Zafer Spor Kızların Futbol Oynaması İçin Erkek Futboluna Ara Verdi

Zafer Spor Kızların Futbol Oynaması İçin Erkek Futboluna Ara Verdi

Soma Zafer spor yönetim kurulu kız çocuklarının futbol oynayabilmesi için erkek futbolunu geçici bir süre durdurma kararı aldı.

Konuyla ilgili Kulüp yönetiminden yapılan yazılı açıklamada;

“Kulübümüz 2014 yılından bu yana ilçemizde hem kızlar hem de erkekler için başta futbol olmak üzere değişik branşlarda ücretsiz sportif eğitimler ve kişisel gelişim eğitimlerini başarı ile vermektedir.

Kulübümüz özellikle kadın futbolu konusunda bölgemizde önemli bir eksiği gidermekte ve futbol oynamak isteyen kız çocukları için erişilebilir bir kulüp umut dünyalarına açılan bir pencere olmaktadır. Kadın futbolu konusundaki başarılarımız gerek sportif gerekse sosyal hayata katılım açısından kamuoyu tarafından bilinmektedir.



Kadın A takımımızın 2’nci lige çıkması, kadın futbolundaki yerimizi daha dikkat çekici hale getirmiştir. Artan kız alt yapı guruplarımız ve antrenman ihtiyaçları, hem kızların hem de erkeklerin yeterli sayı ve nitelikte antrenman yapmasını güçleştirmeye başlamıştır. Zira antrenmanlarımızı bir halı saha ve kısmen linyit stadında yürütmekteyiz. Linyit stadının ışıklandırmasının olmayışı, sporcularımızın okul çıkışlarının akşam olması, bütün antrenmanlarımızın halı sahada yapılması zorunluluğunu ortaya çıkarmıştır. Bu durum nitelikli sportif eğitim için önemli bir sorun olmaya başlamıştır.

Ya tesis sayımızı arttıracaktık (bunu kulübümüzün ekonomik gücü ile yapmamız imkansız), ya da sporcu sayımızı azaltacaktık.

Artan ekonomik maliyetler, tek antrenman sahası ile kız erkek bütün guruplara nitelikli antrenman yapılamaması ve profesyonel ligde mücadele eden Soma Sporumuzun daha güçlü bir altyapıya sahip olmasının desteklenmesi adına kulüp yönetimimiz erkek futbol mecrasından yarışmacı takım seviyesinde çekilme kararı almıştır. Lisanslı, lisansız bütün erkek sporcularımızın istedikleri kulübe gidebilmeleri konusunda her türlü kolaylık sağlanacaktır.

Çocuk, Ergen ve Yetişkin Terapisi

Kulübümüz bundan sonra okulların kapalı olduğu yaz dönemlerinde tesislerimize yakın olan bölgede yaşayan çocuklar için erkek yaz spor okulları şeklinde çalışmalarını sürdürecektir.

Şunun bilmenizi isteriz ki bu kararı almak bizleri üzmüştür, fakat erkeklerin sadece bu şehirde gidebileceği 4-5 kulüp varken kızların EGE BÖLGESİNDE gidebilecekleri sadece 3-4 kulüp vardır. Kulübümüz bu güne kadar üstlendiği misyon gereği, erkeklere göre futbolda daha dezavantajlı durumda olan kız çocuklarına, fırsat eşitliği yaratmak adına çalışmalarını kız futbolu alanında yürütmeye devam edecektir. Bütün kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

SOMA ZAFER SPOR VE GENÇLİK KULÜBÜ YÖNETİM KURULU


SUAT GÜNDOĞAN

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN