Zaferspor Kadın Futbol Takımı Play Offlara Göz Dikti

Zaferspor Kadın Futbol Takımı Play Offlara Göz Dikti

Kadınlar 1. Süper Liginde mücadele eden Soma Zafer Futbol Takımı bu hafta 21 puanlı ve 3.ncü sırada bulunan Dudullu Kadın Futbol takımını Atatürk Stadında ağırladı.

Maç başlamadan önce Zaferspor 19 puanla dördüncü sırada bulunuyordu. Soma Zafer spor play off lara ilk üç takımın gideceği bilinci ile mücadelede sıralamayı değiştirmek ve bir üst sıraya çıkmak için inançlı ve azimli bir şekilde sahada görev yaparak, puanını 22’ye çıkardı ve istemiş olduğu sonucu elde etmiş oldu. Rakibi Dudullu spor dördüncü sıraya inmiş oldu.

Maçın ilginç bir tarafı ise Kulüp Başkanı Hakan Arslancan’ın daha önce Dudullu Kadın Futbol Takımının kuruluşunu yapmıştı. Başkan Arslancan ile yaptığımız konuşmada “ Grubumuzun bizim için sezonun en kritik maçıydı. Kazanan play of grubu için ciddi avantaj sağlayacaktı, biz kazandık ve avantaj elde ettik. Teknik heyetimizi ve sporcularımızı gönülden kutluyorum. Hepsi çok büyük mücadele sergiledi. Maçın hikayesi benim için ayrı önemliydi. Somaya gelmeden önce İstanbul’da görev yaptığım yıllarda Dudullu Kadın Futbol Takımının kuruluşunu ben yapmıştım ve 3 yıl çalıştırdım. Yani bugün sahada mücadele eden iki takımda benim takımımdı ve duygularım çok karmakarışıktı. Dudullu spora bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi.

Maç ile teknik analize geldiğimiz zaman; Soma Zafer spor, antrenmanlarında yaşadığı bazı sakatlık ve eksikliklerinden dolayı rotasyonlu bir kadro ile göreve başladı. Bu haftaki maça iki yeni transferi Betül Bayrakdar, ve Elif Irmak Çatak ilk defa Zafer Spor formasını giyerek sahaya çıktılar.

İlk devreyi 1-0 önde kapattık. İlk yarıda 4-2-3-1 sisteminde sahaya yayılarak golü erken bulan Zafer Spor, ikinci yarıya 4-4-2 sistemi ile sahaya yayılarak maçı orta sahada sürdürmeye başladı. İlk yarıdaki baskılı oyununu rölantiye alan Zaferspor birkaç atak dışında Dudullu kalesine gidemedi. İkinci yarıda rakip takım daha çok gol arayan ve en azından bir beraberlik şansı bulmaya çalışan takım görünümündeydi. Dudulluspor Yaren, Tuana ve Pınar Su ile gol yollarında etkili şutlar çekmesine rağmen Zafer sporun başarılı kalecisi Faustına owosu adeta panter kesilerek kalesini gole kapatmış oldu.

Hakem Cenk Vardar’ın 2 yarının sonunda 13 dakika uzatma göstermesi tepkilere neden oldu. Maçta başka gol olmayınca Soma Zafer spor 22 puanla 3 sıraya yerleşmiş oldu. Bu sırada dört hafta önce göreve gelen Takım Antrenörü Nazmi Yener Gözmener her maçta 3 puan alarak haftaları kayıpsız atlattı. Soma Zafer Spor Futbol Kulübü Kadınlar Futbol takımının Dudullu karşısında oynadığı maçta duygusallığın ağır bastığı her hali ile belli oluyordu. Çünkü şu anki Dudullu Futbol Kulübünün Teknik Direktörü Ekrem Taslak ile Hakan Arslancan Dudullu Sporda beraber çalışmışlardı. Tabii ki öncelik 3 puandı , oda tek golle alınınca oyun orta saha mücadelesi şekline dönüştü.

İlk defa seyrettiğim Soma Zafer spor Kadın Futbol Takımını beğendim. Özellikle seyrederken futbol tekniğine hayran kaldığım Arife Kübra Gözmener oynadığı maçta sahada ayak basmadık yer bırakmadı. İnanıyorum ki hiç bir rakip oyuncu Kübra’yı tutamaz ve bu lige fazla gelir diye düşünüyorum. Kalede Faustina , tek golün sahibi Abigail, Şeval, Nisa, Betül, yedek olarak oyuna giren oyuncular kısacası hepsi hepsi birbirinden yetenekli ve değerli oyuncular, gönülden Zafer Spor oyuncularını tebrik ediyorum.

Kulüp Başkanı Hakan Arslancan, Başkan Yardımcısı Coşkun Çayıroğlu, Kulüp Müdürü Naci Özel, ve güler yüzü ile futbolcular ile kulüp arasında köprü vazifesi gören Sportif Direktör Ayla YILMAZ, Yardımcı antrenör Furkan Arslancan şimdiye kadar alınan galibiyetlerde önemli katkıları olduğunu unutmamak gerekir. Bu kulübün kurulmasında ve bu seviyelere kadar gelmesinde büyük emekleri olan Sayın Hakan Arslancan hocam ayrı bir teşekkür etmeyi fazlası ile hak ediyor

Kısaca, Başarı hiç kuşkusuz sürekli ve azimli çalışmanın neticesi olarak ortaya çıkar. Ligde şampiyon olan ve kupaları müzelerine götüren takımlar, yıllarca sürdürdüğü özverili, disiplinli, azimli çalışmalarıyla elde ettiler. Başarılar hiçbir zaman birden kendiliğinden ortaya çıkmamıştır. Oyuncuların, teknik ekibin, taraftarların büyük gayretleri vardır. Bence tekrarlamak gerekirse bu başarı disiplinli çalışmanın ve özverinin, inanmışlığın vermiş olduğu bir neticedir.

Soma’da spor olarak tekrar tüm Zafer Spor Kadınlar Futbol Takımını kutluyor, şampiyonluk ve play off yolunda başarılar diliyoruz.

Tüm Bayan Futbolu Haberleri İçin 👉 Buraya Tıklayınız!

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN