2023 Kaymakamlık Futbol Turnuvası Başladı

2023 Kaymakamlık Futbol Turnuvası Başladı

29’uncu Soma Kaymakamlık Bahar Futbol Turnuvası bugün Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan Huzurevi-Mevlana Ö.E.M ve Nakliyeciler-Eli 2 karşılaşmaları ile başladı.

Toplam 11 golün atıldığı ilk gün karşılaşmalarında, Mevlana Özel Eğitim Meb ve Nakliyeciler Kooperatifi rakiplerini mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı..
PROTOKOL YERİNİ ALDI

PROTOKOL YERİNİ ALDI

Turnuvanın açılışını Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm Umut Mütevellioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Umut Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Çakmak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kazak, İlçe Spor Müdürü Dilek Mert, Devlet Hastanesi Müdürü Gökhan Gürbüz, EÜAŞ İşletme Müdürü Ufuk Erdem, Manisa Futbol Hakem Atama Sorumlusu Ali Kafadar ve çok sayıda futbolsever de izledi.

ACINIZI PAYLAŞIYORUZ

SADECE ZAFERLER DEĞİL, BAZI ACILARDA BİRLEŞTİRİR

Karşılaşmalar öncesi, 13 Mayıs 2014’te Soma ilçemizde kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan madencilik kazası ve 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve “Asrın Felaketi” olarak adlandırılan iki büyük depremde hayatlarını kaybedenler için ”SADECE ZAFERLER DEĞİL, BAZI ACILARDA BİRLEŞTİRİR” Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis ACINIZI PAYLAŞIYORUZ! Pankartı ile objektifimize poz verdiler.

FATİH AKKAYA

BAŞLAMA VURUŞUNU FATİH AKKAYA VE SABIR TUNA YAPTI

İlk karşılaşma Soma Kaymakamı Fatih Akkaya ve Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna’nın ortak vuruşu ile D-grubunda mücadele eden Mevlana Özel Eğitim Meb ile Huzurevi takımları arasında gerçekleşti.

HUZUREVİ BAŞLADI, MEVLANA ÖZEL EĞİTİM MEB BİTİRDİ

HUZUREVİ BAŞLADI, MEVLANA ÖZEL EĞİTİM MEB BİTİRDİ

Geçen senenin turnuva açılışında Müftülük takımıyla karşı karşıya gelen Mevlana Özel Eğitim Meb, o maçtan 4-3 mağlubiyetle ayrılmış ve sezona kötü başlamıştı. Bu sezon geçen sezonun aksine turnuvaya iyi bir başlangıç yapmak isteyen Ali Özbek idaresindeki Mevlana Özel Eğitim, ilk yarısını 1-0 mağlup kapadığı karşılaşmada Huzurevi’ni 6-2 mağlup ederek, istediğini elde etti.

YUSUF KARAYEGEN

YUSUF KARAYEGEN ”ESTİ GÜRLEDİ”

Sahadan farklı bir skorla ayrılan Mevlana Özel Eğitim Meb ekibinde turnuvada adından sıkça söz ettirecek oyuncuların başında gelecek olan Yusuf Karayegen, attığı bir birinden beş klas golle maça damga vuran oyuncu oldu. Maçta diğer golü ise geçen sezon Müftülük formasını giyen ve bu maçta oyuna sonradan dahil olan Ramazan Gülegen kaydetti.  Mevlana Özel Eğitim Meb’in ikinci maçı: 13.05.2023 Cumartesi günü saat 17:00’da Yuta Çalışkan ile yapacak.

HUZUREVİ

HUZUREVİ İYİ BAŞLADI AMA!

Müthiş taraftar desteğini arkasına alarak maça iyi başlayan mavililer, 20.dakikada Durmuş Ateş’in defansın arkasına attığı topla buluşan H.İbrahim Bahadır (Laz İbo) klas vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamnada  turnuvanın açılış golü olarak kayıtlara geçti.



Devreyi 1-0 önde tamamlayan Huzurevi, ikinci yarı bu skoru ve Yusuf Karayegen‘i  tutmada zorlanında sahadan 6-2 mağlup ayrıldı. Maçta Huzurevi adına ikinci golü Hüseyin Topan attı. Turnuvaya Mevlana Özel Eğitim Meb mağlubiyeti ile başlayan Huzurevi ikinci maçını 10.05.2023 Çarşamba 18:30 Nitromak ile Teiaş Eğitim Tesisleri’nde  yapacak.

LAZ İBO

LAZ, ”GEÇEN YILLARDAN KALAN ALIŞKANLIĞIMIZ OYUN DİSİPLİNİNDEN KOPMAMIZA SEBEB OLDU”

Huzurevi takımının antrenör futbolcusu ve aynı zamanda turnuvanın ilk golünü atan H.İbrahim Bahadır (Laz İbo) maçtan sonra şunları söyledi:

”Aslında maça istediğimiz gibi başlamıştık. Golde bulduk ve ilk yarı istediğimiz gibi bitirdik.
Sahanın ağırlığı yağmurdan sonra ki nem oranıyla birleşince, yorulduk. Rakibimiz beraberliği de bulunca geçen yıllardan kalma alışkanlığımız oyun disiplininden kopmamıza neden oldu. Rakip bizden daha da diri olup oyun sonunu iyi oynayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.. Önümüzdeki maçlara bakacağız artık.. Mevlana takımını tebrik ediyor başarılar diliyorum.”

MEVLANA ÖZEL EĞİTİM MEB 6-2 HUZUREVİ

MEVLANA ÖZEL EĞİTİM MEB 6-2 HUZUREVİ

SAHA:Teiaş
HAKEM:Muhammed Baştürk
MEVLANA Ö.E.M:Gökhan-Serhat-Erdoğan-Tolga-Yusuf-Emrah-Olcay-Erdinç
YEDEKLER:Mesut, Ömer, Ramazan, Engin, Cumhur
ANTRENÖR:Ali Özbek

HUZUR EVİ:Tayfun-M.Ali-Tolga-Ayhan-Ersan-Celil-Durmuş-Hüseyin-H.İbrahim
YEDEKLER:H.Kurdaş, Mustafa, Abdullah, Serkan, Mesut, Rıdvan, Nimetullah, Volkan, Birol, Emrah
ANTRENÖR:H.İbrahim Bahadır
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER:Yusuf Karayegen (5), Ramazan Gülegen (Mevlana Özel Eğitim), H.İbrahim Bahadır, Hüseyin Topan (Huzurevi)



NAKLİYECİLER 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

NAKLİYECİLER 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

Turnuvanın ikinci karşılaşması A-Grubunda yer alan Nakliyeciler Kooperatifi ve ELİ-2 takımları arasında gerçekleşti. Yasin Tunç idaresindeki Nakliyeciler, ELİ-2’yi İsrafil Demir, Mert Yeşilçayır ve Bülent Sözüer’in güzel golleriyle 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek, turnuvaya moralli başladı.

Karşılaşmaya alışılmışın dışında Avusturya’yı defansın merkezine çekip, oyuna geriden onunla başlayan Nakliyeciler, 10.dakikada İsrafil Demir’in frikik golü ile 1-0 öne geçti.

18.dakikada Nakliyeciler adına ‘’şans’’ ELİ-2 adına ise ‘’şansızlık’’ yaşandı. ELİ-2 takım kaptanı Erhan Yakut’un ceza sahası çizgisi üzerinden yaptığı vuruş direkten döndü..

 

20.dakikada Nakliyeciler farkı ikiye çıkardı. Mert Yeşilçayır, ELİ-2 ceza sahası hafif sol çaprazından uzak köşeye yaptığı klas vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu.
İkinci yarıya da hızlı başlayan Yasin Tunç’un talebeleri, 40.dakikada Bülent Sözüer’in kaliteli golüyle farkı üçe çıkardı.
43.dakikada Nakliyecilerden Uğur Aksoy’un, ELİ-2’de ise; 50.dakikada Halim Sade ve 62.dakikada Erhan Yakut’un şutları direkten döndü. Kalan dakikalarda her iki takımın gol girişimleri filelerle buluşmadı ve karşılaşma 3-0 Nakliyeciler’in üstünlüğü ile sonuçlandı.

NAKLİYECİLER

NAKLİYECİLER HAK ETTİ

ELİ-2  karşısında Sefa gibi bir kalecileri,  özellikle geriden Avusturya’nın topu oyunu olumlu sokuşu, merkezde Mert ve İsrafil’in inatçı oyun karakter yapıları, önde Bülent ve Uğur’un rakip defansı yıpratıcı hamleleri, takım bütünlüğünde ise ayağa oynayan, pres yapan, pozisyon bulan ve bütün bu olguları 3 golle süsleyen Nakliyeciler takımı üç puanı hak etti. Tebrik ediyoruz. MERT YEŞİLÇAYIR

MERT ÇOK ÇALIŞTI

Nakliyeciler adına ön plana çıkan oyuncu; oynadığı başarılı futbolunu birde golle süsleyen Mert Yeşilçayır oldu. Nakliyeciler’in ikinci maç programı şöyle: 10.05.2023 Çarşamba 17:00 Kolin-Nakliyeciler Koop. Teiaş

ELİ-2 ADINA YENİLEN GOLLER

ELİ-2 ADINA YENİLEN GOLLER..

Güçlü rakipleri karşısında zaman zaman iyi mücadele ettiler. Ancak özellikle ilk yarıda yenilen goller moral motivasyonlarını dibe çekti. Birde direkler ve başarılı performans sergileyen Nakliyeciler kalecisi Sefa Cevahiroğlu’nu geçmede başarılı olamayınca karşılaşmadan 3-0 mağlup ayrılmak zorunda kaldılar. ELİ-2’nin maç programı şöyle: 12.05.2023 Cuma 18:30 İmbat Madencilik-Eli ( 2 ) Teiaş

NAKLİYECİLER 3-0 ELİ-2

NAKLİYECİLER 3-0 ELİ-2

SAHA:Teiaş
HAKEM:Sefa Sabancı
NAKLİYECİLER:Sefa-Hasan-Gürkan-Avusturya-Kemal-Mert-İsrafil-Bülent-Uğur
YEDEKLER:Yasin, Tayfur, Dinçer, Tamer, İ.Burak, İ.Güner, Tuncay, Bilal, Hasan, Fatih, Kenan
ANTRENÖR:Yasin Tunç

ELİ-2:Adem-Mahmut-Uğur-Faruk-Okan-Özgür-Erhan-İsmail-Mehmet
YEDEKLER:Arkın, Çetin, Teoman, Azmi, Murat, Bülent, O.Şener, O.Çine, Halim, İsmail, Mahmut
ANTRENÖR: Çetin İlgör
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: İsrafil Demir, Mert Yeşilçayır, Bülent Sözüer (Nakliyeciler)

Not:Karşılaşmalara ait 293 adet Fotoyu görmek için buraya tıklayınız!

CUMA MAÇ PROGRAMI

05.05.2023 Cuma 16:30 Soma Belediyesi -Eli-1
05.05.2023 Cuma 18:00 İmbat-Esnaf Odası

Tüm turnuva haberlerini görmek için  buraya tıklayınız!

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN