Yürüyüş Grubundan Duyarlı Davranış

Yürüyüş Grubundan Duyarlı Davranış

Soma’lı Doğa Severler, 7 Ağustos Cumartesi günü doğada 7 km. yürüyüş yaparak hem spor hem de çevre temizliği yaptı.

Doğa Severler, son zamanlarda Orman Yangınları sebebiyle zor günler geçiren ülkemizde halkımızın doğada daha duyarlı olması için farkındalık yürüyüşü düzenledi. 7 km.lik doğa yürüyüşünün ardından dönüş yolunda doğada piknikçilerin bıraktığı, yanıcı ve görüntü kirliliği yaratan çöpleri toplayarak halkımıza mesaj verdiler.

Yürüyüş Grup lideri Kökgül Mühendislik işletmecisi Sabri Kökgül’ün organizasyonu ve yine Soma’lı esnaf, öğretmen, masör ve emeklilerden oluşan yürüyüş grubu Azot Site çıkış, Taş Ocağı yolu, Toki konutları üzerine istikameti ve oradan tekrar Azot Site olmak üzere 7 km’lik doğa yürüyüşünün dönüşünde piknikçilerin bıraktıkları çöpleri görünce, kolları sıvayarak bir buçuk saat boyunca yanlarında getirdikleri çöp torbalarını doldurdular.

SABRİ KÖKGÜL

Kökgül, “Tabiat Tüm Cömertliği İle Bize Nimetlerini Sunarken Bizim Atıklarımızla Onu Bozmaya Hakkımız yok!”

Grup lideri Sabri Kökgül, yürüyüş güzargahında duyarsız vatandaşlarımızın gelişi güzel bıraktıkları çöpleri görünce üzüntüsünü dile getirerek “Tabiat tüm cömertliği ile bize nimetlerini sunarken bizim atıklarımızla onu bozmaya hakkımız yok. Aylardır yapmış olduğumuz doğa yürüyüş güzergahlarında tespit ettiğimiz bizi üzen ve içimizi yaralayan bazı bölgeler vardı ve son çıkan orman yangınlarından sonra da bizde elimizi taşın altına koyup böyle bir hareket başlatmak istedik bundan sonra ki yürüyüşlerimizde de aynı davranışı devam ettirmek istiyoruz bu hareketimiz tüm doğa ve çevreye duyarlı dostlarımıza bir ilham olmasını istiyoruz..”dedi.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Duyarlı Doğa Sever Grubunun duyarsız davrananlara ortaklaşa bir mesajı vardı:

Güzel bir gündü, sevdiklerinizle doyasıya eğlendiniz.
Güldünüz, yediniz, içtiniz ama günü böyle noktalamayı tercih ettiniz.😔Çünkü çöp unutulmaz, bırakılır! Sana yakışanı yap, çöpünü topla ve çöp kutusuna at. #YangınıÖnle

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN