Turnuvada Kurallar Değişmeli

Turnuvada Kurallar Değişmeli

Turnuvada kurallar artık değişmeli.. Turnuva yıllardan beri oynanırken 28 yaş üstü futbolu bırakmış turnuvada oynamak için iş olanağı sağlayan firma iyi oyuncuya ”lisansı askıya al, Amatörü bırak buraya gel” deyip iyi takım kurabiliyor.

Peki bunun dışında kalan takımlar neden böyle bir durumdan faydalanmıyor? Her kurum iş verecek diye bir durum yok, ne yapıyor kadro olarak elinden geleni yapıyor.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

 

Şimdi diyeceksiniz serbest olursa bütün kurallar işte yaş sınırı, yaş sınırı 28 olabilir ama adam oynuyor Amatör diyorsun ki iki yıl bekle bu olur mu? Neden iki yılını yiyorsun adam hemen oynamalı mantıksız he ”iyi büyük firmalar yine herkesi toplar” diyorsan öyle o kadarda kolay değil o işler herkes takibi ki de bulabilir futbolcu..

Sonra yaş aşağı doğru sınırlı, yukarı doğru sınır yok bu genel anlamda büyük firmaların işine geliyor adam genç kadro kuruyor bazıları doğaçlama karışık kuruyor her ne kadar iyi olsan da yaş olduğunda takım temposu antrenman hazırlanma o takımlar daha iyi oluyor profesyonel takım gibi hafta üç gün antrenman yaparak hazırlanıyorlar. İspanya ligi gibi olduk. Turnuvada Real Madrid, Barcelona ve Atletico Madrid gibi üç tane iyi takım var geri kalanı aynı seviye gibi.!

Bizim oynadığımız Yeni Anadolu maçını ne kadar iyi oynasan da belirli bir dakikadan sonra 50′ gibi düşüyorsun ama onlar iyi hazırlandığı için o dakikadan sonra daha dirençli görünüp maçı çevirdiler.
Bir takım en az 5 ay hazırlık dönemi geçirmeli bir sistem bir taktık diziliş ve gelenlerin yeni transfer uyumu gibi zaman gerekiyor. Biz Nakliyeciler olarak hazırlanırken sıkıntı yaşadık. 1 Ay boyunca tam kadro hazırlık yapamadık. Yeni arkadaşların hala uyum sorunu var. Sahada bunu yaşadık. Yeni Anadolu maçında bütün takımlarda var bu ama iyi hazırlanan takımlar en azından oyundan düşmüyor, kondisyon fizik olarak daha iyiler..



Onun için dediğimiz kurallar artık güncellenmeli yoksa İmbat, Demireksport, Yeni Anadolu her yıl daha da güçlenecektir. Yeni Anadolu yeni yeni başlıyor daha iyi olmaya. İmbat ve Demireksport 28,35 yaş neden arası oldu nerdeyse diğer takımlarda ”efendim biz turnuvaya katılıyoruz” desin!

Neden?

Peki adam iş eleman sayı olarak çok adam çalıştırdığı için istihdam yaratabiliyor her kurum bunu yapamaz ama kurallarda değişiklik yapıldığında yine seviye olarak takımlar güç olarak yakın olabilir, futbolcu bulabilir. Bizim Mert Yesilçayır’ı bulduğumuz gibi daha da bulacağız, daha iyi olmalıyız böyle düşünüyorum tabii buna herkes katılmayabilir olabilir yasaklar efendim sınırlamalar futbola bir şey katmaz görüyoruz işte Türk futbolunun durumunu her yıl yabancı kuralı yüzünden ne hallerdeyiz.. ”Turnuva ile ne alakası var?” denilebilir ama yasaklarla nereye varılabilir o zaman ..

Turnuvada artık kurallar üstü olmalı bu lisans iki yıl kaldırılmalı hatta Turnuvadan sonra tekrar amatöre yada nerde oynuyorsa oraya dönüp oynamalı zaten yaş 28 üstü lisans üstünden 10 yıl geçmiş olacak bunlar takımda şu kadar bulunacak bunlar artık gereksiz yeni seyir zevki daha iyi maçlar olacaktır inanın bütün takımlar daha gençleşecek. Mücadele, hırs, taktik, sistem, fizik güç bütün takımlarda artacaktır.. Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

MAGIC CAFE

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

1 YORUM

  1. Avatar

    KURALLAR KARARLARLA DEĞİŞMELİ….
    Turnuvanın 28.cisi oynanıyor ve hala değişen birşey yok. Haklısın kurallar değişmeli bence nacizane tavsiyem Somada Amatör oynayan arkadaşlar (Yaş sınırı 28 olabilir) Bu turnuvada belirli sayı olmak şartı ile oynamalıdır. Kural koyulacak ise Soma dışından Amatör oynayan Amatör futbolcu oynamasın, çünkü Soma da Amatör iki takım var TURGUTALP GENÇLİKSPOR VE 301 KARAELMASSPOR Bu takımlarda oynayan arkadaşlar kontenjan olarak ta olsa Turnuva takımlarında oynayabilmeli neden Sadece Soma diye sorarsanız çünkü tüm Amatörlere serbest olursa Yine İstihdam kisvesi altında belirli takımlar kontenjan transferi yapar ve değişen birşey olmaz Bunları yazarken bugün turnuvayı izlerken Amatör oynayan bir kardeşim oynadığı Amatör takımın kalan maçlarında oynamayıp En kısa sürede Turnuva takımında oynamanın hesabını yapıyor Bu kurallar olmasa Amatör oynayan arkadaşların önü açılır. Bu arada turnuva başlayalı 5 gün oldu çok ciddi sakatlık yaşayan 3_4 arkadaşımız oldu Bu arkadaşlarımın herbirine ayrı ayrı geçmiş olsun dileklerimi sunar en kısa sürede sahalara dönmelerini temenni ederim. Turnuvada emeği geçen tüm kardeşlerime sonsuz teşekkürler ederim. SAYGILARIMLA İMPA

YORUM YAZIN