Yalova Kadıköyspor Maç Önü (2)

Yalova Kadıköyspor Maç Önü (2)

Geçen hafta evimizde oynadığımız ve 3-0 galip geldiğimiz İzmirspor maçıyla 16 hafta geride kaldı.
Geçen 16 haftalık süreçte istediğimiz puanları almayı başardık..
Buna bağlı olarak ta 1, 3, 4 ve 7.haftalar hariç 13 hafta liderlik koltuğunda kurulduk, kaldık..

SOMADASPOR

Bu hafta rakibimiz Yalova Kadıköyspor
Rakibi değerlendirmeye girmeden önce ilk yarının 4.haftasında evimizde oynadığımız maçı kısaca bir hatırlayalım..

Maça, sakat olan Coşkun, Caner, Atalay, Olgay ve kırmızı kart cezalısı Berkant’tan yoksun: Onur-Üzeyir-Akın-Menderes-Gökhan-Süleyman-Agah-Oğulcan-Nazım-Yusuf ve Toma on biri ile her zaman alışık olduğumuz 4-2-3-1 düzeninin aksine 4-4-2 oyun kurgusu ile başladık. Teknik Direktör Mustafa Bahadır, sakatlığı geçmesine rağmen Mirlan’ı risk etmeyerek son 17 dakika kala oyuna aldı. Yeni transferler Menderes Korkmaz ve Nazım Ortafidan ilk on birde başladı. Menderes 90 dakika oyunda kalırken, Nazım 72.dakikada yerini Mirlan’a bıraktı.
Karşılaşmaya iki ayrı oyun anlayışı ve kurgu ile başladık.
İlk yarıdaki istekli, arzulu, coşkulu ve 3.bölgedeki tempomuzu yükselterek Toma Tabatadze ve Yusuf Demir (3) golleriyle neticeye gittik.
Yani ilk yarıdaki performansımıza bakarak, hem skor anlamında hem de göz zevkine hitap eden futbol olarak; Somaspor taraftarlarına büyük keyif vermişti..
Özellikle bir birinden güzel gollerle hatrick yapan Yusuf Demir, güne damgasını vurmuştu..
İkinci yarıdaki oyun anlayışımıza baktığımızda; bir önceki maçta verdiğimiz üç sakat oyuncuyu da düşünerek; farkı koruma ve oyunu tutma adına vites düşürdük.. Bu da gayet normal bir durumdu. Yani istediğimiz 3 puanı ilk kırbeş dakikada sergilediğimiz total futbolumuzla neticelendirmiştik..(şuradan bakabilirsiniz)
Rakibimizin ligdeki konumuna bakarak değerlendirmeye girelim..
Kırmızı-siyahlılar 16.hafta sonunda, 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyete karşılık 14 puanla 9.sırada yer alıyor.
Aldıkları 3 galibiyetin biri içeride (Altınova Bld.Spor 1-0)
ikisi dışarıda (Orhangazi Bld.Spor 3-7, Urganlıspor 1-2)
Aldıkları mağlubiyetlerin ise; üçü içeride (Ayvalıkgücü Bld.Spor 1-3, İzmirspor 0-2, Burhaniye Bld.Spor 0-2)
Üçü de deplasmanda (Ödemişspor 0-1, Somaspor 1-4, Altınova 1-2) ve Altınova 1-2)
Beraberliklerine baktığımızda; kendi sahalarında (Gülbahçespor 1-1, Çiğli Bld.Spor 1-1, Ödemişspor 0-0)
Deplasmanda (Salihli Bel.Spor 2-2 ve Yıldırım Belediyespor 1-1) kalmış
19 kez gol sevinci yaşarken, ağlarında 25 gol görmüşler..
İlginçtir kendi sahalarında oynadıkları maçta 4 gol, deplasmandaki maçlarda ise 15 gol atmışlar. Yani baktığımızda iç saha karneleri kötü, deplasman karneleri daha iyi..



Kaptanları Salih Kaan Kaplan ve Hassan Yaya Seiro Yok!
Geçen hafta Gülbahçespor deplasmanında, 8.dakikada Özen Dönmez ayağından yedikleri gole, 23.dakikada penaltıdan Hassan Yaya Seiro’nun golüyle cevap verseler de 42.dakikada Osman Demirci’nin golüyle deplasmandan 2-1 mağlup ayrılmışlar.. Bu maçta bizim adımıza sevindirici olanı takım kaptanları Salih Kaan Kaplan’da kırmızı kart görmesi oldu. Hafta içindeki antrenmanlarda sakatlanan Hassan Yaya Seiro’da sakatlığından dolayı bizim maçta forma giyemeyecek..
Salih Kaan Kaplan, ilk yarıda Soma’da oynadığımız maçta 4 numaralı formasıyla Kadıköyspor’un penaltıdan tek golünü atan oyuncu olmuştu. Çat asıllı oyuncu Hassan Yaya Seiro ise, 56.dakikada Uğurcan Taşdemir’in yerine oyuna dahil olup iyi bir performans sergilemişti. (Foto: 4 no’lu oyuncu Salih Kaan Kaplan, 11 no’lu oyuncu Hassan Yaya Seiro)

Toparlayacak olursak; yukarıdaki tabloya baktığımızda Yalova Kadıköyspor kesinlikle bizim ayarımızda bir takım değil.. Ama şunu unutmayalım; ‘’futbolun içinde sürprizlerde vardır.’’ Biz her zaman olduğu gibi bu maçta da iyi takım-kötü takım ayrımı yapmadan;  bu maça kadar sergilediğimiz oyun anlayışımızdan ve formumuzdan bir şey kaybetmeden aynı ciddiyetle mücadele edelim, süprizlere yer vermeyelim, sonuç kendiliğinden gelecektir vesselam…. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

MAÇIN HAKEMLERİ İSTANBUL BÖLGESİNDEN
Karşılaşmayı İstanbul Bölgesi hakemlerinden Gökhan Dereli yönetecek. Dereli’nin yardımcılıklarını ise; Betül Nur Yılmaz ve Erkan Erzen üstlenecek. H.Mirsat Sancaktar ise dördüncü hakem olarak sahada yer alacak.

Orta hakem Gökhan Dereli ve 2.yardımcı hakem Erkan Erzen ilk kez maçımıza çıkarken, Betül Nur Yılmaz 27 Mart 2016’da Burhaniye Belediyespor 0-1 Somaspor ve 22 Mart 2015’de Sotesspor 0-2 Erdekspor maçlarında görev aldı.

Karşılaşmanın 4.hakemi H.Mirsat Sancaktar ise geçen sezon 25 Şubat 208’de Çayırova 1-0 Somaspor maçında görev almıştı.

Bu arada rakibimizle ilgili ligin ilk haftasındaki ”Yalova Kadıköyspor Maç Önü” yazısına buradan, ”Somaspor 4-1 Yalova Kadıköyspor” yazısına da şuradan bakabilirsiniz..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN