Yazıklar Olsun!

Yazıklar Olsun!

Avrupa da oynayan büyük takımlarımız bir bir elendiler. Baktığımızda kağıt üzerinde çok iyi duran takımlarımız Avrupa arenasına çıkınca yetersiz görüntü ile elenerek geliyorlar!

www.somadaspor.com

Saha ya çıkınca beklediğimiz futbolun çok uzağında görüntü ile hayal kırıklığı yaşıyoruz oysa idiali demeçler vererek medya sayfalarında boy gösteriyoruz..

Baktığımızda sahada rakip gibi istekli arzulu mücadele eden bir görüntüden eser yok. Fizik yetersizlik iki mücadelelerin azlığı kondisyon olarak ta maçın içinde yürüyerek oynayan takım hüviyetinde oluyoruz..

Oysa dünya futbolunda hızlı oyunla birlikte önde baskıyla alan bırakmayarak oynandığı dinamizmin ön planda olduğunun farkında bile değiliz popülist transferlerle günlük bireyselliğin öne çıktığı futbolun bizi nerelere götürdüğünü göremiyoruz..



Takım olmanın bütünsel sahaya yayılmanın birbirini tamamlayan mevkilerin günümüz futbolunun olmazsa olmazı beklerin hücumda etkinliği kanatların forvet özellikli olması orta sahalar gole direk katkı yapan futbolculardan seçilmesi günümüz futbolunun nerelere geldiğini gösterir genç futbolcular la sahanın her yerini hızlı şekilde kapatan futbolun 90 dakika aynı tempoda kalabilmek özellikleri olan takımlar yarışması var artık Avrupa arenasında biz bunların çok uzağında kalıyoruz nasıl rekabet edeceğiz ..

Avrupa futbolunda maçların sahada kazanıldığının bilincinde olup çalışmadan koşmadan taktik sistem takımı olmadan kazanılmadığını bilmemiz lazım ona göre planlama yapmalı.. Türk futbolunu daha yukarılara taşımak adına futbolu bilen kişilerin bizleri yönetmesinin gerçeğinin bilincinde olarak bakıp görmeliyiz.. Yoksa Avrupa arenasından daha da uzaklaşacağız..Sağlıklı günlere Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN