Halide Edip Adıvarspor Maç Önü..

Halide Edip Adıvarspor Maç Önü..

İki gün önce Akşehirspor ile oynadığımız Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur Eleme maçıyla 2019-2020 resmi futbol sezonuna ”merhaba” demiştik.

 

Uzunca bir aradan sonra özlemle beklediğimiz ”profosyonel lig” heyecanımıza ise nihayet bu hafta sonu kavuşacağız..

Profosyonel lige; 3.ligde yer alan Soma Linyitspor ile 27.05.2001 tarihinde Nazım Yavuz Stadında Marmarisspor ile oynadığımız ve Ahmet Demiralp, İ.Ulaş Ünver ve Dinçer Çakır’ın golleriyle 3-1 galip gelmemize rağmen veda etmiştik.. Tam 18 yıl süren profosyonel lig özlemimiz nihayet bu hafta sonu İstanbul deplasmanında Halide Edip Adıvarspor maçıyla son bulunuyor..

 

Bu hafta sonu başlayacak Ligle beraber, geçen sezon mücadele ettiğimiz Bölgesel Amatör Ligde olduğu gibi her hafta yazacak olduğumuz standart ”maç önü” yazılarımızda olacak. Her ne kadar ligin yabancısı olsak ta küçük araştırmalardan sonra elde ettiğimiz anektotlarla ilk maç önü yazımıza da Halide Edip Adıvarspor ile başlayalım…

 

KADIN EDEBİYATÇIMIZ..

 

Maç önü yazısına girmeden önce rakibimizin adıyla ilgili google amcadan küçük bir araştırma yaptım. Milli Mücadelenin kadın kahramanı Halide Edip Adıvar’ın adını taşıyan futbol takımı, 2004 yılında “Kasımpaşa Harb-İş Dikimevi” takımının satın alınması ile İstanbul’un Şişli ilçesinin Halide Edip Adıvar semtinde resmi olarak kurulmuş, son dört sezonunu da 3.ligde geçirmiş dedikten sonra konuya girelim..

HALİDE EDİP ADIVAR SPOR

Ligdeki ilk rakibimiz 2015-16, 2016-17, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında 3.lig tozunu yutmuş tecrübeli bir takım olan ve tarihimizde ilk defa karşılaşacağımız İstanbul temsilcisi (HEASK) Halide Edip Adıvarspor.

 

Geçen sezon 3.lig, 3.grupta mücadele eden rakibimiz HEASK; iki dönem bizi de çalıştıran teknik direktör Erman Güracar yönetiminde 34 maçta 11 galibiyet 13 beraberlik, 10 mağlubiyet attığı 40 yediği 40 46 puanla ligi 9.sırada tamamlamış.  Attıkları 40 golün 17 sini evlerinde atarken 12’de gol yemişler..

 

Sezona başladıkları yeni hocalarıyla 3 gün önce yollarını ayırıp, aldığımız duyumlara göre takımın başına geçen sezon Bucaspor’u çalıştıran  Bursa’lı hoca Algun Erdem’i getirmişler. Algun hoca yeni geldiği için bizim maçta takımı sahaya kulüp başkanları  sürecektir(!)

 

Geçen sezon tüm liglerde 1461 Trabzonspor’dan sonra ligde yaş ortalaması en düşük takımdı. Bizim yaş ortalamamız 26,2 olurken, onların yaş ortalaması ise 24,6 yani bizden biraz daha genç bir ekip..

 

İlginçtir 5 Payasspor’lu oyuncu görev verilmesi halinde sahada olacak. Biz,  Payasspor’dan 24 maç forma giyen H.Mert Yomralıoğlu’nu transfer ederken onlar;  Ekrem Çalışanlar 17 maç, Gökhan Korkmaz 24 maç 4 gol, Furkan Ulus 4 maç ve Koray Kurt  29 maç ilk on birde görev almış oyuncuları transfer etti.



FEVZİCAN BOZKUŞ

GOLCÜLERİ BİZE YABANCI DEĞİL..

11 golle en golcü oyuncuları olan Emre Turan’ı 24 Erzincanspor’a kaptıran HEASK, 9 golle takımın ikinci gol yükünü çeken oyuncu; 2014-2015 Bölgesel Amatör Lig sezonunda Somaspor formasını giyen (ayaktakiler den soldan 3.sırada) Fevzican Bozkuş olmuş. Fevzican, Somaspor forması altında 26 maçın 16’sında ilk on birde sahada yer alırken,  9 gole imza atan oyuncu olmuştu.

 

ŞANLIURFA BÖLGESİ HAKEMİ YÖNETECEK.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu’ndan (MHK) yapılan açıklamaya göre; 1 Eylül Pazar günü saat 17.00´de Maltepe Hasan Polat Stadyumu´nda  oynanacak karşılaşmayı Şanlı Urfa bölgesi Klasman hakemlerinden Ömer Faruk Gültekin yönetecek..

Gültekin’in yardımcılıklarını ise; Burak Gültek (1. Yardımcı hakem), Emre Demirel (2. Yardımcı hakem) ve Ramazan Yakıcı (dördüncü hakem) yapacak.



MAÇA MALTEPE STADI EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

 

Futbol tarihimizde ilk defa karşılaşacağımız rakibimizle  5000 seyirci kapasiteli doğal çim olan Maltepe Hasan Polat Stadı’nda oynayacağız.‬. Somaspor antrenman tesislerinin zemini çim olduğu için bu saha-zemini bizim için artı değer. Rakibimiz devamlı suni çimde çalıştığı için ise onları negatif yönde etkileyecektir.. Pek fazla taraftara sahip olmayan rakibimiz, 50 kişilik fanatik taraftar grubuyla 39 kilometre  yol gelip takımlarını desteklemesi bekleniliyor..

 

SOMASPOR

KENDİ TAKIMIZI DEĞERLENDİRECEK OLURSAK;

Takımımızı ilk defa Çarşamba günü Akşehirspor ile oynanan kupa maçında tv’den seyrettim.. Ömer Kavurkaci, Muammer Atalay, Bedirhan Çelik, Hayri Mert Yomralıoğlu ve 3 gün önce Kahraman Maraşspor’dan kiralık gelen Ali Akkuş’un yer almadığı maçta, takım hakkında edindiğim izlenimlerde iyi yanlarımız olduğu gibi kötü yanlarımızda vardı. İyi yanlarımıza baktığımızda; Teknik Direktörümüz Burhanettin Basatemür, bireysel yetenekleri olan,  koşan-basan pozisyona giren bir takım yaratmış.  Kötü tarafımıza baktığımızda ise; Akşehirspor bizim ayarımızda bir takım değil. Buna rağmen rakip iki kere kalemize ciddi geldi. Birinde topları direkten dönerken, diğeri gol oldu. Birde yaptığımız isabetsiz kenar ortalar düşündürücüydü. Yarın daha ciddi takımlarla oynayacağız. Yasin Hatipoğlu gibi hücum aksiyonları düzenleyebilecek, yaratıcı meziyetlere sahip bir oyuncumuzun daha eksikliği göze çarptı.. Ayrıca kaçan net gol pozisyonların ardından eminim benim olduğu kadar bir çok taraftarımızın aklından da ”Ahh Tomaa Ahh!” diye iç geçirilmişliği olmuştur..

 

TOPARLAYALIM

 

Yukarıda yazımın en başında olduğu gibi; yaklaşık 18 sene önce Marmarispor maçıyla veda ettiğimiz 3.lig semalarına nihayet geri döndük..  Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi; geçen sezon yaşadığımız o güzellikleri yeniden yaşamamız için tek çıkar yol, aynı bütünlüğü ve istikrarı bu sezonda devam ettirip, bu takımı gelebileceği en güzel yere getirmek..18 yıl sonra tekrardan profosyonel lig semalarındayız. Deplasmanda oynayacağımız ligin ilk maçında, ayakları yere sağlam basan, istekli-arzulu oyun oynayan, keyif veren, heyecanlandıran, gelecek adına bizleri umutlandıran bir takım görmemiz dileğiyle..Allah utandırmasın. SİYAH-BEYAZ DEVAM..



Cevdet Yıldırım

YORUM YAZIN