyız yoksa 80 li yıllardan bile geri gidiyoruz..Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN