Zaferspor Lider Ünyegücü’ne Direnemedi!

Zaferspor Lider Ünyegücü’ne Direnemedi!

1.Ligde play-off hesapları yapan temsilcimiz Soma Zaferspor Kadın Futbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı lider Ünyegücü FK’ya 6-0’lık skorla mağlup oldu.

TFF Kadınlar Futbol 1.Ligi A-grubu 14.hafta maçları oynandı. Haftaya 22 puanla üçüncü sırada giren Soma Zaferspor Kadın Futbol takımımız, 27 puanla zirvede yer alan Ordu temsilcisi Ünyegücü FK‘ya 6-0 mağlup oldu.

Geçen hafta Dudullu sporu yenerek 3 puan aldıktan sonra play off elemelerine katılma potasına giren kulübümüz yakaladığı havayı Karadeniz ekibine karşı sürdüremedi.

Tv kanalından canlı olarak seyrettiğim maçta rakip takım Ünyegücü Spor kulübünün her hali ile üstün olduğu daha maçın ilk yarısı başlarken gücünü hissettirmeye başladı ve 15.dakikaya kadar sağlı sollu ataklarla ceza sahamıza gelen Ünye Spor nihayet 18.dakikada günün klas isimlerinden Mislina Gözükara topu kaleci Faustuna’nın sağ tarafından sert bir şutla topu filelerle buluşturdu:1-0

Bugün Ünye sporda rahat olan sadece kaleci İrem Deniz Şahin’di. Nerede ise kalede oturmaktan muhakkak canı sıkılmıştır.

Ünye Gücü Futbol Kulübü

Ünye takımı Fizik olarak, düşünce zenginliği olarak, yetenek olarak ligde bulunduğu konumdan bence fazlasını hak ediyor. Ünye spor maçını seyrederken halisane bir düşüncemi söyleyeyim, yıllardan beri futbol seyrederim ve bu Ünyespor, Soma Zafer spor dan aldığım keyfi ve heyecanı hiçbir maçta almadım. Yalnız şunu da unutmamak gerekir, Ünyespor Kadın Kulübünün yaptığı transfer harcaması belki Soma’nın on katından fazladır. Burada iyi oynadığı için değil maddiyat beklentileri olmadığı ve rahat transfer yaptıkları için Ünyespor oyunu elbette göze hoş geliyor ve kesinlikle süper ligi hak ediyorlar.

Maçta Ünye yarı sahasını geçemeyen Zaferspor her atağa kalktığında topu rakiplerine kaptırdılar ve rakip kalede etkili olamadılar. Yine maçın 25 dakikasında Sahanın yıldızlarından Nazmiye ceza sahası içerisinde büyük ustalıkla buluşturdu kendi vurabileceği topu sağdan Prıncess’e verdi, ve Prıncess Owusu ustalıkla rahatça topu zorlanmadan ağlara gönderdi durumu 2-0 yaptı.

Orta sahası dağılan Soma Zafer sporda orta sahayı güçlendirmek için Meltem ve Begüm’ü oyuna aldı, çok da değişen bir şey olmadı. Hakem ilk yarıya 2 dakika uzatma verdi. Baharın 45+1 de korner çizgisinden kale sahasına ortaladığı topu yine günün en başarılı isimlerinden olan Cansu İriş durumu 3-0 yaparak ilk devreyi kapatmış oldu.

İkinci yarı 3 gol daha geldi.

İkinci yarıda toparlanması beklediğimiz Soma Zafer Kulübünde beklentimiz maalesef olmadı. İlk devredeki Ünye’nin baskılı oyununa karşı boyun eğmek durumunda kaldık. Gomis, Prenses, Sevilay, Bahar, Mıseina, Cansu, Nazmiye, Melisa, kendi orta sahalarına geçmeden antrenman yapar gibi topu çevirdiler vurdular, döndürdüler, vurdular.

Bir golün daha geleceği her halinden belli derken 66.dakikada kalecinin uzaklaştırmaya çalıştığı topu Gomis kaparak Bahara aktardı ve Bahar Kol topu gelişine vurarak ilk yarının ilk golünü ve maçın 4.golünü Soma Zafer spor ağlarına gönderdi ve durum 4-0 oldu.

Soma Zafer Spor Orta saha ve kanat oyuncuları etkisiz kalınca hakimiyet tamamı ile Ünyespor Kadın futbol takımın elinde paslaşma hareketlerine döndü.

Dakikalar 78.dakikayı gösterdiğinde Bahar sol taraftan çizgiye kadar inerek kale sahası içindeki Gomisi gördü ve yaptığı güzel ortaya başarılı yeni transferi Gomis Ferreira rahat bir şekilde toplu Soma Zafer spor ağları ile buluşturarak 5-0 yaptı.

Oyundan iyice kopan Zafer Spor nerede ise maç bitse de rahatlasak modundaydı. Burada bu şekilde maç bitsin derken Mislina Gözükara kornerden gelen topu şık bir vuruşla filelere göndererek kendisinin ikinci takımının 6 golünü atarak perdeyi kapatmış oldu.

Ünye Sporun yeni transferi Brezilyalı Gomis ve Maylen tek kelime ile süper ligi sallarlar, keza Bahar, Gomes, Nazmiye, Sevilay, hangisini sayayım hepsi süper lig takımında çok rahat ve çok başarılı şekilde oynarlar.

Soma Zafer Spor 87 dakikada bir penaltı kazandı, topun başına geçen Miray ”gerek yok” dercesine vurdu ve Kaleci İrem Deniz zorlanmadan çıkardı. Maçta başka gol olmayınca maç Ünyespor 6-0 üstünlüğü ile sona ermiş oldu.

Soma Zafer spor ne olursa olsun kendi yağları ile kavrulan ve elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir ekibimiz, Lidere direnmemesi normaldir. Hedefleri süper lig, Soma Zafer sporda play off potasında kalmaya devam ediyor. İnşallah gelecek maçlardaki skorlara göre yerini belirleyecektir. Zafer spor olarak yapılan açıklamada ”Takımımız uzun bir yolculuk yaptı ve her haliyle hava şartları, bazı arkadaşların rahatsızlıklarından dolayı eksik olması takımızı olumsuz etkilese de önümüzdeki haftalarda daha iyi bir müsabaka oynayacağımıza ve toparlanacağımıza inanıyoruz. Futbol sonuçta üç sonuçlu bir oyun, bunları da olağan karşılamak gerekir, zaman zaman her takımda bu tip sonuçlar yaşanabiliyor, Soma Zafer spor olarak hızla toparlanıp, önümüzdeki maçlara konsantre olacağız, oyuncularıma sonuç ne olursa olsun teşekkür ediyorum. dediler.

Kırmızı-siyahlı temsilcimiz aldığı yenilgi sonrasında 22 puanla diğer takımların alacağı sonuca göre sıralamadaki yeri belli olacak. Zaferspor galibiyeti ile puanını 30’a yükselterek liderliğini sürdürdü.

Zaferspor, ligin 15. Hafta maçında grupta ikinci sırada yer alan Horozkentspor ile karşılaşacak. Müsabaka 4 Şubat Pazar günü saat 12:00’da Soma Atatürk Stadı’nda oynanacak.

Tüm Bayan Futbolu Haberleri İçin 👉 Buraya Tıklayınız!

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN