3.Lig 3.Grup 1.Haftanın Ardından

3.Lig 3.Grup 1.Haftanın Ardından

Spor Toto 3.Ligin başlamasıyla beraber yeni bir sezona nihayet ”merhaba” dedik. 3. Ligin ilk haftası bizim için tam bir bayram şeklinde başladı.

Somaspor olarak 18 yıl aradan sonra döndüğümüz profosyonel lige deplasmanda oynadığımız Halide Edip Adıvarspor maçıyla 3 puanla başladık.. Bundan daha önemlisi geriye düşemize rağmen oyun disiplininden kopmadan inatçı ve savaşcı karakterimizi sahaya yansıtarak hak ettiğimiz 3 puanı aldık. Baktığımızda hazırlık maçları alınan sonuçların yanında ve kupadaki tur atlamamız, 2-3 transferle ligde bu sene düşme potasından çok, Play-Off potasını zorlayabileceğimizi göstergesi oldu. Halide Edip Adıvarspor maçında bir diğer dikkat çeken taraf Erkul Küçük‘ün müthiş performansı oldu.

1.Hafta atılan veya kaçan goller, kazanılan veya kaybedilen puanlar, sevinenler veya üzülenler alınan yada kaybedilen puanların üzüntüsü ve sevinciyle 1.haftaya şöyle kısaca bir göz atalım..

MALATYA YEŞİLYURT BLD.SPOR 0-1 BAYRAMPAŞASPOR

16:00, 16:30 ve 17:00’de başlayan diğer maçlara göre 15:30’da başlamasıyla haftanın açılış maçlarından birisi oldu Malatya Yeşilyurt-Bayrampaşaspor maçı.. Bir tarafta 2.ligden düşen İstanbul temsilcisi Bayrampaşspor ile, 3.lige yeni yükselen Malatya Yeşilyurtspor Malatya Yeşiltepe  Spor Kompleksinde  karşı karşıya geldi. Sezonun açılış maçında sahadan 3 puanla ayrılan taraf; 5.dakikada Mert Somay’ın attığı golle deplasman ekibi Bayrampaşaspor oldu. Bayrampaşaspor’dan M.Sefa Etöz 90+3.dakikada kırmızı kart gördü.


BATMAN PETROLSPOR 2-1 KELKİT BLD.SPOR

10 yıldır 3.lig havasını soluyan ev sahibi ekip Batman Petrolspor ile, Bölgesel Amatör Lig’den TFF 3. Lig’e yükselecek takımların belli olacağı play-off müsabakasında Yozgatspor 1959’u penaltılar sonunda 4-3 mağlup ederek 64 yıl aradan sonra 3.lig hasretini sona erdiren Kelkit Belediye Hürriyetspor, Batman Yeni Şehir Stadında karşılaştı.

Bu ligi bilen birçok kesim tarafından maçın favorisi olarak görünen ev sahibi Batman Petrolspor, spor kamuoyunu yanıltmadı ve 24.dakikada Enes Ocak’ın ayağından yediği gole 38.dakikada Okan Toprak, 45+3.dakikada Aziz Ceylan2ın golleriyle karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Ev sahibi ekipten Arda Gündoğdu 90+3.dakikada kırmızı kart gördü.

NEVŞEHİR BLD.SPOR 1-1 DİYARBEKİRSPOR

TFF 3. Lig 1. Grup play-off final maçında Ergene Velimeşespor’a Hayrettin Cengiz’in kendi kalesine attığı golle 1-0 olan Nevşehir Bld.Spor 2.ligin kapısından geri dönmüştü. Rakibi bu ligin tecrübeli ekiplerinden biri olan ve geçen sezonu 45 puanla 10.sırada tamamlayan Diyarbekirspor ile Nevşehir Gazi Stadında kozlarını paylaştı.

Ligin iki tecrübeli takımın mücadelesinde ev sahibi takım adına Tugay Yıldırım, deplasman ekibi adına ise Reşo Akın’ın karşılıklı golleriye puanlar paylaşıldı.


YOZGAT FK 0-0 OSMANİYE FUTBOL

2013-2014 sezonunda profesyonel liglere veda eden Yozgatspor 1959 FK, 5 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Lig Play-Off ikinci kademe karşılaşmasında Akşehirspor’u penaltı atışlarında 6-5 mağlup ederek 4 yıl aradan sonra yeniden profesyonel liglere dönüş yaptı. Yozgat 1959 FK’nin rakibi; 1984-1985, 1987-1997, 2000-2003, 2006-2007,2017,2018,2018-2019 sezonlarında 3. Ligin havasını yakından teneffüs etmiş tecrübeli bir takım olan Osmaniye Futbol Kulübüydü..

Bir tarafta ligin tozunu enine boyunu yutmuş Osmaniye Futbol Kulübü ile, lige bu sezon çıkan Yozgatspor 1959 FK maçında futbolun meyvesi olan ”Gol” sesi çıkmadı.

 

KARACABEY BLD.SPOR 0-0 PAZARSPOR (Karacabey cezalı seyircisiz)

2016-17 Bursa Süper Amatör Kümeden Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselen Bursa ekibi Karacabey Belediyespor, 3.Lig”de mücadele eden Bursa Nilüferspor’u satın aldı ve 3 sezondur da 3.ligde mücadelesini sürdürüyor.. Pazarspor’a gelince son altı sezonunun üçünü 2.lig, üçünü de 3.ligde geçiren Rize temsilcisi Pazarspor, geçen sezonu 47 puanla 8.sırada tamamladı. Bu iki profosyonel lig tecrübesi olan takımların maçından gol sesi çıkmadı ve puanlar paylaşıldı.

GÖLCÜKSPOR 0-2 ALTINDAĞ BLD.SPOR

Son altı sezonunu 3.ligde geçiren ev sahibi Gölcükspor ile, iki sezondur 3.ligde mücadele eden Ankara temsilcisi Altındağ Belediyespor maçında 3 puanı alan taraf Uğur Uğur’un golleriyle  Altındağ Belediyespor oldu.

MUĞLASPOR NAZİLLİ BELEDİYESPOR

MUĞLASPOR 1-1 NAZİLLİ BLD.SPOR

3 sezondur 3.ligde mücadele eden Muğlaspor, 7 sezonun altısını 2.ligde geçen sezonu da 3.ligde tamamlayan tecrübeli rakibi Nazilli Belediyespor’u Muğla Atatürk Stadında konuk etti.  Karşılaşmanın 13.dakikasında Volkan Akyıldız’ın golüyle 1-0 geriye düşen ev sahibi ekip beraberliği 72.dakikada Mustafa Acar’ın attığı golle kurtardı.


HALİDE EDİP ADIVARSPOR 1-2 SOMASPOR

Bize göre yeni bir lig, yeni bir Somaspor, yeni bir başlangıç. Süper başlangıç.
TFF 3. Lig 3. Grup 2019-2020 futbol sezonu ilk hafta maçında Somaspor, Halide Edip Adıvarspor deplasmanında geriye düştüğü maçı, ikinci yarıda Mehmet Uysal ve Erkul Küçük’ün golleriyle 2-1 kazanmasını bildi. (maçın geniş detayları için buraya, köşe yazısı için şuraya tıklayınız)

MODAFENSPOR 0-1 DARICA GENÇLERBİRLİĞİ

Kocaeli temsilcisi Darıca Gençlerbirliği, deplasmanda karşılaştığı İstanbul temsilcisi Modafenspor’u 70.dakikada Ferhat Çoban’ın attığı golle 1-0 mağlup etti. Darıca Gençlerbirliği aldığı bu galibiyetle  18 maç sonra 3 puanla tanıştı.

HAFTANIN TAKIMLARI:Altındağ Bld, Somaspor
HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ:Burhanettin Basatemür (Somaspor), Hakan Demirkan (Altındağ Bld)
HAFTANIN OYUNCUSU:Erkul Küçük (Somaspor), Uğur Uğur (Altındağ Belediyespor)
KIRMIZI KARTLAR:M.Sefa Etöz (Bayrampaşaspor), Arda Gündoğdu (Batman Petrol), Alper Yener (Nevşehir Bld)



1.HAFTA TOPLU SONUÇLAR (01.09.2019 Pazar)

Halide Edip Adıvarspor 1-2 Somaspor
Muğlaspor 1-1 Nazilli Belediyespor
Gölcükspor 0-2 Altındağ Belediye Spor
Modafen 0-1 Darıca Gençlerbirliği A.Ş
Karacabey Belediye Spor A.Ş. 0-0 Pazarspor
Nevşehir Belediye Spor 1-1 Diyarbekir Spor A.Ş.
Malatya Yeşilyurt Belediyespor 0-1 Bayrampaşa
Yozgatspor 1959 Fk 0-0 Osmaniyespor Futbol Kulübü
Batman Petrol Spor A.Ş. 2-1 1954 Kelkit Belediyespor

2.HAFTA MAÇLARI (07.09.2019 Cumartesi)

Somaspor-Malatya Yeşilyurt Belediyespor
Bayrampaşa – Gölcükspor
Diyarbekir Spor A.Ş. – Modafen
Pazarspor – Nevşehir Belediye Spor
Altındağ Belediye Spor – Muğlaspor
Nazilli Belediyespor – Batman Petrol Spor A.Ş.
1954 Kelkit Belediyespor – Yozgatspor 1959 Fk
Darıca Gençlerbirliği A.Ş. – Halide Edip Adıvarspor
Osmaniyespor Futbol Kulübü – Karacabey Belediye Spor A.Ş.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN