Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun Temeli Atıldı

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun Temeli Atıldı

Soma Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temel atma töreni yapıldı.

Törene AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, Kaymakam Fatih Akkaya Belediye Başkanı Ali Tulup, Soma Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Dilek Mert, AK Parti Soma İlçe Başkanı Erol Saygılı Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Ekşi ve Sabır Tuna ile ilçe protokolü katıldı.

Soma Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile ilgili bilgi veren Soma Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Dilek Mert: “23.085.000 bedelle ihalesi yapılan Soma Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun Ekim ayında yer teslimi yapılarak inşaatına başlanmıştı. Temmuz 2023’de bitmesi planlanan havuza çırpınma havuzunun yanı sıra 144 kişilik tribün ile bir çok spor müsabakasına ev sahipliği yapılması planlanmaktadır. 5550m2 alan içerisinde otopark idari bina ve giyinme odaları bulunan Soma Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz şimdiden ilçemize hayırlı olsun.”

Temel atma töreninde konuşan Ak Parti Manisa Millet Vekili Mehmet Ali Özkan, “Bugün geldiğimiz noktada 81 ilimizde ilçe ve beldelerimizde milyonlarca gencimizin spor ve sanatsal faaliyetlerini yürütebileceği çok sayıda tesislerimiz bulunmakta. Sadece Somamızda bile bugün bir yandan gençlik merkezi, hizmete açılan halı sahalarımız, okul bahçelerindeki voleybol ve basketbol sahaları 6 adet kapalı salonumuz bulunmakta bunlara ek olarak yakın zamanda hizmete girecek yüzme havuzumuz ve yeni stadımızla artık binlerce gencimiz spor ve sanatsal faaliyetlerden yararlanabilecek. İnşallah yakın zamanda bir başka tesisimizin de temelini atacağız.

Uzun yıllar Somamıza hizmet eden ama artık yıpranmış olması nedeniyle hizmet veremeyen Nazım Yavuz Stadımızın bulunduğu yere de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkıları ile 7 bin kişilik bir stad kazandırıyoruz. İnşallah gelecek yıl 2023-2024 futbol sezonuna orayı da yetiştireceğiz.”

Foto-Haber: Şevket Yılmaz

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN