Y.Anadolu-İmbat ve Nakliyeciler-T.Odası Maçları

Y.Anadolu-İmbat ve Nakliyeciler-T.Odası Maçları

Mahallenin Delisi Laz İbo, Kaymakamlık Futbol Turnuvası çeyrek final karşılaşmalarında yarı finale kalacak son 2 takımın belirleneceği Yeni Anadolu-İmbat ve T.Odası-Nakliyeciler maçlarını değerlendirdi.

Her zamanki gibi noktası ve virgülüne dokunmadığımız Laz İbo’nun kaleme aldığı değerlendirmesi şöyle: ”Kim bu Mahallenin Delisi?”ne cevap arıyorsanız  buraya tıklayınız!

İMBAT SABIRLA KAZANDI.

Günün ilk yarı finalistin 3.sünü aradığımız maçda imbat yeni anadoluyu 2. yarıda buldukları gollerle yendi.
ilk yarıya kaptan forvete mutluda ilk 9 da başladı sakat olan murat aksoy kulübedeydi..

evet ama bence iki tane pivot sırtı dönük oynayabilen forvetle oynamak hataydı maça mutlunun iki pozisyonu değerlendirememesiyle başlasa da.. ilk maçlara göre daha istekli ve direk kaleye giden bi oyun yapısıyla sahadaydı.
yeni anadolu gayet sabırlı defans da sağlam bekleyip kubilay ve uğurla gol aradı.

ilk maçlara nazaran kubilay uğurda daha geride kaldı oyunun mücadele kısmında da vardı uğur forvet de oyndı ve bu iş birliği kubilayın sağ tarafda sakin hareketleri ve müthiş slalomu sonrasında uğur a alda at pasında anadolu 1 0 öne geçdi..

ikinci yarıya yenik çıkan imbat mecburiyetten murat aksoyu oyuna aldı ve karşılığını da aldı..

Oyunun o dakikaya kadar yıldızı olan kubilay yapdığı faul sonrası direk kırmızı görüp sahada 8 kişi kalan Anadolu daha kapalı bi oyun tercih edecekdi artık.. ( bence futbol kuralları içerisinde bu harekete herkes direk kırmızı diyebilir saygı duyarım lakin bu turnuvaya biraz ağır bi karar bence.. gel gelelim kubinin son anda ayağını kasmaya çalışdığını da gördük. )

 

Evet kırmızıdan sonra geri yaslanan anadolu takımı emrenin sert şutunu harika çelen bıyıklı bilal den dönen top emrenin eliyle tekrar oyuna girdiğini iddia etti, itiraz etti.. sonra top taça çıkdı taçdan murat aksoy.. o iyi kesdi ilker abi önce kafayla vurdu bilal yine çıkardı sekeni ilker abi kaleye yolladı 1-1..

Bi önceki pozisyona takılı kalan anadolu takımı kalesinde golü gördü ve iyice oyundan düşdü..

Murat aksoyun harika işler yapdığı maçda yine onun organizatörlüğünde kurulan oyun eserin şık vuruşuyla 2-1 olunca anadolunun direnci düşdü..

ESER bide serbest vuruşdan harika bi gol atınca.. 15 dakikada oyunu çözen murat aksoy kendini dışarı aldırttı sakat sakat girip maçı çevirip kenara gelen murat aksoy bence maçın yıldızlarındandı. abisi sayılan uğur aksoy u üzmüş oldu.. tebrikler kardeşim..
Maçın hakemi verdiği ve vermediği karar ve kartlarla maçın bi anlamda önüne geçmiş oldu..
kuralar çekildiğinde en zor maç diye tabir ettiğimiz maçı İMBAT ikinci yarıdaki güçlü oyunu ve anadolunun eksik kalmasıyla geçmiş oldu..

İMBAT ilk dokuz adamlar değil ama yerler konusunda hatalı bi dokuz sahaya sürse de özellikle 1 1 den sonra kaptanın geri gelmesi aksoyun oyuna dahil olması oyun anlamında da kazanmış oldu.

ilker abi forvet tabi ki oynar adam gol kralı hem de defalarca. mutluda forvet oynar güç fizik top saklama pas becerisi hepsi var fakat ikisi beraber oldu mu hatalı olurdu ve oldu da..

Bu kadro bundan çok daha fazla oyun gücü göstermeleri gerekir bence.. yeni anadoluya güzel oyunu ve hırsı bizden alkış alırken.. sahanın atıldığı dakikaya kadar yıldızı olan kubi ye ve takımına geçmiş olsun diyorum..
İMBAT takımına da başarılar diliyorum..

EKSİKLER ÇOK ARANDI..

Günün son maçı ve son yarı finalistin arandığı maçı ticaret odası kazandı.
Sakatlar ve cezalılardan dolayı kadro kurmakda zorlanan nakliyeciler takımı ilk golden sonra ki tartışmaya takılı kalınca devre arası da tartışmalar devam edince ikinci yarı yenilmekden kurtulamadı.

İSMAİL KAVRUK yine çok sakin ve rahat oyununun yanı sıra yapdığı asist ve attığı şık gollerle sahanın yıldızı iken. gol krallığına oynayan Alper, eski takımına 5 yıl kadar ekmek yediği ve top koşdurduğu kuruma golden sonra yapdığı hareket sonucu maçta gerdin dakikalar yaşanmasına sebep oldu.. Sana yakışmadı alper diyorum ve mertin harika oyununa yazık oldu diyorum.

Yani bi maç düşünün farklı kazanmış bi takım var ama maglup olan takımda bi adam maçın nerdeyse yıldızlarından.
Harika oyun aklı kısa kısa oyun kurma ve pas yeteneği çokta enerjili oyunu benden alkışı aldı aferin mert.
ticaret odasından hepsi arkadaşı olan mert bugün aşırı derecede faula maruz kaldı özellikle önlemde alınmış belli ama o hiç durmadı bugün mert ve sefa kadar maçı isteyen birileri olsaydı bence bu maç böle olmazdı.

Ticaret odasında ismail harika oyununa serhat ve boncuk defansdaki sağlam duruşlarıyla maçı ticaret odasına getiren adamlar oldu.

Nakliyeciler avusturya ve bülenti çok ama çok aradı. maç içindeki ufak bi tartışmanın saçma sapan uzatılıp oyuna yansıtılmasıda diğer hataları olunca bu turda veda etmek zorunda kaldılar.

TİCARET ODASI ve İMBAT MADEN arasında oynanacak yarı final maçı.. bi nevi grupda oynanan maçında rövanşı olacak gibi duruyor.. kim ne derse desin maçın kazananı kim olur bilelem ama finalde yorgunluk ve geldiği yol açısından daha zorlanacağı aşikar.. iki takıma da başarılar..

YA BEYLER UNUTMADAN SAÇMA SAPAN TURNUVA YÖNETİCİLERİNE BU HAKEMLERİ NERDEN BULDUNUZ YOK BUNLAR NE FALAN SERZENİŞDE BULUNUYONUZ.

İçerik şöle burdan hakem talep ediliyor manisa hakem ve goslemciler dernegine dernekde bu arkadaşlardan seçip programda ki boşluga göre buraya hakem tayin ediyor. burda turnuva yöneticilerinin bana ahmeti yolla mehmet gelmesin gibi seçme özgürlüğü yok.

EVET gelen hakemler daha yolun başındalar bazı hatalı kararlar verebiliyolar fakat unutmayın ki yan hakem yok ve bu adamlar art niyet olmadan elinden geldiği kadar düzgün maç yönetmeye çalışıyolar. lütfen biraz daha sakin olur da HATALARINIZA kılıf aramazsanız daha güzel ve sakin maçlar olacak..

HE ŞUNUDA UNUTMAYIN BİZ TURNUVA SEVENLER BURDA HİÇBİR KAVGANIN ÇIKMASINA İZİN VERMEYİZ O YÜZDEN BOŞA GERGİNLİK YAPMAYIN DERİM BEN..
SAYGILAR SEVGİLER VE BAŞARILAR YARI FİNALDEKİ TÜM TAKIMLARA. Mahallenizin Delisi Laz İbo

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN