Yenilgiyi Hak Etmediğimiz Bir Oyun Oldu

Yenilgiyi Hak Etmediğimiz Bir Oyun Oldu

Genel görüntü itibari deplasman karnemiz düzelme gösterdikten sonra üst üste iki Ankara deplasmanı ağır geldi diyebiliriz..

Oyunun büyük bölümünde takımlar birbirine fazla üstünlük sağlayamadı. Daha çok uzun topların denendiği ilk yarı orta sahalar kalabalık göründüğü için pas bağlantısı olmadığı denk geçen taktik planlamaya bağlı kalınan bir ilk yarı oldu.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Ankaraspor gibi yakın zamanda süper lig görmüş lobi olarak güçlü olan bir takım Ankara başkanlarının tribünde bile neler yaptığı görülünce Ülke futbolu için fazla umutlanmayalım diye düşünmedik değil..

İkinci yarıya değişiklik yaparak gelen Ankaraspor biraz baskı yapar gibi olsa da pozisyon vermedik. Karşılık olarak bizde öne doğru oynamaya çalışarak, mücadelemizi arttırıp baskı kurmalarına izin vermedik..

Gol atanın kazanacağı görüntüye doğru giderken daha dikkatli olacağımız dakikalarda Uğurcan çıkarken geri dönüp Ali ye attığı pas beklese daha iyi vereceği pas rakibin hızlı ve kontrasına döndü. Anlık konsantre bozulması defansta topu uzaklaştıramamız gol yememize sebep oldu, böyle anlık hataların telafisi zor tabii..



Baktığımızda böyle zor deplasmanda geriye düşünce kulübeden gelip katkı verecek oyuncu olması gerekirken kulübemizin zayıflığı yeteri kadar hamle yapmamızı engelliyor değişiklikler olsa da. Bunun gol getirecek bir katkı sağlayacak hamle olmadığı da ortada..

Ankara da Yasin olsun Özcan olsun geçen haftalardan uzak performans göstermelerini sebep oldular Özcan her ne kadar çizgilere yakın olup top alsa da sert müdahalelere maruz kaldı. Aynı şekilde duran toplarda Yasin’i yeterince topla buluşturamayıp olası gollük kafa vuruşu yaptırmadılar.



Genel görüntü itibari ile saha zemin olarak ta kötü olması, iki hafta üst üste deplasman oynamamız etkilediğini düşündüğümüź oyunumuzun iyi olduğu iyi mücadele etmediğimiz bir rakip karşısında bu hafta yenildik. Ankara soğunu da unutmamak lazım. Yenen takımın iki basamak yukarı çıkacağı bir karşılaşmayı yenilgiyi hak etmediğimiz bir oyun sonucu beraberliğin de en azından mücadelemizin karşılığı olarak alabilirdik olmadı. İyi mücadele eden futbolcu kardeşlerimiz elinden geleni yaparak önümüzdeki haftalarda bu mücadelenin karşılığını alacaktır.. Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN