Zaferspor’lu Kızlar Avrupa Yolcusu

Zaferspor’lu Kızlar Avrupa Yolcusu

Soma Medigün Zaferspor’lu Kızlar Almanya ve Fransa yolcusu

Zaferspor U15 Kız Futbol Takımı, ortak bir proje kapsamında Almanya ve Fransa’ya giderken, Fransız ve Alman kız futbolcularda Soma’ya gelecek.

Projenin ilk çalışması olarak 08-10 Ekim 2022 tarihlerinde Soma’ya gelen Alman ve Fransız proje yöneticileri, Zaferspor Tesisleri ve şehir imkânları ile ilgili incelemelerde bulundu. Kulüp ve şehir kapasitesini son derece yeterli bulan proje yöneticileri, kız futbolcular için kullanılan Zaferspor Tesislerinin kendi ülkelerinde birçok kulüpte olmadığını Soma’lı futbolcu kızların bu konuda çok şanslı olduklarını belirttiler. Ziyaretleri esnasında Darkale’yi de gezen kafile çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Soma Zaferspor'lu Kızlar Avrupa Yolcusu

Zaferspor Kulüp Başkanı Hakan Arslancan tarafından yapılan açıklamada “ Fransa ve Almanya Gençlik Ajansı (OFAJ) ile Gençlik Köprüsü Türkiye Almanya ajansının (DTJB) finanse edeceği proje için uzun uğraşlar verdik. Özellikle U15 kız futbol takımımızı bu projenin kapsamına alarak, gelecekte A takımımızda oynatmayı planladığımız sporcularımızın daha nitelikli olmalarını sağlamayı hedefledik. Projenin ilk ayağı 30 Ekim- 06 Kasım 2022 tarihleri arasında Soma’da olacak. Bu süre boyunca müşterek antrenmanlar ve etkinlikler ile üç ülke sporcularının birbirleriyle tanışması ve kaynaşması sağlanacak. Bir birlerinin kültürlerini ve şehirlerini tanıma fırsatları bulacaklar.



En temel seviyede birbirlerinin dillerini öğrenme fırsatı bulacaklar. Günümüz ekonomik koşullarında sporcularımızın kendi imkanları ile göremeyecekleri Avrupa ülkelerini görme fırsatları önemli bir kazanım olacaktır. Projenin ikinci ayağı Mart 2023 ayı içerisinde Almanya’da üçüncü ayağı ise Haziran 2023 ayında Fransa’da olacaktır. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için elimizden gelen çabayı bütün şehir olarak göstereceğimize inancımız tamdır”dedi.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN