Yenemiyorsan Yenilmeyeceksin!

Yenemiyorsan Yenilmeyeceksin!

Somaspor’un ikinci yarı maçları başladığından beri ivme kazandığı açıkça ortada. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin aynen bugün olduğu gibi.

Özellikle altı maçtır içeride dışarıda puanlar alarak yolumuza devam ediyoruz. Maç maç bakarak değerlendirdiğimizde; rakip güçlü de olsa haddimizi bilerek, sisteme bağlı kalarak, gücümüzün elverdiği seviyede mücadele ediyoruz. Somaspor olarak futbol severlerin mütevazi kadromuzla yaptığımız bu güzel işler takip edilip, ikinci lig Beyaz grubun en popüler takımı olduk.

Bugünde grubun güçlü ekibi Amed Sportif ile oynadığımız maçta Mücahit’i 11′ de gördük. Mücahit son haftalarda oyuna girdikten sonra etkili olduğunu düşündüğümüzde ”acaba hoca form grafiği yükseldiği için mi tercih etti yahut Yusuf Tursun da bir sakatlık olduğu içinmi böyle düşündü?” Yada geçen hafta alınan 2-1’lik Sivas Belediyespor galibiyetindeki on birini bozmadı. Bunu az çok konuştuğumuzda tercih olabileceği olarak bakabiliriz. .

Önde Yusuf Türk, sağda Can ile birlikte, sol kanat Emrecan yalnız gole kadar Emrecan’ın oyun içinde tutuk oluşu ilk yarı hücum olarak istediklerimizi tam anlamıyla yapamadık diyebiliriz. Amed Sportif orta sahası tekniği yüksek iyi pas yapabilen bir ekip oluşu topun bazı zamanlarda iyi çevirip hücum orta saha anlamında öne doğru iyi gelmeleri ama bizim orta saha Oğuzhan ve Erdem defansif olarak iyi yerleşip iyi karşılamamız ama taçtan ceza sahası içine girdikleri bir topta penaltı çalınması anlık bir konsantre dikkatsizlik oluşumuz olmadı. Az kaldı yenik duruma düşmemize sebep olabilirdi. Tunay’ın kurtarışı hepimizi sevindirdi.

Penaltı sonrası daha dikkatli olup önde daha çok hücumda çoğaldığımız gol arayışı olsa da, golü bulamayıp takım olarak savunma anlamın da geri dönüp bildiğimiz oyuncu Yasin’i iyi marka etmemiz etkisiz görüntüsüne neden oldu. Topun arkasına geçip kaptığımız toplardan geçiş ve öne doğru yakaladığımız topları hızlı oyun konusunda yanlış tercihler olup etkili bir ilk yarı oynadık diyemeyiz ama maçın içinde kontrollü oluşumuz her ne kadar istediğimiz hücumu yapama sakta Amed Sportif’e pozisyonda vermedik ilk yarı olarak .



İkinci yarı başladığında aynı kadro gelip kontrollü olup Amed defansının arkasına atılan bir topun Emrecan la bulduğumuz güzel ve şık gol öne geçmemiz maçın bundan sonra mücadele olarak bir yârim saat bizi bekliyordu. .

Mücahit-Yusuf Tursun değişikliği sonrası Yusuf biraz etkisizliği orta saha önde top tutamama biraz rakibi kendi yarı alanımızda beklememiz ama iyi top yapan ekip Amed neticede yerleşik defans olsak ta golü buldu .

Beraberlik sonrası hücum anlamında biraz düşsekte öne doğru istediklerimizi yapamayıp bekleyerek daha çok kendi yarı sahamızda bulunup gücümüz oranında maçı böyle bitirip puan alarak ayrılmamız doğru olandı. .Somaspor bugünde belli ölçülerde, gücü oranında oynayıp belki burada daha dikkatli olup galibiyet alabilirdik ama yine puan alıp play off iddiasını devam ettiriyor yukarısı için emin adımlarla gidiyoruz..

Böyle bir kış günü tribünde gelip takımını destekleyen aynı şekilde böyle soğuk bir havada müthiş mücadele eden takımımızı, teknik ekibi tebrik ediyoruz.. Sevgilerle Doğan Gülşen

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN