Yabancı Kuralı Doğru mu?

Yabancı Kuralı Doğru mu?

Ülke futbolunun geldiği son nokta yerlerde sürünen futbolumuzu daha ne kadar dip yaparız durumunda.

Efendim şimdi 8+3 kuralı getirildi bilindiği gibi üç Türk futbolcu oynayacak bunu mecbur tuttular ama 14 yabancı transfer edebiliyorsun şimdi oyunda oyuncu değişikliği yapmaya kalk içerideki duruma göre değişiklik yapacaksın oyunun durumuna göre içerideki Türk oyuncuda sıkıntılı durum olursa yabancı ile değiştiremiyorsun Türk ile değiştirmen lazım ama olmuyor yabancıyı yabancı ile değiştireceksin diğer elinde olan yabancı kulübede yada tribünde olacak bakalım daha neler olacak..

çocuk ve futbol

Bilmiyorlar böyle kuralla futbolumuzun ilerleyeceğini sananlar yetiştiriciliğimizde alt yapılarda sıkıntı olduğunu ne zaman anlayacaklar yabancı sınırlaması getirmek endüstriyel futbol da Avrupa ile bu yasaklarla yarışmacı konuma gelemediğimizi ne zaman anlayacak..

Avrupa ülkeleri çocuğu 4 yaşında daha alt yapıda önce bireysel yönlendirmeye yeteneğine bakarak futbolsa futbol yada bireysel sporlara yöneltiyor ona göre eğitime alıyor tesisleri ise yazmak bile anlamsız 10 tane saha yan yana biz de nerde böyle tesis alt yapı da yok olsa da A takımlara hemen tesis ediyorlar aman alt yapılarımıza kalır iki tane futbolcu yetişir sonra ne yaparız Türk futbolu kurtulur böyle bakıyoruz ondan sonra neden futbolumuz dip yaptı ,futbola bakışımızı değiştirmezsek yasaklayarak efendim yabancı sınırlaması neymiş alma yabancı Türk oynat çıkınca Avrupa arenasına ne durumlara düşüyoruz görüyoruz hep beraber bu bakış açısı ile futbolumuz gelişmez gelişmiyor da ne yapacağımızı bilmiyoruz..

yetiştiricilik konusuYetiştiricilik konusuna çok iyi eğilip üst yapı alt yapı diye ayırmadan bütünsel ele alıp her yaş grubu takımları hep beraber aynı yerde çalışmalı. Ayrım ve bakış açısını ben orda olabilecek miyim? durumunu ortadan kaldırıp bütünlüğü sağlamaktan geçiyor. Her şey yetenekleri görmüyoruz herkes her kesim futboldan anlıyor bunun neticesi görülecek yetenekler görülmüyor önümüzdeki engelleri kaldırıp eğil olan futbolu bilen kişileri getirdiğimiz zaman takımlarımızın yönetimlerine tff ye hak edenlerin oynadığı yetiştiği yeteneklerin takımlarımız da olduğunda Avrupa gurbetçilerin yetişme kültür sosyal yönlerinin futbolda yetişme örneğini rol model alabilirsek disiplin yönünde ön planda olduğu da bir gerçek her şey o zaman daha farklı bir Türk futbolu olur hocalarımız özlük hakları daha rekabetçi olabilecek seviyelere çekilince neden Türk futbolunu yarışmacı ve üreten duruma gelmesin ama biz hiç bir şey yapmıyoruz ekonomik durumu iyi olsa da futbol federasyonun yönetimi futbola bakış değişmediği için yasaklarla futbolumuzun iyi bir yerlere geleceğini düşünüyor öyle değil vizyon gerekli bakışı değişmeli yetiştiriciliğimizin yetersizliği üzerine kafa yormaları gerektiğini görmeli Avrupa vizyon yönünde danışmanlık alınmalı yoksa yerimizde sayıyoruz hatta daha da geri gidiyoruz….

Daha ilk haftalardan takımlarımız bu durumun nasıl ne şekilde oturtmak derdinde bu durum Anadolu takımların işinin daha yarışmacı olduğu yönünde fikirler gelse de şampiyon olunamıyorsa nasıl faydası olduğunu anlatırlar artık bilmiyoruz görüyoruz izliyoruz işte unutmamak lazım iyi futbolcu yabancı da olsa Türk te olsa oynar yasakla üçü içerde yarısı tribünde dördü kulübede kendimize güldürür yapacağın Türk futbolcu transferinde uçuk rakamlar olur sende ekonomik durumlarda zorluk çekersin borç stokun döndürülemeyecek duruma gelir hızlı düşünüp hemen harekete geçilmeli ve çok çalışılmalı.. Yoksa olan Türk futboluna oluyor.. SevgilerleDOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN