Esenler Erokspor-Somaspor Maç Önü

Esenler Erokspor-Somaspor  Maç Önü

Futbol hasretimiz sona eriyor. Pandemiden dolayı futbolsuz geçen sıkıcı günler bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla sona erecek..

Somaspor olarak geride bıraktığımız ilk profosyonel lig sezonunun startında olduğu gibi; bu sezonun startını da deplasmanda vereceğiz..

Bildiğiniz üzere geçen sezona İstanbul deplasmanında Halide Edip Adıvarspor maçıyla başlamıştık.. Eski oyuncumuz Fevzican Bozkuş‘un ayağından yediğimiz golle geriye düşmemize rağmen, müthiş ikinci yarı oyunumuzu Mehmet Uysal ve Erkul Küçük‘ün golleriyle süsleyerek karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmıştık.(maçın geniş detaylarına buradan bakabilirsiniz)

Yine Bir İstanbul Deplasmanı

Bu sezonda yine İstanbul deplasmanı ve bu kez rakip;  ligin önemli takımlarından biri olmaya aday, kalitesi tescilli oyunculardan kurulu Esenler Erokspor. Geçtiğimiz sezonu  2.grupta 47 puanla dördüncü sırada tamamlayarak play-off maçları oynamaya hak kazanmışlardı.

Play-Off’dan Döndüler

Play-off maçında 48.dakikada Umut Pusat’ın golüyle 1-0 öne geçtikleri maçta; 75′ ve 81′ dakikalarda yediği iki golle 2.lig şansını kaybetmişlerdi. Yeşil-sarılılar, yakın oldukları ikinci ligin kapısından dönmenin üzüntüsünü yaşarken, bu sezona hedeflerini bir tık daha yukarı çekerek, direk grubu zirvede tamamlayıp 2.lige yükselme olarak koydular.



Önemli Oyuncuları Kadrolarına Kattılar

Bu hedef doğrultusunda da 1.Lig ekibi Boluspor’dan M.Sura Çetin, 2.Lig ekiplerinden Gümüşhanespor’dan Murat Kayaali, Kocaelispor’dan Ercüment Kafkasyalı ve Karacabey Bld.Spor’dan Abuzer Gaffar Toplu’yu kadrosuna kattı.

Abuzer Gaffar Toplu

Esenler Erokspor‘da bizlerinde yakından tanıdığı tek isim var. Karacabey Belediyespor’dan transfer edilen Abuzer Gaffar Toplu. Geçen sezon Karacabey Belediyespor ile Soma Atatürk Stadı’nda oynadığımız maçın 87.dakikada takımının tek golüne imza atmıştı. Yetenekli oyuncu Karacabey Bld.Spor’un attığı 45 golden 16’sına imza atarak takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu..(maçın geniş detaylarına buradan bakabilirsiniz)

Maçın Hakemleri Samsun Bölgesinden

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yapılan açıklamaya göre; 20 Eylül Pazar günü saat 16.00´da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu´nda Esenler Erokspor ile Somaspor arasında oynanacak karşılaşmada Samsun Bölgesi Klasman hakemlerinden Gökhan Özbulut düdük çalacak.

Özbulut’un yardımcılıklarını ise yine Samsun bölgesi hakemlerinden Hasan Erdoğan (1. Yardımcı hakem), Aykut Yılmaz (2. Yardımcı hakem) ve Teksen Eker (dördüncü hakem) yapacak. Maçın gözlemciliğini ise Turgay Gökal yapacak.

Hakem triosu ilk defa Somaspor maçında görev alacak.



Atatürk Olimpiyat Stadı

Karşılaşma 20 Eylül Pazar günü saat 16:00’da 76.761 seyirci kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadında seyircisiz oynanacak.

Somaspor’a Dönecek Olursak,

Teknik kadromuz aynı. Oyuncu kadromuza baktığımızda ise geçen sezondan takım iskeletinde yer bulmuş 5, toplamda ise 11 oyuncunun haricinde yeni oyuncular ile yeni bir sezon başlangıcı daha yapıyoruz. Gönül isterdi ki; geçen sezon Halide Edip Adıvarspor deplasmanında olduğu gibi bu maçta da taraftar grubumuzla takımımızın arkasında 12.adam olarak tribünde yerimizi alalım.. Malum pandemiden dolayı karşılaşma seyircisiz oynanacak.. Maçın TV’den yayınlanıp yayınlanmayacağı ise  henüz belli olmadı.

Yazıyı 3.Ligdeki İlk Maç Önü Yazımızın Finaliyle Bağlayalım..

3.Lig’deki ilk sezonumuzun ilk maç önü yazısı ”Halide Edip Adıvarspor Maç Önü”  idi.. Ve, o maç yazısını aşağıda olduğu gibi bağlamıştık.  Bu sezonunda ilk maç yazısını yine bu şekilde bağlayalım..

Başta yönetim ve teknik direktör Burhanettin Basatemür önderliğinde, geçen sezon yaşadığımız o güzellikleri yeniden yaşamamız için tek çıkar yol, aynı bütünlüğü ve istikrarı bu sezonda devam ettirip, bu takımı gelebileceği en güzel yere getirmek.. Deplasmanda oynayacağımız ligin ilk maçında, ayakları yere sağlam basan, istekli-arzulu oyun oynayan, keyif veren, heyecanlandıran, gelecek adına bizleri umutlandıran bir takım görmemiz dileğiyle.. Allah utandırmasın. SİYAH-BEYAZ DEVAM..

Bağlantılı Haberler;

Erokspor Maç Önü
Erokspor-Somaspor Maçının Hakemleri Belli Oldu
Esenler Erokspor Maçının Hazırlıkları Başladı
Sezona Esenler Erokspor Maçıyla Başlıyoruz

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN