Yeşil Sahaların Görünmez Kahramanları..

Yeşil Sahaların Görünmez Kahramanları..

Bulundukları yerin futbol takımlarının altyapısında futbol eğitimi alan çocuklar için, eskilerin “ikibuçukluk” olarak tabir ettiği top toplayıcılar, görev aldıkları maçta sahaya ve futbolculara yakın olmalarından dolayı tarifsiz bir mutluluk duyarlar.

”BEN OLSAYDIM”

Bazen maç esnasında kendisini futbolcuların yerine koyup, saha içinde olduğunu hayal ediyor, karşı karşıya kalınan ve kaçırılan pozisyon sonrası ‘’ben olsaydım uzak köşeye bırakırdım, ben olsam şöyle yapardım, ben olsam böyle yapardım” diye de söylenirler..

BAZEN MAÇA DAMGA VURURLAR
Maçın gidişatına göre; takımlarının lehine topu hızla futbolcuya verip asist yapmaları.
Skor, tuttuğu takımının lehineyken dışarı çıkan topu yavaş alıp rakip oyuncuya vermesi ve sonucunda rakip oyuncudan fiziki ve ya sözlü uyarı alıp, oyuncunun kart görmesini sağlaması.
Rakip takım atağa kalktığı zaman, oyuna ikinci topu sokup maçın durmasını sağlaması gibi; takımları lehine davranışlarda bulunmaları onları ‘’görünmez kahraman’’ yapıyor.

DEVRE ARASININ GELMESİNİ ZOR BEKLERLER
Soğuk-sıcak-yağmur demeden 90 dakika sahada kalan ve mükafat olarak ta; orta hakemin ilk yarının bitiş düdüğünü çalmasıyla kendilerini yeşil çimlerin üstünde bulup, taraftarların önünde tüm hünerlerini sergilemeleriyle alırlar..




somadaspor.com

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN