Turgutluspor Maçı ve Transferlerin Performansı

Turgutluspor Maçı ve Transferlerin Performansı

Somaspor, devre arası gerçekleştirdiği transferlerin ardından kendi saha ve seyircisinin önünde Turgutluspor ile karşılaştı.

 

Siyah-beyazlılar, alışılmışın dışında pas trafiği yüksek, oldukça hareketli ve hızlı oynadıkları karşılaşmayı 5′ 20′ ve 83.dakikalarda Melih Vardar, 51.dakikada Mustafa Aydoğdu ve 70’inci dakikada Kadir Karış’ın golleriyle 5-2 kazandı.

Alınan farklı skordan öte beni memnun eden o kadar çok şey vardı ki; skor adeta değerini yitirdi…

Siyah-beyazlı takımın yeni isimlerinden Cafer Can Aksu, Melih Vardar, Nurettin Çağlar ve Mustafa Aydoğdu nasıl bir performans sergiledi? İşte bu dört ismin Turgutluspor maçındaki performanslarına kısaca göz atalım..

Performans bilgilerine girmeden önce takımın bir diğer flaş transferlerinden Bayrampaşaspor’dan alınan Taner Yıldız’ın düğün için izinli olduğunu ve Turgutluspor maçında yer almadığını da vurgulamak istedim..



NURETTİN ÇAĞLAR

Nurettin Çağlar, İki Yönlü

Orta sahada Konya 1922 Spor Kulübünden alınan Nurettin Çağlar, devamlılığı ile orta sahamızı kesiciliğinin yanında öne taşıyan oyuncu oldu..(10 numaralı oyuncu)

CAFER CAN AKSU

Cafer Can Aksu Tecrübesini ve Klasını Konuşturdu..

Bucaspor’dan takıma katılan Cafer Can Aksu, Turgutluspor maçında o kadar basit ve faydalı işler yaptı ki; kendi koşacağına takımı ve topu koşturdu. 70.dakikada genç Kadir Karış’a attırdığı gol görülmeye değerdi..



MUSTAFA AYDOĞDU

Mustafa Aydoğdu, Ön Tarafta Verimliliğimiz Arttı.

Oyuna sağ önde başlayan Sivas Bld.Spor’dan alınan Mustafa Aydoğdu, Elazığ Belediyespor maçında attığı golden sonra Turgutluspor’uda boş geçmedi. Mustafa’nın oyun bilgisi, yeteneği ve  ileri dönük oyunu bizi hücumda hem başarılı  hem de yetenekli bir takım havası estirdi.(19 numaralı oyuncu)

MELİH VARDAR

Melih Vardar, Mehmet Uysal Defanslar Düşünsün..

Ön tarafta Mehmet Uysal’ın sakatlık probleminden dolayı kafamızda oluşan ”olmazsa ne yapabiliriz?”sorusuna Kızılcabölükspor’dan transfer edilen Melih Vardar, attığı bir birinden 3 güzel golle ”merak etmeyin bende varım”dedi. Güçlü fiziği, yer tutuşu ve akıl dolu gol vuruşlarıyla içimizi rahatlatan oyuncu oldu.



Basatemür, ”Bu Maçı Unutmalıyız”

Teknik direktörümüz Burhanettin Basatemür’un şuradaki açıklamalarında belirttiği gibi; ”Kadromuzdaki tüm oyuncularımızı oynattığımız Turgutluspor maçı bizim olumlu yanlarımızın çok olduğu bir maçtı. Yeni transferimizin de takıma uyum sağladığı ve bir bütün halinde oynamaya başladığımız görmüş olduk. Ancak bu bir hazırlık maçıydı bunu kesinlikle unutmamamız gerekir.” Evet iyi ve kötü olan yanlarını bizlerde gördük. Ama hocamızın dediği gibi  ”Bu bir hazırlık maçıydı bunu kesinlikle unutmamamız gerekir”

Genel anlamda alışık olmadığımız 2-3 kısa pasın ardından kanatlara atılan ters toplar, pas trafiğinin  yüksek oluşu  ve tribünlerden gelen “oley oley” sesleri iyi futbolla beraber skorun güzelliği bizleri de bir hayli umutlandırdı. Birde bu oyuncu grubuna sakat olan Mehmet Uysal ve Bayrampaşaspor’dan alınan Taner Yıldız’ın katıldığını düşündüğümüzde ”ohh ne ala” vesselam..SİYAH-BEYAZ DEVAM..



Cevdet Yıldırım

YORUM YAZIN