Yusuf İpek, Doğan Gülşen ve Emeğin Karşılığı

Yusuf İpek, Doğan Gülşen ve Emeğin Karşılığı

Süper Amatör Lig’in çiçeği burnundaki takımı Soma 301 Karaelmas Spor’da teknik ekip Yusuf İpek, Doğan Gülşen ve emeğin karşılığı.

Hizmet ettiğin takımın başarısında hiç kuşku yok ki; antrenere, saha içi uyumu, oyuncuların sevk ve idaresi, oyun disiplini ve takımdaşlığı tam anlamıyla yaratmak başarıyı getiren en önemli etkendir. İşte bunlar Karaelmas Spor’un başta yönetim, teknik sorumlu Yusuf İpek ve yardımcısı Doğan Gülşen‘in büyük çabaları ve özverileriyle ortaya çıktı. KARAELMAS SPOR YÖNETİM

Yönetim, hoca ve başarının en büyük mimarları futbolcu grubu içinde en büyük mutluluk emek verdiğin takımının verdiğin emekleri sana şampiyonlukla geri dönmesidir vesselam..

Gemi Kaptanı Olmadan Olmaz! 

Teknik adamlar açık denizdeki geminin kaptanı gibidir. Gemi mürettabatı ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar canla başla çalışırsa çalışsın, gemi kaptanı olmadan ne yol alabilir ne de gemiyi güvenle limana yanaştırabilirler.
Teknik adamların geçmişinde oynarken ve çalıştırırken takımına kazandırdığı şampiyonluklar ve kupalar çok önemlidir. Yusuf İpek gibi.. Sotes Spor’u ikinci amatör kümeden alıp kısa sürede Bölgesel Amatöre taşıma yetisinin yanında Kaymakamlık Futbol Turnuvasındaki başarılı futbolu, hocalığı ile şampiyonlukları ve son olarakta Karaelmas Spor’u Süper Amatör Lig‘e taşıma becerisi… Aktif futbol hayatında önemli başarısı olmayan, ancak aktif antrenörlük hayatında bilgi-birikimini yeni nesillere aktarma konusunda bir hayli başarılı olan Doğan Gülşen gibi…

İşte bahse konu olan bu iki başarılı teknik adamın bloğumuza yaptığı açıklamaların özeti:

Yusuf İpek Bir Sezona Bağlı Emeğimizin Karşılığını Aldık

Yusuf İpek: ” Bir Sezona Bağlı Emeğimizin Karşılığını Aldık”

Grubu şampiyon tamamlayan Karaelmas Spor’un teknik sorumlusu Yusuf İpek,  “Sezon başında başkanımız Yılmaz Analı ve değerli yönetim kurulumuz ile birlikte kurduğumuz güçlü kadroyla şampiyonluğa inanarak yola çıktık. Tüm futbolcularımızda bunun bilinci içerisindelerdi. Zorlu geçen bir sezonun ardından emeğimizin karşılığını şampiyon olarak almanın mutluluğunu yaşamaktayız. Sizlerin aracılığıyla başta yönetim ve şampiyonlukta aslan payının sahip olduğu oyuncularımızı kutluyorum.’diye konuştu.

Doğan Gülşen Zafer YılmayanlarındırDoğan Gülşen: ”Zafer Yılmayanlarındır”

Yusuf İpek’le birlikte başarının mimarlarından biri olan antrenör Doğan Gülşen’in ise başarılı bir sezonun ardından yaptığı değerlendirme şöyle:

”Sezon başında Karaelmas Spor başkanlığına gelen Yılmaz Analı, teknik sorumlu konusunda Yusuf İpek hoca ile anlaşarak hedeflerini belirledikten sonra Yusuf hocamın “beraber çalışalım” yönünde teklif yaptığında kaleci antrenörümüz Aslan hocam ile birlikte uzun uzun oturup “neler yapabiliriz, nasıl kadro oluştururuz, şampiyonluk hedefi ile birlikte başkan- yönetim bu iş sadece şampiyonluk değil daha ilerisi ”deyip bizleri teşvik etmesi çalışmalarımıza başlayıp lige girdiğimizde takım bütünlüğünü takım olma yolunda yaşadığımız o tatlı sıkıntı ilk yarı özelinde istediğimiz seviyeye gelme adına tam olarak istediğimiz seviye oluşmaması o güçlü sistemsel eksiklikler yok değildi.

Birlikte oynamamış, takım süreci uzayınca takımın bütünsel anlamda takım olma yolunda ilk yarıda değil de ikinci yarı kendimizi bulduk. Her ne kadar cezalılar, sakatlıklar olsa da, yılmadan bu yolun sonu şampiyonluk olduğuna inancımız hiç bitmedi.

Karaelmas Spor
Karaelmas Spor

Çok iyi futbolculardan kurulu bir takımımız vardı. Bunu sadece sistem yönünde hiçbir futbolcunun sakatın cezalıların yokluğunda eksikliğini hissetmediğim güçlü oyun anlayışımızı çevirecek duruma getirdik. Rakip kim olursa olsun biz oynuyorduk, biz hükmediyorduk oyuna ama futbol her şey olabileceği durumlarında hesabını yapan bir ekiptik.

Her mevkide her pozisyonda güçlüydük. Oyun disiplini olarak ta çok ilerdeydik. Takım olarak isteyen, vazgeçmeyen, çalışma antrenman ortamı olarak takımdaşlık birliktelik çok çok iyiydik. Bireysel yetenek olarak iyi seviyedeydik. Bozulmadan istediklerimiz olmadığında vazgeçmeyen bir ekiptik .

Taktik sistemsel olarak uzun lig boyu tam seviye sezonun sonunda zirve yaptık saha yayılış diziliş her şeyiyle en iyi durumdaydık şampiyonluk geldiyse bu çalışma çok iyi mücadele edilerek yaşanan olumsuzluklara rağmen onca sakatlık cezalılar olsa da yılmadan acı çekerek geldi.

İnanmak yetmiyor. Yılmamak, bırakmamak güçlüklere göğüs germek, istemek gerekiyor her şeyiyle yönetimiyle teknik kadroyla güçlü olmak gerekiyor, uyum gerekiyor, ruh gerekiyor, azim gerekiyor, bilgi gerekiyor, araştırmak gerekiyor, takip etmek gerekiyor. İşte o zaman zafer geliyor, şampiyonluk geliyor .

İlk hedef tamamlandı. Yılmaz Analı başkanlığında çok güçlü yönetim oluşturuldu. Çok büyük hedefleri olan bir kulüp konumuna geldik. Her şeyiyle kültürel anlamda büyüyen bir Soma kulübü yerleşik olarak kalıcı duruma gelmek yaptığı her şey projelendirilmiş bir şekilde hedef belirlemiş kulüp konumundayız. İleriye doğru yatırımları olan güçlü kulüp olma yolunda ilerleyen şampiyonluklar hedefi olan bir kulüp durumunda artık Karaelmas Spor”

Cevdet Yıldırım

Bu güzel anlara şahitlik etmeyi çok isterdik. Ancak çocukluğumun geçtiği karadeniz’in incisi Samsun’da olmamdan dolayı sevginizi ve coşkunuzu ancak uzaktan paylaşabildik. Bir kez daha Cevdet Yıldırım olarak; bir sezonun emeğine bağlı 90 dakika sonunda haklı galibiyetle Sazoba sahasından şampiyon ayrılan başta yönetim, teknik ekip ve futbolcu kardeşlerimi kutluyor,  Süper Amatör Lig’e ”HOŞ GELDİNİZ” diyorum.

somadaspor

 

 

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN