Turnuva, Aynen Devam…

Turnuva, Aynen Devam…

Bugünkü yazıma hakem kardeşlerimize değinerek başlayacağım.

Hepsinin birçok maç yönetmişliği vardır. Hiçbirinin hakemliği hakkında yorum yapmayacağım. Ama şunu bilmelerini isterim. İnisiyatifi ele almak için çok çabuk sarı kartlara başvuruyorlar. Burada oynayan kardeşlerim 1 yıl bu turnuvayı bekliyor. Onların direkt kırmızı yemesi en az 2-4 maç arası ceza alması demek. Zaten turnuvada 4-5 maç oynayacaklar. Burada ceza aldıklarında onlar için sene kapanıyor. Hakem kardeşlerim, bu oynayan arkadaşlarımız çok büyük bir hata yapmadıysa lütfen biraz anlayışla yaklaşın.
Bu turnuva bitince bizler burada kol kola yaşamaya devam ediyoruz.
Bizim aramızda sorun olmaz.
Penaltı, faul, korner, taç bunları zaten tarafsız olarak yapıyor, uyguluyorsunuz.
Hiç şüphemiz yok.
Ne anlatmak istediğimi anlattığımı sanıyorum.
Gelelim yorumlarımıza; inanın yağmur yağdığında eğitim okulunda maç oynamak çok zor.
Oyuncular ayakta durabilmek için daha çok mücadele ediyorlar.
Allah arkadaşlarımızı korusun. İstemeden müdahaleler çok oluyor. Ama inanılmaz bir centilmenlikle maçlar devam ediyor.

Dilimizi ısıralım, nazar değmesin.

Maç yorumlarıma başlamadan önce takımlara destek veren amirlere değinmek istiyorum.

E.L.İ. takımlarının tüm maçlarında orada gördüğüm, takımlarına her türlü desteği veren Şaban ÇATAR Müdürüm sana da teşekkür ediyorum.

Yine iki eğitim takımının maçlarını izlemeye gelen şube müdürüm Halil CAN ve Ahmet AÇAR başkanım sizlere de çok teşekkürler.

Yeri geldikçe destek veren tüm kişi ve kuruluşlara da bahsetmeye devam edeceğim.

En önemlisi de değerli kaymakamımız Ahmet ALTINTAŞ Beyefendi. Kaymakamlık takımının maçında oradaydı. İleride sahada da görmek isteriz sayın kaymakamın.
E.L.İ. 3 takımı, E.L.İ.2 takımından oyun olarak biraz daha ağır basıyordu. Oyunun skoru da bunu gösterdi zaten. Bugün Ertuğ kardeşime değineceğim.

Takımın en önemli hücum gücüsün, oyun kurucusunun, arkadaşlarını yönlendiriyorsun. Oynarken zevk aldığını da kenardan görebiliyoruz. Böyle devam. Tabiiki Erhan kardeşime değinmeden edemeyeceğim. Maçta 3 gol attı. Bu genç kardeşim çizgisini hiç değiştirmedi. Hep sessiz, güçlü, sadece işini yapan, bunun karşılığı olarak da tabiiki sonuç alan bir oyun oynuyor. Devam Erhan. Allah yardımcın olsun.

Eğitim Gücü takımından bahsetmek istiyorum.

Baktığınızda hepsi futbolun içinden gelmiş kişiler, hatta hala içinde olanlar. Sanki üzerilerinde bir yorgunluk var gibiydi. Sanki küçük birkaç dokunuş lazım gibi. Maç oynanmadan kazanılmıyor. Bunu bu maçta gördüklerini sanıyorum. Rakip ise müthiş bir mücadele gösterdi. Hiç oyundan kopmadı geriye düştüğü anlarda bile. Tebrikler arkadaşlar.

Bu ana kadar hep övgü dolu yorum yaptım. Şimdi eleştiri yapalım. Gökhan; benim bildiğim Gökhan orta sahayı tek başına toplar, pas yapar, şut atar. Ben onu istiyorum. Arkadaşların da bana katılacaklardır. Takımın sana ihtiyacı var. Haydi yeniden baştan başla.

Öğretmenler Birliği takımından tanıdığım 3-4 kardeşim var. Ama genç arkadaşlarla çok iyi kaynaşmışlar. Bana sorarsanız mütevazi bir ekip olmuşlar. 2 gol atan Mehmet Kardeşim ve Cihan Hocam; maşallah, çok beğendim sizleri ve ekibinizi. Aynen böyle devam.

E.L.İ. 1 takımı, her seneki gibi yine aynı temposunda güçlü bir takım. Oyun disiplininden kopmadan süreyi ne kadar uzatırlarsa maçın içinde o kadar kalırlar, sonuç alırlar. Bugün de böyle oldu. Yardımlaşma, koşma, şut, pas; sonuç aldılar. Osman diye genç bir futbolcu vardı. Görevini eksiksiz yerine getirdi. Çok güzel goller attı. Kendisine naçizane tavsiyem; biraz daha orta sahaya yardım edersen tadından yenmez. Yardım yapabilecek yaştasın, zaten gücün de var. Daha güzel goller görmek istiyoruz senden.

Kaymakamlık ekibi iyi bir ekip. Sanki fazla bir araya gelememişler. 1-2 maç sonra daha rahat sonuç alacaklar. Sahanın ağır oluşu bu maç için kriter olamaz. Çok genç bir takım, daha iyi maçları olacaktır.

Yuta Çalışkan Kardeşler – Demir Eksport maçında o ağır sahada ne mücadele seyrettik. Hafif tatlı sert geçen maçta güzel goller ve mücadeleye doyduk. Yine aynı şeye değineceğim. Kuru bir sahada daha güzel bir maç olurdu. Çok güzel goller dedik, tatlı sert dedik, ufak tefek elektriklenmeler oldu. Onu da aklıselim kardeşlerim hemen yarıştırdı. Tahsin sana değinmeden geçemeyeceğim. Seni de tebrik ederim kardeşim. Yanlışım olabilir ama benim bildiğim 4-5 yıldır bu takımı kuruyorsun. Forma, eşofman, sponsorluk, hepsini karşılıyorsun. Bir de sahada ağbilik yapıyor, oynuyorsun. İyi ki varsın. İyi ki varsın. Feryat Kardeşim seni de oyun içindeki tempon, tekniğin, pozisyon bilgin için kutlarım. Daha iyi bir sahada seni seyretmek zevk verecektir. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Demir Eksport kesinlikle çok iyi bir takım. Bunu herkes kabul ediyor. Beklentileri fazla. Bu beklentilerin boş olmadığını da herkese gösteriyorlar. Sizlerden ileride çokça bahsedeceğim ama ilk olarak İsmail. Üstüne koyarak ilerlemeye devam ediyorsun. Seni zaten beğeniyordum, iyi bir takımda daha çok beğenmeye başladım. Her takıma senden bir tane lazım. Dedim ya o kadar beğendiğim isim var. Bir tane daha belirtmeden geçemeyeceğim. Kaan aferin genç delikanlı. Futbolu bildiğini oyununla gösterdin. Defansta görevini yaptın, oyun kurdun, ileri çıkıp golünü attın. Böyle devam. Sana da bir tavsiyem var. Biraz daha sakin olursan kaymaklı ekmek kadayıfı olur. Teşekkürler.
Hakan DURUR

Hakan Durur

YORUM YAZIN