Yere Sağlam Basmanın Zamanı Geldi!

Çok istedim ancak özel işlerimden dolayı maça gidemedim.
Sağ olsun Çağdaş Arslan kardeşim büyük fedakarlık yaparak Somaspor Kulübü 1985 sosyal medya adresinden telefon çekimi ile maçı naklen verdi. Bizde cep telefonundan kısa kısa notlar aldık..

KÖŞE:SOMADASPOR.COM

Toplum olarak maalesef öz eleştiriye açık değiliz.
Kırılgan bir yapımız var!
Bu bağlamda da Ahmet böyleydi, Mehmet şöyleydi den daha ziyade bireysel olarak değilde bütün olarak konuyu kısa kısa ele alalım..

Her ne kadar geçen hafta kendi sahasında Çiğli Belediyespor ile 1-1 berabere kalsa da tüm sporseverler tarafından 8.Grupta ‘’şampiyonluğun en büyük adayı’’ diye bilinen Somaspor, büyük takım olma özelliğini kötü oynamasına rağmen rakibine mağlup olmayarak göstermişti..
Ama dünkü maçta öyle olmadı(!)
Kötü oyun ve yenilen kötü gollerin sonunda hem iki sakat, hem liderlik, hem de namağlup ünvanımızı Minareli Çavuş Spor Tesislerinde bıraktık!




Teknik Direktörü Mustafa Bahadır, takımı ev sahibi ekip Yıldırım Belediyespor karşısına değişik bir oyun kurgusu ve takım kadrosu ile çıkardı..
Alışık olduğumuz 4-2-3-1 düzeninden 4-1-4-1 düzenine geçiş yaptık.
Bunun yanında; stoper Menderes’in yerine sakatlıktan yeni kurtulan Coşkun, orta sahada Süleyman’ın yerine yine sezon başından beri sakat olan Olgay, sağ önde oynayan Nazım’ın yerine Berkant ve Oğulcan’ın yerinede Hasan on biri ile başladı.
Menderes, Nazım ve Mirlan on sekiz kişilik kadroda yer almadı(!)

Siyah-beyazlıların, Yıldırım Belediye spor maç skoruyla birlikte ligde aldığı mağlubiyet zirve mücadelesi için elbette kabul edilemez.
Ancak bizim adımıza işler hiçte iyi gitmedi.
Daha maçın 10.dakikasında zorunlu iki değişiklik yaptık.
Sakatlanan Olgay’ın yerine Süleyman, Hasan’ın yerine de Oğulcan oyuna dahil oldu.
İki oyuncu değiştirme hakkımızı kullandığımız için tek oyuncu hamlemiz 99 doğumlu Emircan’a kaldı.
Mustafa Bahadır’ın bir haftadan beri Yıldırım Belediyespor karşısında sergileyeceği kafasındaki oyun anlayışı ve sistemde bir anda yok oldu gitti!




Tekrar; Onur-Üzeyir-Akın-Gökhan-Coşkun-Agah-Süleyman-Berkant-Oğulcan-Yusuf ve Toma ile 4-2-3-1’e dönüş yaptık.
Hal böyle olunca bir haftadır yapılan taktiksel çalışmalar takım olarak bozuldu ve konsantrasyon bütünlüklerini sahaya istenilen tarzda yansıtılamadı..
Buna bağlı olarak ta skor üretmekte zorlandık. Gol pozisyonu açısından kısır geçen ilk kırk beş dakika da biz; 45.dakikada Toma ile, ev sahibi ekip 45+2’de pozisyon buldu.

İkinci yarının 65.dakikasında rakibin Ali Şentürk ile bizim sağ kanadımızdan geliştirdiği atakta orta şut karışımı kaleye yapılan vuruş, Onur’unda seyretmesiyle arka direkten filelerle buluştu:1-0

71.dakikada Somaspor adına Berkant’ın hafif sağ çaprazdan vuruşunda, kaleciyi geçen top Yıldırım defansı gol çizgisinden kornere gönderdi.

Somaspor adına gol ‘’ben geliyorum’’dedi.

Berkant’ın vuruşunu gol çizgisinden çıkaran Yıldırım Belediyespor defansı, kornerden gelen topta Berkant’ın kafa vuruşunu bu sefer ağlarından çıkardı:1-1

76.dakikada Yıldırım Belediyespor’da oyuna sonradan dahil olan Hamdi Çavuşoğlu kırmızı kart gördü.

Beraberlik golünü bulmuşuz, üstelikte rakip sahada 10 kişi kalmış galibiyet golü için umutlanırken, 79.dakikada kalemizde Feyyaz Yaşar’ın şok golünü gördük:2-1

Özetlersek; iki haftadır takım halinde sergilenen negatif futbolumuz skora yansıyınca puan kayıpları da bizim için kaçınılmaz oldu..
Beraberliği yakalayıp, rakibinde 10 kişi kalmasıyla kazanmaya çok yakınken birbirinin kopyası iki hatalı gol yiyerek liderliği Bursa’da bıraktık..
İçeride oynadığımız ve gol yemediğimiz Orhangazi Belediyespor maçı hariç, yenilen goller; bu ligin üstünde oyuncu grubuna hiç yakışmıyor..
Başta teknik heyetin yapacağı ilk şey, son iki maçta ”biz ne yaptık veya neyi yapamadık?” diye düşünmesi ve çok geç olmadan, acilen bu negatif gelişmelere çözüm bulmalarıdır.
Öyle bir gurupta mücadele ediyoruz ki; her hafta sürpriz sonuçlar alınıyor.. Bu anlamda kaybedilen Yıldırım Belediyespor maçını geride bırakarak, bu hafta sonu evimizde oynayacağımız Burhaniye Belediyespor maçına odaklanmamız lazım.. Teknik heyet ve futbolcu kardeşlerim unutmayalım ki; ilçenin beklentileri sizlerden çok büyük. Ve bu beklentilere cevap verebilecek o kapasite sizlerde var. Yeter ki sizler yere sağlam basın.. Biz sizlere güveniyoruz.. Bunu sakın unutmayın! SİYAH-BEYAZ DEVAM..




Cevdet Yıldırım

YORUM YAZIN