Pomaklara Kaya Sökmedi!

Pomaklara Kaya Sökmedi!

Manisa 1.Amatör Lig C-grubunda mücadele eden Turgutalp Gençlikspor, 2019-2020 sezonunun 3.haftasında kendi saha ve seyircisinin önünde grup lideri Kayalıoğluspor ile karşılaştı..

Soma Linyit Stadında oynanan maçın 38.dakikasında 1-0 geriye düşen Turgutalp Gençlikspor, müthiş geri dönüşe imza atarak Kayalıoğluspor’u 3-1 mağlup etti.

Süleyman Akçit M.Hakan Efe Sergen ÖngiderTurgutalp GSK 3-1 Kayalıoğluspor

STAD:Soma / Linyit
HAKEMLER:Süleyman Akçit-M.Hakan Efe-Sergen Öngider
TURGUTALP GSK:Onur-Yavuz-İsa-Selcuk-Ertuğ-Kadir-Emrah-Erdi-İbrahim-Ali-Enes
YEDEKLER:Gökhan,Bekir, Ahmet, Oğuzhan, Furkan, Hüseyin, Alpcan
TEKNİK SORUMLU:Cavit Altınbaş

KAYALIOĞLUSPOR:Mustafa-Servet-Süleyman-Erdoğan-S.Can-Mehmet-Kayacan-Sami-Berkay-Birand-Alper
YEDEKLER:Ahmet, S.Can, Görkem,Halil, Mithat, Murat,Fatih
TEKNİK SORUMLU:B.Ali Kaya
KIRMIZI KARTLAR:dk.81 Berkay Gürlek (Kayalıoğlu)
GOLLER:dk.45+1 Emrah Efe, dk.71 İbrahim Daldır, dk.88 pen. Selçuk Bulut (Turgutalp GSK), dk.38 Alper Demirayak (Kayalıoğlu)


BEHÇET ATLIŞampiyonluk Kupası..

Manisa 2.Amatör Lig’de geçtiğimiz sezonu Akhisar Sanayispor’un ardından ikinci sırada tamamlayarak play-off sonrasında mutlu sona ulaşan Turgutalp Gençlikspor şampiyonluk kupasını Kayalıoğluspor maçı öncesi düzenlenen törenle aldı.

2018-2019 Manisa Amatör Lig’de mücadele ettiği E-Grubunda normal sezonu 12 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet ve 28 puan toplayarak 2.sırada tamamlayan Turgutalp Gençlikspor, Manisa Ertuğrul Dilek Sahasında G-grubunu 33 puan ve averajla lider Eşmelilerin ardından 2. sırada tamamlayan Alaşehir Yeni Mahallespor‘u Selçuk Bulut (2) ve Mustafa Duran’ın golleriyle 3-1 mağlup ederek 1.Amatör Kümeye yükseldi. Turgutalp Gençlikspor takım kaptanları Selçuk Bulut ve Gökhan Kazancı, Manisa ASKF tarafından verilen şampiyonluk kupasını sezonun 3.maçı olan Kayalıoğluspor müsabakası öncesi  Manisa Futbol İl Temsilcisi Behçet Atlı, Futbol İl Temsilci Yardımcısı Ramazan Şenbilgiç ve ASKF Kurulu Üyesi Asuman Kırmızı‘nın elinden aldı.
TURGUTALPSPORTakımın kupayı teslim alarak havaya kaldırmasıyla birlikte Turgutalpspor’lu futbolcular, taraftarlarıyla birlikte büyük mutluluğu bir kez daha yaşadı.



TURGUTALP GENÇLİKSPORLigin ilk haftasında deplasmanda İbrahim Daldır ve Enes Bayramlar’ın golleriyle 2-0 öne geçtiği maçta Gölmarmaraspor‘a 3-2 mağlup olan Turgutalp Gençlikspor, bir haftalık bay’ın ardından ligin 3.haftasında kendi saha ve seyircisi önünde galibiyet ile tanıştı.

Süleyman Akçit, M.Hakan Efe ve Sergen Öngider hakem triosunun görev yaptığı maçta, yeşil-beyazlı ekip, haftaya girilirken iki maçta altı puanla lider durumda bulunan Kayalıoğluspor’u Emrah Efe,  İbrahim Daldır ve Selçuk Bulut’un attığı gollerle 3-1 mağlup etti. Pomaklar, Kayalıoğluspor karşısında aldığı bu galibiyet sonrası  grupta bir maç eksiği ile 3 puanla  5. sırada yer aldı.

TURGUTALP GENÇLİKSPORPaşalı, Başaran ve Üstünbaş, ”Çalışmaya ve Gelişmeye Devam”

Zorluk derecesi yüksek karşılaşmada  3 puanı 3 golle almasını bilen Turgutalp Gençlikspor’un kurmayları başkan Remzi Paşalı, antrenörler Cavit Üstünbaş ve Caner Başaran karşılaşma sonrası şu ifadeleri kullandılar: ”Öncelikle bugün evimizde oynadığımız ilk maçta geçen sene takımımız kazanmış olduğu kupayı il temsilcilerimizin elinden aldık. Geçen sene emeği geçen teknik ekip ve oyuncularımız kutluyoruz. İlk hafta 2-0 öndeyken uzatma dakikalarında yediğimiz golle 3-2 kaybettiğimiz Gölmarmaraspor maçından gerekli dersleri çıkardık. Kaliteli pas yapabilen ve mücadele gücü yüksek bir ekibe sahibiz. Oyuncularımız bugün özellikle ikinci yarı net bir şekilde bunu gösterdiler. Hepsini alınlarından öpüyoruz. Taraftarımız maç boyu hep arkamızda idi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Gerek oyuncu grubu gerek yönetim gerekse taraftar olarak çok uyumlu bir ekip olduğumuzu düşünüyoruz. 1-0 geriye düşmemize rağmen maçtan hiç vazgeçmedik ve evimizdeki ilk maçımızı kazandık. Rakip Kayalıoğluspor’da  iyi ve sağlam bir ekip onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz. Maç oynadıkça daha iyi olacağımızı düşünüyoruz. Bu galibiyeti mahallemize ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Çalışmaya ve gelişmeye devam.”ifadelerinde bulundular..

KAYALIOĞLUSPOR
Hakediş..

Kısaca Turgutalp GSK’yi özetleyecek olursak; yediği gol dakikasına kadar sahada etkili olamayan Turgutalp Gençlikspor 38.dakikadan itibaren inanılmaz bir değişim içine girdi. Takım halinde efektif, konsantrasyon bütünlüğü, topu yere indirme, özgüven, takım halinde hareket etme ve sonuç 1-0’lık mağlubiyetten 3-1’lik skora uzanma.. Atılan goller sonrası sevinçlerini kendilerine desteklemeye gelen taraftarlarıyla bütünleşerek kutlamaları son olarak ta maça kötü başlayıp, 1-0 geriye düştükten sonra kazanmaya istekli-arzulu oynayarak altın değerinde önemli bir 3 puanı alarak taraftarlarını sevindiren Turgutalp Gençlikspor’u kutluyorum.

TURGUTALP GENÇLİKSPORTabii bütün bunlara ilave olarak; yukarıda ki resmin altını varın sizler doldurun vesselam..

KAYALIOĞLUSPORTebrikler Takım ve Taraftar

Turgutalp Gençlikspor karşısında ilk yarım saatlik dilimde sahada daha yerleşik daha compak ve ön tarafta etkili olan taraf konuk ekip Kayalıoğluspor’du. Nitekim yarım saatlik dilimde pozitif futbollarını Kayacan’ın sert vuruşunda topu iyi takip eden Alper Demirayak ile 1-0 öne geçiren golü ile taçlandırdılar.. Attıkları golün sonrasında oyunu iyice domine etmelerini beklerken, baskı yiyen, hucum edemeyen ve çaresiz kalan bir Kayalıoğluspor takımı seyrettik. Sonuç olarak ta sahadan 3-1 mağlup ayrıldılar.. Ben, takımları 1-0 galibiyetten 3-1 mağlup duruma düşmelerine rağmen takımlarını tribüne çağırarak alkışlayan Kayalıoğluspor taraftarlarını tebrik ediyorum. Bu durum sahalarımızda pekte görmeye alışık olduğumuz bir durum değildi. Bir kez daha tebrik ediyorum..

Karşılaşmaya ait fotoları görmek için buraya tıklayınız!

3.Hafta Toplu Sonuçlar

Bakır Gençlerbirliği 4-0 Süleymanlı Belediyespor
Gölmarmaraspor 3-2 Akhisar Sanayispor
Turgutalp Gençlikspor 3-1 Kayalıoğluspor
Mecidiye Bay

4.Hafta Maçları

Süleymanlı Belediyespor- Gölmarmaraspor
Mecidiyeköy Tarımspor- Bakır Gençlerbirliği
Akhisar Sanayispor- Turgutalp Gençlikspor
Kayalıoğluspor Bay
Turgutalpspor ile ilgili tüm haberler için buraya tıklayınız!


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN