Turnuvanın En Büyüğü ”Soma Kömürleri” Oldu.

Turnuvanın En Büyüğü ”Soma Kömürleri” Oldu.

Mart ayında 25 takımın katılımıyla başlayan 25.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında heyecan Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan 3-4’lük ve final maçıyla sona erdi.

ŞAMPİYON ”SOMA KÖMÜRLERİ” OLDU.

Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan ve 1600 kişiye yakın taraftarın seyrettiği final maçında Devlet Hastanesini: Uğur Aksoy ve oyuna ikinci yarıda dahil olan Bahadır Korkmaz’ın golleriyle 2-1 mağlup eden Soma Kömürleri, ”25.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası” şampiyon oldu..

FİNAL MAÇINI GÖKBERK ARSLAN YÖNETTİ.

Turnuvanın final maçını C-klasman hakemlerinden H.Gökberk Arslan yönetti. Arslan’ın yardımcılıklarını ise Tuğba Kaya ve Çiğdem Fırat yaptı.

GAZİ EMİN KABAK’A ÇİÇEK VERİLDİ

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Soma Şube Başkanı Süleyman Sevük, Devlet Hastanesinin başarılı oyuncularından Gazi Emin Kabak’a, karşılaşma öncesinde çiçek verdi.

 

MAÇ ÖNCESİ İKİ TAKIM YÖNETİCİLERİ BİRBİRLERİNE ÇİÇEK VERDİ.

Maç öncesi iki takım yöneticileri bir birlerine çiçek vererek, başarılar diledi.

SANCAR DELİBALTA ÇİÇEK VERDİ.

Karşılaşma öncesi hakemlere çiçek takdim eden Devlet Hastanesi Müdürü ve takım sorumlusu Sancar Delibalta, her iki takım oyuncularına da centilmence bir müsabaka olması temennisinde bulundu..

ÖNEMLİ ANLAR..

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasını, takımlar bir birleri tartarak temkinli oynadılar.
18.dakikada gelişen Devlet Hastanesi atağında İsmail’in güzel pasında Gazi Emin kaleci Mehmet’in üstünden aşırtı, kademe iyi giren Faik, topu kale çizgisi üzerinden çıkartarak mutlak golü önledi.

DEVLET HASTANESİ GAZİ EMİN’LE UMUTLANDI..

Devlet Hastanesini ayağa kaldıran gol 20.dakikada geldi. Abdullah’ın mükemmel ortasında Gazi Emin Kabak, meşin yuvarlağı kafayla Soma Kömürleri filelerine gönderdi:1-0
22.dakikada Uğur Aksoy, sağ kanattan çizgiye çok iyi indi, kaleye paralel kesti, müsait pozisyonda Faik Ay’ın kafa vuruşu yan ağlarda kaldı.

D.HASTANESİ İÇİN ‘’ŞANS’’ S.KÖMÜRLERİ İÇİN ‘’ŞANSIZLIK’’ ANI

Yediği golden sonra baskılarını iyice arttıran Soma Kömürleri, 30. dakikada Bahadır Özgen’in uzak mesafeden çektiği sert şut, önce direk sonrada kaleci Şenol’un yüzende patladı!
33.dakikada yine Uğur Aksoy, sağ kanttan mükemmel getirip Faik Ay’a ‘’alda at’’ dediği pasta, Faik müsait pozisyonda meşin yuvarlağı aut’a gönderdi.



İlk yarı Devlet Hastanesinin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

BAHADIR ÖZGEN, UĞUR AKSOY ODAKLI MÜKEMMEL GOL!

İkinci yarıya önce beraberlik sonrada galibiyet golü için atak başlayan Soma Kömürleri, istediği ve arzuladığı beraberlik golünü, Bahadır Özgen ve Uğur Aksoy odaklı gelişen atakta buldu.
Dakikalar 37’yi gösterdiğinde orta sahada topla buluşan Bahadır Özgen’in içe koşu yapan Uğur Aksoy’a akıl dolu pasında kral Uğur Aksoy üstüne düşeni yaptı, meşin yuvarlağı kaleci Şenol Şevik’in uzanamayacağı yere bıraktı:1-1
39.dakikada bu sefer gole yaklaşan taraf Devlet Hastanesi oldu. Abdullah Kartal, soldan kişisel çabalarıyla iyi geldi. Vuruşunu yaptı, top çerçeveyi bulmadı.

S.KÖMÜRLERİNİ ŞAMPİYON YAPAN GOL 48.DAKİKADA GELDİ..

Gelişen Hüseyin Topan-Faik Ay odaklı Soma Kömürleri atağında, Faik ceza sahasına iyi kesti. Oyuna sonradan dahil olan Bahadır Korkmaz, Mahmut Şahan’dan önce topa ayak koydu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:2-1

DEVLET HASTANESİ ADINA ŞANSIZLIK ANI!

60.dakikada gelişen Devlet Hastanesi atağında, ceza sahası içerisinde karambol oluştu. Önce Harun vurdu, defanstan sekti. Kerim önüne düşen topa iyi vurdu defanstan döndü, bu sefer İsmail vurdu kaleci Mehmet gole izin vermedi.
62.dakikada Devlet Hastanesi adına gelişen önemli atakta, Birol’un sert ortasında İsmail kafayı vurabilse belki de maçı uzatmalara götürecekti ama olmadı.

Karşılaşmanın orta hakemi Gökberk Arslan’ın bitiş düdüğünde sevinen taraf  ”Soma Kömürleri”

Üzülen taraf ise Devlet Hastanesi oldu..

MUCİZENİN ADI ”DEVLET HASTANESİ”

2018 yılı Kaymakamlık Turnuvasını sağ salim bitirdik herkesin ayağına emeğine sağlık.
Bu yıl çok renkli bir turnuva geçirdik . Hiç şüphe yok ki bunda Hastane takımının büyük etkisi oldu.
Hiçbir maçta favori gösterilmeseler de onlar; inançları, enerjileri , arkadaşlıkları ve disiplinli oyunlarıyla, teker teker güçlü rakiplerini eleyerek finale kadar geldiler. Bu maçın özelinde; ”Ahmet böyle oynadı, Mehmet şöyle oynadı” demeyeceğim. Bütün olarak, arkadaşlık ve takımdaşlık örneğini sahaya en iyi yansıtarak, maçların sahada emek ile kazanıldığını herkese gösterdiler.Final maçında da kendilerine özgü oyunlarıyla buraya kadar nasıl geldiklerini ispatladılar. Bu maçta hücumda çoğalmakta sıkıntı çekmeseler di turnuvayı bile kazanabilirlerdi. İleri uç oyuncuları çok yalnız kaldı ve pozisyon üretmekte zorluk çektiler. . Her birini teker teker kutluyorum.

VE ŞAMPİYON ”SOMA KÖMÜRLERİ”

Final maçında seyircilere kıyak yaptı.İlk yarı girdiği net pozisyonları gole çeviremeyip üstüne birde kalesinde gol görünce maç son ana kadar heyecanlı ve zevkli bir hal aldı. Devlet Hastanesi takımın da başta Harun olmak üzere; defansta müthiş performansla oynamaları Soma Kömürlerini çok zorladı. Ancak organize gelişen ataklarda Uğur Aksoy ve Bahadır Korkmaz’ın gollerine engel olamayınca, temiz ve centilmence geçen maç sonunda gülen taraf ‘’Soma Kömürleri’’ oldu.



Belediye maçında gösterdikleri performansla turnuvada benim favorim olmuşlardı. Her bir oyuncusu mutlak fayda sağlayan komple bir takım oldular. Kaleci Mehmet bence turnuvanın en iyi kalecisiydi öylede oldu. Defansta, Ömür ve Şevket çok sağlam durdular. Atom karınca Faruk çok faydalı oldu takımın direnç merkeziydi adeta. Hüseyin, Olcay çok verimli oynadı. Bahadır Özgen mükemmel işler yaptı. Oyuna ikinci yarıda dahil olan Bahadır Korkmaz attığı golle takımına şampiyonluğu müjdeledi. Uğur Aksoy, geçen sezon olduğu gibi bu sezonda kalitesini gösterdi. Faik ‘AY’ gibi parladı gerek oyunu gerekse centilmen karakteriyle ”ders” verdi bizlere.
Sonuç olarak;Turnuvayı hak ederek kazanan ‘Soma Kömürlerini’’ tebrik ediyoruz…




SAHA:Teiaş
HAKEMLER: Gökberk Arslan- Tuğba Kaya-Çiğdem Fırat
SOMA KÖMÜRLERİ:M.Bilal-Olcay-Şevket-Ömür-Faik-Faruk-Hüseyin-Uğur-B.Özgen
YEDEKLER:Celal,B.Korkmaz,Doğan,Ali,Emrah,Fatih,Murat,M.Ekici,
ANTRENÖR:İbrahim Taş

DEVLET HASTANESİ:Şenol-Harun-Kerim-İbrahim-Mahmut-Emin-Birol-Abdullah-İsmail
YEDEKLER:Ümit,Eyüp,M.Çötel,Ali,Sait,AnılSercan,
ANTRENÖR:Muzaffer Okyay
GOLLER:Uğur Aksoy, Bahadır Korkmaz (S.Kömür) Emin Kabak (D.Hastanesi)
KIRMIZI KART: Yok

İMBAT A.Ş 3.OLDU

3-4’lük maçında Ahmet Cura (2), Bülent Aktuğ(2),Emin Kara ve Tolga Meral’in golleriyle Soma Termik takımını 6-2 mağlup eden İmbat A.Ş üçüncü oldu.

KARŞILAŞMAYI AYDOĞAN KAÇMAZ YÖNETTİ.

Turnuvanın 3-4’lük maçını Bölgesel Hakemlerimizden Aydoğan Kaçmaz yönetti. Kaçmaz’ın yardımcılıklarını ise; Orhan Çakar ve Ahmet Türkeş yaptı.

İMBAT 6-2 SOMA TERMİK

Karşılaşmaya hızlı başlayan İmbat A.Ş, 4.dakikada Bülent’in serbest vuruştan attığı golle 1-0 öne geçti.

10.dakikada bu sefer Emin vurdu. Defans ayak koyamayınca Kadir kontrpiye de kaldı:2-0

Oyunu domine eden İmbat A.Ş, 20.dakikada geliştirdikleri Özkan, Emin ve Cura odaklı organize atakta; Emin’in iyi kestiği topu, Cura ağlara gönderdi:3-0

İmbat A.Ş adına Bülent Aktuğ, 30 dakikada kendinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydet:4-0
Soma Termik’te 32.dakikada Gökhan’ın mükemmel kestiği topu aynı güzellikte ağlara gönderen oyuncu Oğuz Akyüz oldu:4-1




İmbat A.Ş farkı tekrar dört’e çıkardı..

38.dakikada Cura, kendinin ikinci takımının beşinci golünü kaydet:5-1
43.dakikada oyuna dahil olan Ataberk Ateş, Soma Termik adına oyuna hareketlilik getirdi.
Gelişen Soma Termik atağında Burak Cici müsait pozisyonda olmasına rağmen meşin yuvarlağı ağlara gönderemedi.
50.dakikada Ataberk’in akıl dolu pasını Oğuz Akyüz İmbat A.Ş ağlarına gönderdi:5-2

İmbat A.Ş adına son gol 70.dakikada geldi.

Gökhan’ın güzel ortasında Tolga, meşin yuvarlağı ağlara göndermede zorlanmadı:6-2
Karşılaşmada başka gol olmayınca; geçen senenin turnuva şampiyonu İmbat A.Ş üçüncü, yine geçen senenin turnuva üçüncüsü Soma Termik dördüncü oldu.

İKİ TAKIMDA RAHAT ve STRESSİZDİ

Üçüncülük maçını; turnuvaya şampiyonluk parolasıyla başlayan iki takımı da tatmin etmediği her halinden belliydi. İki takımda halı saha maçına çıkar gibi rahat ve stressizdi. Soma Termik alışıla gelmiş disiplinli oyununu sahaya bir türlü yansıtamadı. Akıllarının finalde olması sebebiyle konsantrasyon problemi yaşadılar. Buda kaliteli oyunculardan kurulu İmbat A.Ş takımının ekmeğine yağ sürdü.




İmbat A.Ş takımı bulduğu gollerle maçı ilk yarı da bitirdi. İkinci yarı Soma Termik ”gelmişken biraz oynayalım” deyince maçta hareketlendi. Ancak maça ortak olacak golleri bulamayınca İmbat A.Ş takımı galip gerek turnuva 3.lüğünü elde etmiş oldu.
Soma Termik yine potaladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda kürsüye çıkma başarısı gösterdi. Tüm takımı tebrik ederim.
Turnuvalar tarihinin en başarılı takımlarından biri olan İmbat A.Ş bu sene ‘’Hastane Gazileri’’ kervanına katıldı. Final biletini trajik bir şekilde kaybedince üçüncülükle yetinmek zorunda kaldılar. Onları da gösterdiği performastan dolayı kutluyoruz.





SAHA:Teiaş
HAKEMLER: Aydoğan Kaçmaz-Orhan Çakar-Ahmet Türkeş
İMBAT:Erol-Onur-Emin-Engin-Deniz-Özkan-Yusuf-Bülent-Ahmet
YEDEKLER:Kemal,Gökhan,Mehmet,Tolga,Semih,Erhan
ANTRENÖR:Mustafa Bozbey

SOMA TERMİK:Kadir-Onur-Taci-Bayram-Gökhan-Fatih-Burak-İsrafil-Oğuz
YEDEKLER:İlker,Güray,Ataberk,Mustafa
ANTRENÖR:Mehmet Ertem
KIRMIZI KART: Yok
GOLLER:Ahmet Cura (2), Bülent Aktuğ(2),Emin Kara,Tolga Meral (İmbat),Oğuz Akyüz (2) (S.Termik)

MAÇLARA İLGİ BİR HAYLİ FAZLA İDİ

Turnuvanın 3-4’lük ve final müsabakasını; Kaymakamımız Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol, Teiaş Eğitim Merkezi Gen. Müd. Hayrullah Saraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Ali Osman Çağlayan, ELİ Müessesi Müd. İdari ve Sosyal Şube Müdürü Mehmet Topraklı, Soma Ağız ve Diş Sağlığı merkezi Başkanı Hasan Zafer Bingöl, İlçe Sağlık Müdürü Fatih Güven, Türkiye Maden-İş Sendika Şube Sekreteri Hamza Arslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Soma Temsilcisi Süleyman Sevük, TFF Manisa İl Hakem Kurulu Üyesi Ali Kafadar, TFF Manisa İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Ali Öksüz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdüresi Dilek Kuruçay ve yaklaşık 1600 kişiye yakın futbolseverde izledi.

KUPA, MADALYA VE PLAKET TAKDİMİ

25 takım arasında ilk dörde giren takımlara, centilmen takıma , gol kralına ve en değerli oyuncu ödülü için plaket, madalya ve kupa takdimi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından yapıldı.

ŞAMPİYON SOMA KÖMÜRLERİ

25.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva Şampiyonu Soma Kömürlerine kupasını, Soma Kaymakamımız Ahmet Altıntaş verdi. Soma Kömürleri takım kaptanı Faik Ay, anlamlı kupayı Kaymakamımızın elinden aldı. Kendilerini kutluyoruz..

2.DEVLET HASTANESİ

Finalde Soma Soma Kömürlerine 2-1 mağlup olan ve turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Devlet Hastanesine ikincilik kupasını, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup verdi. Kendilerini kutluyoruz..

3.İMBAT A.Ş

3-4’lük maçında Soma Termik’i 6-2’lik skorla mağlup eden İmbat A.Ş turnuvayı 3. sırada tamamladı. İmbat A.Ş‘ye üçüncülük kupasını; İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol verdi. Kendilerini kutluyoruz..

4.SOMA TERMİK

Geçen senenin turnuva üçüncüsü Soma Termik, bu sezonu dördüncü sırada tamamladı.Soma Termik takımına 4.lük kupasını;  Teiaş Eğitim Merkezi Gen. Müd. Hayrullah Saraç verdi. Kendilerini kutluyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU

Takımına sağladığı pozitif katkının yanında, attığı ve attırdığı gollerle ön plana çıkan,  turnuvanın ”en değerli oyuncusu” ünvanını alan Uğur Aksoy‘a plaketini; TFF Manisa İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Ali Öksüz verdi. Kendisini kutluyoruz..



GOL KRALI

Şampiyon Soma Kömürleri takımından Uğur Aksoy, geçen sene olduğu gibi bu senede turnuva gol kralı oldu. Uğur Aksoy’a gol krallığı ayakkabısını; Türkiye Maden-İş Sendika Şube Sekreteri Hamza Arslan verdi. Kendisini kutluyoruz..

EN DEĞERLİ KALECİ

Takımının şampiyonluğunda büyük katkısı olan Soma Kömürleri takımından Mehmet Bilal, turnuvanın en değerli kalecisi seçildi. Mehmet Bilal’e ”en değerli kaleci” ödülünü ELİ Müessesi Müd. İdari ve Sosyal Şube Müdürü Mehmet Topraklı verdi. Kendisini kutluyoruz..



CENTİLMEN OYUNCU

İlerlemiş yaşına rağmen, gerek futbol performansı, gerekse efendi kişiliği o kadar takdire şayan bir birey ki; maçın önemi onun için sorun değil..Turnuva boyunca lehlerine verilen hakem hatalarını düzelterek hatayı kendi aleyhine değiştirerek ne kadar düzgün bir adam olduğunu ispatladı. Bunun ödülünü de ”en centilmen oyuncu” ile ”taç”landırdı.  Faik Ay‘a centilmen oyuncu ödülünü TFF Manisa İl Hakem Kurulu Üyesi Ali Kafadar verdi. Tebrik ediyoruz..

CENTİLMEN TAKIM

Turnuvanın en centilmen takımı Turnuvaya ev sahipliği yapan Teiaş takımı seçildi. Teiaş takımına Centilmenlik kupasını; Teiaş Eğitim Merkezi Gen. Müd. Hayrullah Saraç verdi. Kendilerini kutluyoruz.

HAKEM HOCALARIMIZ
Turnuva başından beri Manisa’nın değerli hakemlerini şampiyonamıza yönlendiren Manisa İl Hakem Kurulu Üyesi Ali Kafadar ve TFF Manisa İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusu Ali Öksüz‘e katkılarından dolayı plaketi; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici verdi. Teşekkür ediyoruz..

MEDİGÜN HASTANESİ

Turnuva başından beri sporcuların sağlıklarıyla yakından ilgilenen ve her maç sahada Ambulans bulunduran Medigün Hastanesine teşekkür plaketini Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Ali Osman Çağlayan verdi. Teşekkür ediyoruz..

TURNUVA ACISIYLA-TATLISIYLA SONA ERDİ

Öncelikle 25.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında şampiyon olan Soma Kömürlerini, turnuvanın favori takımlarını eleyerek final oynama başarısı gösteren ve turnuvayı 2.sırada tamamlayan Devlet Hastanesini, 3.olan İmbat A.Ş’yi ve dördüncü Soma Termik takımlarını kutluyoruz.
Turnuvada bir tane şampiyon olacaktı. Geçen sezon finalde kaybeden Soma Kömürleri bu sezon kaybetmedi ve bu anlamlı kupayı müzesine götürmenin onurunu ve gururunu yaşadı. Tekrardan kendilerini kutluyorum. Ayrıca; turnuvaya iştirak eden tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum.

BİR TEŞEKKÜR DE..

Turnuva boyunca sitemize sağladıkları katkılarından dolayı; Hakan Durur, Çetin İlgör, Doğan Gülşen, turnuvanın olmazsa olmazı Laz İbo’ya, takımların her derdi ve sorunuyla yakından ilgilenen Emrah Cantürk’e ve esame listelerinin tutulmasında katkı sağlayan Emrullah kardeşimize teşekkür ederiz.
Son olarak bir teşekkür de; Soma’da spor’un her dalıyla yakından ilgilenen, bu turnuvayı da alnının akıyla tamamlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü aynı zamanda turnuva yürütme başkanı Dilek Kuruçay’a teşekkür ederiz.

26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında Buluşmak dileğiyle..

Turnuva ”EN” lerini görmek için buraya
Final maçlarına ait fotoları için buraya
3-4’lük maçına ait fotoları görmek için şuraya
Tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!.



Cevdet Yıldırım

1 YORUM

  1. Avatar
    Halil ibrahim bahadır

    Grup maclari tff de soguk ruzgarli havalarda basladi . Finaller teiaşda gunluk guneslik sıcak havalarda sona erdi.. tatlisiyla sevimliligiyle cok ama cok guzel bir turnuva HAKEDENIN şampiyon oldugu daha az hakedenlerinde 2. 3. 4. Oldugu mukemmel bi sezon daha bitti . Dedim ya benim icin ayrıca onemi aolan bi turnuva daha sona erdi . Simdiden NE YAPACAZ simdi dedigimiz yaz donemine girdik . Allahdan DUNYA KUPASI varda bu sezon futboldan cok uzak degiliz . Evet ben trabzonluyum futbolla yaşarım o yuzden benim icin cok onemli bu turnuva . Ama eminim ki soma halki kucuk trabzon gibi herkes futbolu cok seviyor ve cok iyi biliyor .. uzun zamandir gormdigimiz arkadaslarla abilerle bi araya geldigimiz . Sicagiyla soguyla bir bahar turnuvası daha sonuna geldi.. emegı gecen herkese dilek hanimdan emrah canturkden birbirinden guzel evlatlarina kadar .
    Ozel kurumlarimizin ozel yoneticelerine kadar gerkese ama herkese . Bana kenardan sallayan 🙂 arkadaslara kadar herkese ozellikle siz degerli buyuklerim HAKAN DURUR ve siz guzel inssan CEVDET HOCAMA tesekkurlerimi sunarim .. Allah hepinizin omrunu guzel eglesin .hepinizi seven . Hepinizin sevdiği lazibo:) dan saygilar sevgiler

YORUM YAZIN