Zafer Spor Misafirlerini Yolcu Etti

Zafer Spor Misafirlerini Yolcu Etti

Projenin Soma ayağı güzel kareler ile son buldu.

31 Ekim’de Soma’ya gelen Alman ve Fransız kız futbolcular Türk kültürü ve Soma hakkında bir birinden güzel etkinlikler yaparak 4 Kasım da Soma’dan ayrıldılar.

Futbol özelinde sporcuların birbirlerini tanımalarını, birbirlerinin kültürlerini öğrenmelerini, temel seviyede yabancı dil öğrenmelerini amaçlayan projenin Soma ayağı başarı ile tamamlandı.

Dolu, dolu geçen programda misafir sporcular, antrenmanların yanısıra Soma’nın tarihi yerlerini gezdiler. Soma Atatürk stadında Zafer Spor kadın futbol takımının Bağcılar Evren spor ile oynadıkları kadınlar 1’nci ligi mücadelesini izlediler. Çarşamba pazarını gezerek alışveriş yaptılar. İstasyon Cami’sini ziyaret ederek bilgi aldılar. Soma Belediyesi halk oyunları eğitmeninden yöresel kıyafetler giyerek halk oyunları eğitimleri aldılar. Soma Anadolu lisesini ziyaret ederek okul ve eğitim sistemi konusunda bilgi edindiler.

Soma Belediyesi TFF tesislerinde Belediye Başkanı Ali Tulup ile yemek yiyerek tesisleri gezdiler. Son olarak da Bergama Antik yerlerini gezerek Soma’dan ayrıldılar.

Misafir sporcular en çok Türk yemeklerini beğendiklerini ve Türk misafirperverliğinden çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Kulüp Başkanı Hakan Arslancan yaptığı açıklamada:

“Sporcularımız ve kulübümüz için önemli bir deneyim ve kazanım oldu. Bu gibi projeler yaparak sporcularımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz. Şimdi projenin ikinci ayağında Almanya’ya üçüncü ayağı içinde Fransa’ya gideceğiz. Proje tamamlandığında spora ve hayata bakışı farklı sporculara sahip olacağız. Projenin Türkiye ayağının başarılı olmasında zaman mevhumu gözetmeden çalışan ekip arkadaşlarıma ve destek olan herkese çok teşekkür ederim.” Dedi.

Etiketler

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN