Somaspor, Rotasyon Dinlemedi

Somaspor, Rotasyon Dinlemedi

Somaspor, Ziraat Türkiye Kapası 2.Turunda deplasmanda karşılaştığı Bucaspor 1928’u, ilk yarıda Özcan Aydın’ın ayağından bulduğu golle 1-0 mağlup etti ve 3.tura yükseldi.

Somaspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. kademe maçında 1928 Bucaspor‘u deplasmanda 1-0 mağlup ederek adını 3. tura yazdırdı.

Teknik Direktör Burhanettin Basatemür’un, daha önce forma şansı bulamayan futbolcuları görme adına Uğur Can ve Özcan Aydın destekli: Yusuf-Kadir-Yasin-Mustafa-Abdullah-Ali-Beytullah-Emre ve Eren’den oluşan futbolcular ile Bucaspor 1928 karşısına çıktık.

Yeni Buca Stadı’nda oynanan ve A-Spor ekranlarından  naklen yayınlanan karşılaşmada, maça iyi başlayan taraf biz olduk..

2.dakikada Emre Tekin’in vuruşu, adeta üst direkte patladı.
4’ ve 5.dakikalarda Emre Tekin ve Eren Yeşil ile etkili geldik.

10.dakikadan itibaren ev sahibi ekip oyunda dengeyi kurup etkili gelmeye başladı.

10 ila 35.dakikalar arası etkili olan ev sahibi takımın golü bulması beklenirken, golü bulan taraf Somaspor oldu.

Gol: Uğur ve Özcan Odaklı Geldi

37.dakikada Uğur’un sol kanattan getirip kaleye paralel kestiği topu, Özcan önce düzeltti sonra ağlara gönderdi:0-1

Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu.



İkinci yarıda Emre Tekin ile gollere çok yaklaştık.

Somaspor adına 62.dakikada kazanılan serbest vuruşta, topun başına Emre Tekin geçti. Emre’nin vuruşunda, meşin yuvarlak bir kez daha direkten döndü.

Direkten dönen topun 2 dakika sonrasında yine Emre Tekin ile gole çok yaklaştık. Ceza sahası içerisinde bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Emre, meşin yuvarlağı kaleciye nişanladı.

Kalan dakikalarda her iki takım adına çerçeveyi bulacak gol vuruşları olmadı ve 3.tura yükselen takım Somaspor oldu.

Bu maçta benim açımdan geçilen turun yanı sıra, rotasyonda görev alan oyuncular sahada verdiği mücadeleydi. Özellikle kalecimiz Yusuf Aklan’ın bir hatası dışında kalede güven vermesi önemliydi.. Sonuçta sahada aslanlar gibi mücadele edip, Somaspor’u 3.tura yükseltme başarısı gösteren oyuncu topluluğunu tebrik ediyorum..

Şimdi önümüzde iki maçı eksik, oynadığı 3 maçta 3 galibiyete sahip grubun gizli lideri konumundaki Çatalcaspor maçı var. Evimizde oynayacağımız maçta; karşılaşmaya fizik ve mental açından iyi hazırlanmış, istekli-arzulu ve kazanmak isteyen bir takım görmeyi umut ediyoruz..SİYAH-BEYAZ DEVAM

İlgili Yazılar;

Bucaspor 1928 Maç Önü
Kupa Maçımızın Hakemleri Belli Oldu
Bucaspor 1928 Kupa Mesaisi Başladı
Kupada Ligde İkide İki Yapan Takımla Eşleştik



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN