Yarı Finale Yükselen 2 Takım Belli Oldu

Yarı Finale Yükselen 2 Takım Belli Oldu

28.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 8 takımın mücadele edeceği Çeyrek Final karşılaşmaları bugün (Çarş) Teiaş Eğitim Tesislerinde Demirexport-E.L.İ 1 ve M.Eğitim-İmbat Egespor takımları arasında oynanan karşılaşmalarla başladı.

6 Günlük aranın ardından ilk 2 yarı finalist takımı belirleyecek karşılaşmalarda; Demirexport ve İmbat Egespor  rakiplerini eleyerek adlarını yarı finale yazdırdı.

DEMİREXPORT ELİ 1

DEMİREXPORT 4-1 ELİ 1

Günün ilk yarı finalist takımını belirleyecek karşılaşma saat 17:00’de Demirexport ve ELİ 1 takımları arasında oynandı.

Çeyrek finale Mevlana Özel Eğitim Meb takımına 5-1’lik skorla üstünlük sağlayarak gelen Demirexport ile, Hak-İş’i Tugay Erdoğmuş (2) ve Gürkan Evdeğiş’in golleriyle 3-1 mağlup ederek gelen ELİ 1’in yarı finale kalabilme adına verdikleri mücadelede gülen taraf  ‘’Demirexport’’ oldu.

H.Furkan Acar

Manisa İl hakemlerimizden H.Furkan Acar’ın yönetim gösterdiği karşılaşmada Demirexport’u yarı finale taşıyan golleri Kaan Karpuz (2), Ulaş Yalçın ve Nedim Öz attı. E.L.i 1 adına ise tek gol oyuna sonradan dahil olan Özgür Akalın’ın kafasından geldi.

DEMİREXPORT

DEMİREXPORT HAK ETTİ.

Kaliteli oyunculardan kurulu Demirexport, ilk yarı genelinde Nedim Öz’ün golüyle beraber sahanın her yerinde kontrolü ellerinde tuttular. İkinci yarıya düşük tempoda başlamalarına rağmen, kazanılan penaltıyı Kaan Karpuz’la gole çevirip durumu 2-0 yaptılar. 2.Golden sonra E.L.İ 1  farkı bire indirse de defans kaleci anlaşamamazlığından doğan hatayı Ulaş Yalçın affetmedi ve durumu 3-1 yaptı. Bu golle beraber iyice rahatlayan mavi-beyazlılar, Nedim Öz’ün golüyle  ”Turnuvanın iddialı takımı biziz” mesajı verdiler.

RAŞİT ÇAKIR

Evet zaman zaman kopukluklar olsa da Metin Şengül’ün erken dakikalarda sakatlanıp çıkmasıyla orta sahadaki tüm sorumluluğu üstlenen kaptan Raşit Çakır, taşıdığı pazu bandın hakkını oynadığı efektif futbolu ile verdi. Sonuç olarak bir engeli daha kayıpsız kapatarak kupa yolunda önemli bir engeli daha aşmasını bildiler. Demirexport takımını kutluyorum.

 

STAD:Teiaş
HAKEM:H.Furkan Acar
DEMİREXPORT:M.Ali-Gaci-Engin-Kaan-Nedim-Raşit-Metin-Özgür-Ulaş
YEDEKLER:Bayram, Yasin, Ümit, Vedat, Özgür, Fatih, M.Davşan, Hüseyin
TEKNİK SORUMLU:Kamil Karakum

E.L.İ 1:Yasin-Yusuf-Semih-Halil-Tarkan-Erhan-Tugay-Gürkan-Bayri
YEDEKLER:Çetin, Bülent, Azmi, Onur, Faruk, Metin, Özgür, Bayram
TEKNİK SORUMLU:Mert İskenderoğlu
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER:Kaan Karpuz (2), Ulaş Yalçın, Nedim Öz ( Demirexport, Özgür Akalın (ELİ 1)

İMBAT EGESPOR MİLLİ EĞİTİM

İMBAT EGESPOR 7-5 MİLLİ EĞİTİM

İkinci yarı finalisti belirleyecek karşılaşma çeyrek finale kadar oynadığı altı maçı da farklı skorlarla kazanan İmbat Egespor ile, altı maçta beş galibiyet ve bir beraberlik alan Milli Eğitim arasında oynandı.

GÖKALP BÜYÜKYILDIZEGESPOR PENALTILARLA YARI FİNALE YÜKSELDİ.

İmbat Madencilik A.Ş. Genel Koordinatörü Gökalp Büyükyıldız’ında yakından takip ettiği karşılaşmayı Manisa İl hakemlerimizden Alper Kara yönetti.

ALPER KARA

Normal süresi 2-2 biten karşılaşmada 10’ar dakikalık iki devre halinde uzatmalara gidildi. Uzatma dakikalarında da eşitlik bozulmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltılarda rakibine 5-3 üstünlük sağlayan İmbat Egespor, Demirexport ile birlikte yarı finale adını yazdıran ikinci takım oldu. 

İmbat Egespor adına normal sürede golleri: Osman Gündüz ve Ahmet Cura kaydetti. Milli Eğitim adına ise Bülent Aktuğ ve Mahir Arslan attı. 

İmbat Egespor yarı finalde

KAZANMA ALIŞKANLIĞI DEVAM ETTİ

Mavi-beyazlılar, grup ve eleme maçlarındaki kazanma alışkanlıklarını çeyrek finalde karşılaştıkları Milli Eğitim karşısında da sürdürdü. Tabi ki bu devamlılıkta takımın sevk ve idaresinde çok büyük rol oynayan Caner Şen faktörü ön plana çıkıyor. CANER ŞEN

Başarılı teknik adam oyuncularını maça o kadar güzel motive ediyor ki geriye düşmelerine rağmen oyundan kopmayıp önce beraberlik golünü bulup maçı penaltılara taşımayı başardı. Oynadıkları 7 karşılaşmayı da kazanmasını bilen İmbat Egespor turnuvanın ”En büyük adayı biziz” mesajını verdi. Maç sonu sevdikleri ve saygı duydukları hocaları Caner Şen’i havaya atıp sevinçlerini paylaşmaları ise onların bu işe ne kadar gönülden bağlı olduklarının bir göstergesi oldu. Tebrik ediyoruz.

EGE için oynamaya devam

AHMET İNCE, ”EGE İÇİN OYNAMAYA DEVAM”

Milli Eğitim’in teknik sorumlusu Ahmet İnce, maç sonu verdiği mesaj anlamlıydı.

”Zorluk derecesi yüksek maça ilk dakikalarda iyi başlayamadık ama ilk 10 dk sonrasında oyun hakimiyetini elimize geçirdik… Basit bir faul sonrası geriye düştükten sonra oyunu iyice elimize alıp öne geçmeyi başardık ama bir türlü bizi rahatlatacak golü bulamadık… Beraberliğe düştükten sonra da tekrar öne geçebilmek için her şeyi yapmamıza rağmen istediğimiz skor üstünlüğünü yakalayamadık ve sonunda penaltılar sonucunda turnuvaya veda ettik…Biz bu turnuvada iyi top oynadığımızı düşünüyoruz fakat hedefimize ulaşamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz… Rakibimiz olan İmbat Ege ‘ye bundan sonraki maçlarında başarılar dileriz. EGE için oynamaya devam Kalın sağlıcakla”

STAD:Teiaş
HAKEM:Baykal Yavuz
İMBAT EGE:Aslan-Emin-Kağan-Osman-Emre-Erhan-Özkan-Deniz-Cura
YEDEKLER:İbrahim, M.Kara, Çağlar, Tuna, Onur, Muzaffer
TEKNİK SORUMLU:Caner Şen

MİLLİ EĞİTİM:Sercan-Yusuf-Örpen-Bülent-Fevzi-Mahir-Selçuk-Mutlu-Ziya
YEDEKLER:İlker, Murat, Turgay, Mecnun, Erdal, Refik, Fatih, Mehmet, Caner, Metin, Ahmet
TEKNİK SORUMLU: Ahmet İnce
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: Osman Gündüz, Ahmet Cura (İmbat Ege), Bülent Aktuğ, Mahir Arslan (Milli Eğitim)

Penaltılar: Osman, Deniz, Erhan, Mustafa, Cura (İmbat Egespor
Gole çevirenler: Ziya, Fevzi, Bülent Kaçan Penaltı: Caner (M.Eğitim)

Bu sonuçlardan sonra Demirexport ve İmbat Egespor, 27 Haziran Pazartesi günü saat 17:00’de Teiaş Tesislerinde yarı finalde karşı karşıya gelecek..

# Karşılaşmalara ait görseller Somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir.

ÇEYREK FİNAL 2.GÜN MAÇLARI

23 Haziran Perşembe

Saat 17:00 Yeni Anadolu-İmbat Maden
Saat 18:30 Nakliyeciler – Ticaret Odası

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN