Turnuvada 4.Hafta 13 Golle Başladı

Turnuvada 4.Hafta 13 Golle Başladı

Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 4.hafta 13 golle başladı. Günün kazananları Milli Eğitim ve Soma Belediye oldu.

29’uncu Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 4.hafta heyecanı bugün (salı) oynanan Milli Eğitim-Eli 3 ve Soma Belediye-Soma Termik karşılaşmalarıyla başladı.

Eleme turuna kalacak takımların %90’ının sıralaması ve eşleşmeleri bu hafta oynanacak 10 karşılaşma sonrasında netlik kazanacağı ilk gün karşılaşmalarında; Milli Eğitim ELİ-3’ü 4-0, Soma Belediyesi’de Soma Termik takımını 5-4 mağlup etti.

MİLLİ EĞİTİM ELİ 3 MAÇI

Milli Eğitim Eli-3

Dördüncü haftanın ilk karşılaşması C-grubunda 4 puanlı Milli Eğitim ve 1 puanlı ELİ-3 arasında oynandı. Maç genelinde topa daha çok sahip olan, skor üretme ve maçı kazanma adına istekli ve hücum futbolunu sahaya daha çok yansıtan Milli Eğitim, ilk tehlikeli atağında Bülent Aktuğ’un düzgün ve sert vuruşu, yan direkten auta gitti.
26. dakikada Mutlu Alanya’nın ortasına 18 içerisinde Salih Marangoz‘un volesi sol köşeden ağlara gitti:1-0

İlk yarı sonucu Milli Eğitim 1-0 ELİ 3

39.dakikada Salih Marangoz’un kullandığı korner atışında, arka direkte Mahir Arslan‘ın kafa vuruşu ağlara gitti: 2-0.
43 dakikada Bülent Aktuğ ‘un vuruşu kaleciden döndü. Dönen topu iyi takip eden Mahir Arslan ağlara gönderdi:3-0.
50 dakikada Mahir Arslan kendinin üçüncü takımının dördüncü golüne imza attı ve maçın skorunu belirledi:4-0

MAHİR ARSLAN

Maçın oyuncusu Mahir Arslan

Oyunda kaldığı sürece takımı Milli Eğitim’in attığı dört golden üçüne imza atan Mahir Arslan maçta ön plana çıkan oyuncu oldu.

MİLLİ EĞİTİM

Milli Eğitim-Emniyet

Ahmet İnce idaresindeki Milli Eğitim, ELİ-3’ü, 4-0’lık skorla mağlup ederek aynı puana sahip Emniyet’in önünde averajla liderlik koltuğuna oturdu. Milli Eğitim, aynı puana sahip Emniyet ile grup birinciliği için 27 Mayıs Cumartesi günü karşı karşıya gelecek. Genel averajı Emniyetten iyi olan Milli Eğitim’e beraberlik yetecek. Zorlu maç saat 17:00’da başlayacak.

ELİ 3

Eli 3-Devlet Hastanesi

Milli Eğitim mağlubiyeti ile hem üç puan hemde averaj kaybı yaşayan ELİ-3 son maçını 1 Haziran Perşembe günü saat 17:00’da Devlet Hastanesi ile yapacak. Güncel puan durumlarını görmek için buraya tıklayınız!

MİLLİ EĞİTİM ELİ 3

MİLLİ EĞİTİM 4-0 ELİ 3

SAHA:Teiaş
HAKEM:Mert Yetim
MİLLİ EĞİTİM:Sercan-Metin-Fevzi-Bülent-Salih-Mutlu-Cenk-Caner-Mahir
YEDEKLER:Ramazan, Orpen, Refik, Zafer, Yusuf, Turgay, Hasan, Mecnun, Fatih
ANTRENÖR: Ahmet İnce

ELİ 3:Gökhan-Çetin-Ahmet-Ömer-Onur-Sinan-Nurettin-Serhat-Baybars
YEDEKLER:Veli, Engin, Evren, Sinan
ANTRENÖR:Seçim Yılmaz
KIRMIZI KART:
GOLLER:dk.26 Salih Marangoz, dk.39′ 43′ ve 50 Mahir Arslan (M.Eğitim)

SOMA TERMİK FUTBOL TAKIMI

Soma Belediye-Soma Termik

Günün son karşılaşması B-grubunda oynadıkları iki karşılaşmada da puanlarla tanışamayan iki ekip Soma Belediyesi ve Soma Termik arasında oynandı. Galip gelecek takımın bir üst turu garantileyeceği maç adeta nefesleri kesti.  9 golün atıldığı maçta kazanan 5-4’lük skorla Soma Belediye oldu.

Hakem Ramazan Güçlü’nün başlama vuruşu ile birlikte maçın 14 saniyesinde Soma Belediye atağında İbrahim Kabakçıoğlu 20 metreden sert vurdu ve turnuvanın şuana kadar atılan en erken golünü kaydetti:1-0

4. dakikada Soma Belediye atağında Mustafa Maltaş‘ın şutu yan direkten oyun alanına döndü
8.dakikada ceza sahasında Soma Belediyesinden Halil ibrahim’e yapılan 9 kusurlu hareket sonucu kazanılan penaltıyı Mustafa Maltaş ağlara gönderdi 2-0
12. dakikada Soma Belediyeden Halil İbrahim’in soldan çok sert vurdu, top üst direkten döndü.
16. dakikada bu sefer Soma Termik’ten Cihan Tuncay’ın serbest vuruşu, direkten döndü.
28. dakikada Soma Termik adına Ataberk Ateş‘in taç çizgisine yakın yerden vuruşu, alt köşeden ağlara gitti 2-1
30.dakikada Soma Termik durumu eşitledi. Görkem Yirmibaş orta saha çizgisinin bir metre önünden nefis vurdu, meşin yuvarlak çatala gitti:2-2

İlk yarı skoru Soma Belediye 2-2 Soma Termik 

Soma Belediye adına 44 dakika oynadığı negatif futbolu ile sahada varlığı pek belli olmayan Erhan Güleç (Ribery) sahne almaya başladı.

45.dakikada Ribery 18’in önünden köşeye çok sert vurdu:3-2
49. dakikada Görkem Yirmibaş, kafayla attığı golle durumu yeniden eşitledi:3 3
Soma Termik ilk defa öne geçti. 2-0 mağlubiyetten sonra müthiş geri dönüşe imza atan Soma Termik, 52.dakikada Burak Çiçek‘in penaltı golüyle 4-3 öne geçti.
Oyunun son 25 dakikasına ağırlığını koyan Soma Belediyesinden Ribery, 59 ve 61.dakikalarda attığı gollerle  Soma Belediyesini Soma Termik önünde 5-4 öne geçirdi. Kalan dakikalarda skoru değiştirecek hamleler olamdı ve müthiş maçın kazananı 5-4’lük skorla Soma Belediyesi oldu.

SOMA BELEDİYE FUTBOL TAKIMI

Soma Belediye-Maden İş

Soma Termik galibiyeti ve olası ikili averaj ile bir üst turu garantileyen Berkay Gül idaresindeki Soma Belediye, gruptaki son maçını 1 Mayıs Perşembe günü saat 18:30’da Maden-İş Sendikası ile yapacak.

SOMA TERMİK FUTBOL

Soma Termik-Eli 1

Soma Belediyesi mağlubiyeti ile eleme turu oynama hakkını kaybeden Soma Termik, son maçını 30 Mayıs Salı günü saat 17:00’da Eli-1 ile oynayacak. Güncel puan durumlarını görmek için buraya tıklayınız!

Maçın adamları Ribery ve Görkem

Oyunun büyük bir bölümünde sahada görünmeyen Soma Belediyesinden Erhan Güleç (Ribery) oyunun son 25 dakikasına üç müthiş gol sığdırarak takımına eleme maçları oynama kapısını açtı. Soma Termik takımı adına ise; defansta başarılı futbolunun yanı sıra iki nefis gole imza atan Görken Yirmibaş göze batan oyuncular oldu.

SOMA BELEDİYE SOMA TERMİK

SOMA BELEDİYE 5-4 SOMA TERMİK

SAHA:Teiaş
HAKEM:Ramazan Güçlü
SOMA BELEDİYE:Mehmet-Oğuz-H.İbrahim -M.Maltaş-Şevket-Selim-Veli-Özgür-Erhan
YEDEKLER:M.Aydın, Yücel, Özgür, Semih, Hüseyin, Ömer, Haydar, Sabır
ANTRENÖR:Berkay Gül

SOMA TERMİK:İrfan-Ataberk-Mustafa-Burak-Birol-Görkem-Cihan-Recep-Gürhan
YEDEKLER:Ramazan, Kazım, Tuğrul, Ogün, Mehmet, Şevket, İsmail, Ünver, Bayram, Zafer
ANTRENÖR:Zafer Erkan
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.1 H.İbrahim Kabakçıoğlu, dk.8 Mustafa Maltaş pen. dk.45′ 59′ ve 61 Ribery (Soma Belediye),dk.28 Ataberk Ateş, dk.33′ ve 49 Görkem Yirmibaş, dk.52 Burak Çiçek pen. (Soma Termik)

NOT:Karşılaşmalara ait 265 adet Resimleri görmek için şuraya tıklayınız! Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!.

ÇARŞAMBA MAÇLARI

24.05.2023 Çarşamba 17:00 Mevlana Özel Eğitim Nitromak
24.05.2023 Çarşamba 18:30 Esnaf Odası Eli-2



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN