Turnuvada Son 2 Yarı Finaliste Belli Oldu

Turnuvada Son 2 Yarı Finaliste Belli Oldu

Kaymakamlık Futbol Turnuvasında çeyrek final karşılaşmaları Perşembe günü Maden İş-Nakliyeciler ve Devlet Hastanesi-Mevlana Özel Eğitim Meb maçlarıyla sona erdi

Kupada grup ve eleme maçlarının ardından çeyrek final heyecanı Nakliyeciler Kooperatifi-Maden İş ve Devlet Hastanesi-Mevlana Özel Eğitim Okulu takımları arasında oynanan maçlarla devam etti.

Zorlu 70 dakikaların sonunda rakiplerini saft dışı bırakarak yarı finale yükselen son iki takım; Maden-İş ve Devlet Hastanesi oldu. Devlet Hastanesi ve Maden-İş, 19 Haziran Pazartesi günü saat 18:30’da Teiaş Tesislerinde yarı finalde karşı karşıya gelecek..

Maden İş 3-2 Nakliyeciler

Oldukça sıcak havada yarı finale yükselecek üçüncü takımın belirleneceği maç; Cengiz Türk idaresindeki Maden-İş ile Yasin Tunç idaresindeki Nakliyeciler arasında oynandı.
Maden-İş, Uğur Aksoy ve Kemal Aksoy’un ayağından yediği gollerle  iki kez geriye düştüğü mücadeleden Sebahattin Günebakan, Emre Kaya ve Metin Açıkgöz’ün golleriyle 3-2 galip ayrılarak mutlu sona ulaşan takım oldu.

Cengiz Türk: ”Biz çok zorluktan geçtik”

Ayhan Arıcan, Mustafa Şarlayan ve Osman Gündüz gibi takımın önemli oyuncularından yoksun olarak çıktıkları Nakliyeciler karşısında zorluk derecesi yüksek olan kritik maçı 3-2 kazanmanın mutluluğunu yaşayan teknik sorumlu Cengiz Türk, maçı değerlendirdi.. Türk yaptığı değerlendirmede:



”Maden-İş takımı olarak bugün işimizin çok zor olacağını biliyorduk. Çünkü karşımızda turnuvanın en iyi takımlarından biri olan Nakliyeciler Kooperatifi vardı. Yine hava sıcaklığının çok yüksek olduğu bir maç ve her iki takım için olumsuz olan bir durum bu. Dediğim gibi işimizin zor olacağını biliyorduk. Çok iyi oyunculardan kurulu olan takıma iyi motive olmamız gerekiyordu. Ve bunun yanında çok iyi mücadele etmemiz gerekiyordu. Bunun bilinciyle sahaya çıktık. Bu maç öncesinde sakatlıklar şanssızlıklar yakamızı bir türlü bırakmadı. Elimizdeki mevcut oyuncularımızla en iyi mücadeleyi vermek istiyorduk. Geriye düştük iki kez lakin finalde gülen taraf bizim olmamız mutluluk vericiydi.”



”Rakibimiz Nakliyeciler takımını mücadelelerinden ötürü tebrik eder, gelecek olan turnuvalarda başarılar dilerim. Mütevazi kadromuzla elimizden gelen mücadeleyi en iyi şekilde yapmak istedik. Bizi bugün yanlız bırakmayan kenar yönetime, yedek kulübesine, herkese çok teşekkür ederiz. Rakibimiz olan Devlet Hastanesi takımına da başarılar dilerim. Biz çok zorluktan geçtik, ama asıl bizleri üzen sakatlıklardı. Biz bugünkü galibiyeti, yarı finali Ayhan Arıcan’a, Şarloma ve bugün ameliyat olan Osman Gündüz kardeşimize armağan ediyoruz.Umarım daha iyi yerlerde turnuvayı bitiririz umuduyla diyor, herkese saygılar diliyorum”değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Bilal: ”Turu sakatlanan arkadaşlarımıza armağan ediyoruz”

İki kez geriye düştükleri maçtan 3-2’lik skorla galip ayrılan Maden-İş’te kaleci Mehmet Bilal, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Bloğumuza konuşan Bilal şunları söyledi:



”Öncelikle yarı finale kalan takımlara başarılar dilerim. Maden-İş olarak bu maça kadar çok sakat verdik. Sakat oyuncularımızn yerine sahada yer alan tüm oyuncularımız ellerinden gelenin bir fazlasına yaparak oynadılar. Bu galibiyeti ve turu önce sakatlanan arkadaşlarımıza sonrada bizi destekleyen herkese armağan ediyoruz. Devlet Hastanesi ile oynayacağımız yarı final maçında sakatlık olmadan finale çıkmak istiyoruz.”dedi.

MADEN İŞ NAKLİYECİLER

SAHA:Teiaş
HAKEM:Uğur Onur Boy
MADEN-İŞ:Mehmet-Soner-Volkan-Metin-Aytuğ-Sebahattin-Onur-İmran-Emre
YEDEKLER:Bayram İbrahim, M.Atala, Cengiz
ANTRENÖR:Cengiz Türk

NAKLİYECİLER:Sefa-Tayfur-İsmail-Gürkan-Tamer-İsrafil-Avusturya-Kemal-Dinçer
YEDEKLER:Yasin, Bülent, Hasan, Tuncay, Bilal, İsmail, H.Şengül
ANTRENÖR:Yasin Tunç
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.51 Sebahattin Günebakan, dk.61 Emre Kaya, dk.64 Metin Açıkgöz (Maden-İş)  dk.15 Uğur Aksoy, dk.56 Kemal Aksoy (Nakliyeciler)



Devlet Hastanesi 3-1 Mevlana Özel Eğitim Okulu

Dördüncü ve son yarı finalisti belirleyecek karşılaşma Devlet Hastanesi ve Mevlana Özel Eğitim Okulu arasında oynandı. Maça istekli arzulu ve coşkulu başlayan Kazım Açıkgöz önderliğindeki Devlet Hastanesi; geçmiş maçlarına kıyasla geri dönüşlere değilde; özellikle ön tarafta Erkan Demir ve Oğuz Akyüz odaklı bulduğu gollerle karşılaşmadan 3-1 galip ayrılarak adına yarı finale yazdıran dördüncü takım oldu. Maçta Mevlana Özel Eğitim Okulunun tek golünü ise Gökhan Elmalı kaydetti. Mavi-siyahlı Devlet Hastanesi, yarı finalde Nakliyecileri 3-2 mağlup eden Maden-İş ile karşı karşıya gelecek. Zorlu maç 19 Haziran Pazartesi günü saat 18:30’da başlayacak.

Kazım Açıkgöz: ”Yerinde ve zamanında yapılan hamlelerle sonuca gittik”

Takımın oyun anlayışından memnun olduğunu dile getiren Kazım Açıkgöz, oynadıkları başarılı maçlarla turnuvada ses getiren Mevlana Özel Eğitim Meb’e karşı defansta yerinde ve zamanında yapılan hamlelerin yanı sıra önde yaptıları baskılarda başarılı olduklarını ve bütün bunların yanında kazanılan toplarla da Erkan Demir ve Oğuz Akyüz’le sonuca gittiklerini söyledi. Alınan galibiyetten dolayı da futbolcularına teşekkür etti.



Erdinç Uluçınar: ”Geriye düştük ancak bu defa geri çeviremedik.”

Mevlana Özel Eğitim Okulu takım kaptanı Erdinç Uluçınar,  maç sonu yaptığı açıklamada: ”Öncelikle rakibimiz Devlet Hastanesini gönülden tebrik ederiz. Mücadele olarak iki takımda güzel mücadele etti. Her zamanki gibi tutuk oyunumuzu geçemeyince geriye düştük ancak bu defa geri çeviremedik.”MEVLANA ÖZEL EĞİTİM OKULU

”Turnuvaya katılış amacımız olan özel gereksinimli bireylerin bi nebze de olsa seslerini Soma halkına tekrar hatırlatmak ve çocuklarımızın yaşamın her alanında her zaman olduğunu göstermek istedik. Bu turnuvada da bunu başardığımıza inanıyoruz. Başta Devlet Hastanesi olmak üzere turnuvaya devam eden tüm takımlara başarılar dilerim.”dedi.

DEVLET HASTANESİ MEVLANA ÖZEL EĞİTİM OKULUSAHA:Teiaş
HAKEM:Sefa Sabancı
MEVLANA ÖZEL EĞİTİM:Gökhan-Erdoğan-Serhat- G.Elmalı-Erdinç-Ramazan-Olcay-Yunus-Emrah
YEDEKLER:Engin, Recep, Tolga, Ali, Cumhur, Mesut, Ömer
ANTRENÖR:Ali Özbek

DEVLET HASTANESİ:Nurullah-Sefa- Kerim-Taner-Ahmet-Harun-Birol-Erkan- Oğuz
YEDEKLER: Gökhan, Aytun, Sait, Lütfü, Emin, Giray, Adem
ANTRENÖR:Kazım Açıkgöz
KIRMIZI KART:
GOLLER:dk.15′ 52 Erkan Demir, dk.34 Oğuz Akyüz  (Devlet Hastanesi),dk.57 Gökhan Elmalı (Mevlana Özel Eğitim) 

NOT: Karşılaşmalara ait Resimleri görmek için buraya tıklayınız!

Yarı Final Maç Programı

19 Haziran Pazartesi Saat 17:00 İmbat Madencilik-Ticaret Odası
19 Haziran Pazartesi Saat 18:30 Devlet Hastanesi-Maden İş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

1 YORUM

  1. Avatar
    Çetin İlgör

    Denk güçlerin sahne aldığı çeyrek finalin ikinci gününde güçlü rakibini yenen Maden-İş adını yarı finale yazdırmayı başaran 3. takım oldu. Günün ikinci maçında da Devlet Hastanesi turvanın sürpriz takımı Mevlana’yı geçerek son yarı finalist olma başarısını gösterdi.
    Maden-İş – Nakliyeciler: Sıcak havada oynanan maçta, mücadele çok üst seviyedeydi. Denk sayılabilecek iki takımın mücadelesinde sonucu basit hataların ve yetenekli ayakların belirleyeceği aşikardı. Maça iyi başlayan taraf Nakliyeciler takımı oldu. Uğur Aksoy’un güzel golüyle de öne de geçtiler. Golden sonra atak futboluna devam eden Nakliyeciler İkinci golü bulacak pozisyonlarda üretti. Ancak Cengiz Türk’ün talebeleri bu sene önceki yıllardan farklı şekilde disiplin ve mücadele oyununa her skorda sahip çıkmayı bilen ayağı yere basan sağlam bi takım olduğunu birkez daha ıspatladı futbolseverlere. İlk yarı iki takımın sıcağa rağmen ciddi performans gösterdiği mücadelenin ve konsantrasyonun bir an olsun azalmadığı bir oyun sergilendi. İkinci yarı sabırlı oyunun meyveleri alan Maden-İş berabelik golünü Sebahattin’in golüyle buldu. Bu gole çok kısa sürede reaksiyon gösteren Nakliyeciler tekrar öne geçse de Maden-İş’in maçı bırakmaya niyeti yoktu. Orta sahada yaptığı presle pozisyonlar bularak tekrar beraberliği sağlamayı bildiler. Maçın son bölümünde Metin Açıkgözün, soyadı gibi yaptığı orta şut karışımı vuruş maçın sonucunu belirledi.
    Bu sonuç Nakliyeciler takımı adına hayal kırıklığı yarattı. Yetenekli ayaklara sahip çok tecrübeli bir takım olan Nakliyecilerin final oynama heyecanları sıcak havada buharlaşıp gitti. Rakibine göre daha genç ve mücadele gücü yüksek Maden-İş ise hava koşullarını lehine çevirerek maçı kazanan taraf oldu. Başta Cengiz Hoca olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum.
    Devlet Hastanesi – Mevlana: Günün ikinci maçı bu senenin iki sürpriz takımı olan Mevlana ve D. Hastanesi arasında oynandı. Maç genelinde rakibine oranla daha istekli ve ne yaptığını bilen taraf Hastane takımı oldu. Oyun disiplinden kopmadan ve yeteneklerinin paralelinde oyun kurgusuna sahip Hastane, maçı kazanmayı da haketti bence. Özellikle ikinci yarıda hakemin yaptığı basit hatalar sonucu etkileyecek nitelikte olmasa da mide bulandırdı. D. Hastanesinin haklı galibiyetini gölgelemekten ileriye gitmedi. Mevlana takımı skor yükünü 2 oyuncuya bırakınca eninde sonunda sıkıntıya girecekleri malumdu. Kötü oyununa hakemin basit hataları da eklenince Mevlana Takımı oyun disiplininden koparak sinir harbine başladı. Kırmızı kartların çıkmasıyla da maç yarıda kaldı.
    D. Hastanesi sınırlı kadrosuyla yarı finale kalarak çok ciddi bir başarı göstermiştir. Tüm takımı kalben tebrik ediyorum. Ayrıca bu turnuvanın gediklisi nerdeyse her maçı izleyen Kazım Hocanın tecrübesi D. Hastanesinin bu başarısında önemli bir faktör olmuştur. Kesinlikle alkışı hakkediyor sana da tebrikler Kazım Hoca.

YORUM YAZIN