Turnuvada 2.Hafta, 11 Golle Veda Etti!

Turnuvada 2.Hafta, 11 Golle Veda Etti!

Soma Kurumlar Arası Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 2.Hafta Mevlana Özel Eğitim Meb-Yuta Çalışkan ve Genç Öğretmenler Meb-ELİ 3 maçları ile geride kaldı.

Toplam 11 golün atıldığı karşılaşmalar da; D-grubunda Mevlana Özel Eğitim Meb Yuta Çalışkan’ı 2-1 mağlup ederken, C-grubunda oynanan ELİ 3-Genç Öğretmenler Meb maçı 4-4 berabere bitti.

İlk karşılaşma D-grubunda oynandı. İlk maçında Huzurevi’ni Yusuf Karayegen (5) ve Ramazan Gülegen’in golleriyle 6-2 mağlup etme başarısı gösteren Mevlana Özel Eğitim Meb, aynı başarıyı Yuta Çalışkan karşısında gösterdi. İlk maçında Ticaret Odası ile 1-1 berabere kalan Yuta Çalışkan, çıktığı ikinci maçında Mevlana Özel Eğitim’e 2-1 mağlup oldu.

Maçta ilk tehlikeli atak Yuta Çalışkan’dan geldi. 5.dakikada Yuta Çalışkan adına kazanılan serbest vuruşta topun başına Şahsuvar geçti. Şahsuvar’ın sert şutu, direği yalayarak auta gitti.

Mevlana Özel Eğitim Meb Öne geçti.

6.dakikada gelişen Mevlana Özel Eğitim atağında kaleye sırtı dönük olan Ramazan Gülegen, topu merkezden gelen Gökhan Elmalı‘ya bıraktı. Elmalı, topun gelişine nefis vurdu ve meşin yuvarlağı Yuta Çalışkan ağlarına gönderdi:1-0

Golden sonra atak oyununu sürdüren Ali Özbek‘in talebeleri, hucümda etkili olmaya devam etti. 8.dakikada ilk golün sahibi Gökhan Elmalı’nın uzak mesafeden çektiği sert şut, üst direkte patladı.

16.dakikada Yuta Çalışkan adına Recep Özçetin‘in mükemmel vuruşu, direkten dönüp kaleci Erdem Efe’de kaldı.

YUSUF KARAYEGEN

Kral Sahne Aldı.

İlk hafta attığı beş golle gol krallığı zirvesinde yer alan Yusuf Karayegen, bu maçta da sahne aldı. 25.dakikada Emrah Kalkan‘ın güzel ortasına nefis vuran Yusuf, takımını Yuta Çalışkan önünde 2-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarısının skoru oldu.

İkinci yarıda ilk yarıda olduğu gibi ilk tehlikeli atak yine Mevlana Özel Eğitim Meb’den geldi. 42.dakikada Mevlana’nın kullandığı kornerde Gökhan Elmalı‘nın kafa vuruşu üst direkten oyun alanına geri döndü.



SELÇUK BULUTYuta Çalışkan, Selçuk Bulut’la Umutlandı

İkinci yarıda oyuna dahil olan Selçuk Bulut ve Savaş Aktepe ile ön tarafta etkili olmaya başlayan Yuta Çalışkan, Selçuk Bulut‘un yaklaşık 25 metreden nefis şutuyla umutlandı:1-2

Kalan dakikalarda Yuta Çalışkan’ın gol girişimleri sonuç vermedi ve zorlu maçtan Mevlana Özel Eğitim Meb 2-1 galip ayrıldı.

MEVLANA ÖZEL EĞİTİM MEB

Üçüncü Randevu Nitromak İle Olacak

Yuta Çalışkan galibiyeti ile puanını 6’ya yükselten  Özel Mevlana Eğitim Meb, gruptaki üçüncü maçını 24 Mayıs Çarşamba günü Nitromak ile yapacak. Karşılaşmanın başlama saati 17:00

YUTA ÇALIŞKAN

Yuta, Huzurevi Karşısında Puan Arayacak

Mevlana Özel Eğitim Meb mağlubiyeti ile 1 puanda kalan Yuta Çalışkan ise, üçüncü maçını 17:0019 Mayıs Cuma günü saat 17:00’da Huzurevi ile oynayacak.



ALİ ÖZBEK

Ali Özbek: ”Sahada da Elimizden Gelenin En İyisini Yaparak Kazandık.”

Mevlana Özel Eğitim Meb antrenörü Ali Özbek, zorlu grupta oynadıkları ikinci maçta Yuta Çalışkan’a karşı alınan 2-1’lik galibiyeti, “Sahada da elimizden gelenin en iyisini yaparak kazandık” diye değerlendirdi.

Başarılı antrenör Özbek, maçın ardından bloğumuza yaptığı açıklada, ”Bugünkü maçın zorlu geçeceğini tahmin ediyorduk. Karşımızda güçlü olduğu kadar tecrübeli de olan bir Yuta takımı vardı. Bizler de Mevlana Özel Eğitim olarak çalışmalarımıza Eylül ayından itibaren devam etmekteyiz. Bu maça da disiplinli bir şekilde rakibimizi ciddiye alarak hazırlandık. Sahada da elimizden gelenin en iyisini yaparak kazandık. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Amacımız önceki yıllarda da Öğretmenler Birliği adıyla katıldığımız turnuvada boy gösteren birçok tecrübeli arkadaşımızla birlikte izleyenlere her zaman keyifli bir futbol izletebilmek. Nitekim bu turnuvanın baş aktörü seyircidir. Bundan sonraki maçlarda da güzel futbol ve fair play anlayışıyla mücadelemize devam edeceğiz. Turnuvada hedefimiz gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Tüm futbolseverlere selamlar ve saygılar.’

SAVAŞ AKTEPE

Savaş Aktepe: ”İyice Kapanan Rakibe Karşı Final Paslarını Yapamadık”

Oyuna girdikten sonra Mevlana Özel Eğitim ceza sahasında etkili işler yapan Savaş Aktepe, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

”Yuta Çalışkan olarak maça kötü ve tutuk başladık. Barış’ın yokluğunda bireysel hatamız dan ilk golü yedik. Rakibin direnci, bizimde gardımız düştü. Rakip ikinci golü de bulunca zaten kapalı oynayan rakibimiz iyice kapandı. İkinci yarı yaptığımız değişikler den sonra biraz daha derli toplu oynamaya başladık ama golü çok geç bulduk. Rakip kontrataklarla gol aradı. İyice kapanan rakibe karşı final paslarını yapamadık ve skora da değiştiremedik. Rakibimizi tebrik ediyorum. Yuta olarak bir dahaki maç daha iyi olacağız. Bu yenilgi bizi kendimize getirecek ve daha disiplinli ve daha mücadele eden bir takım olacağız.”diye konuştu.

Görkem Özkan Hafızoğlu

MEVLANA ÖZEL EĞT 2-1 YUTA ÇALIŞKAN

SAHA:Teiaş
HAKEM: Görkem Özkan Hafızoğlu
MEVLANA ÖZEL EĞT :Gökhan-Erdoğan-Emrah-Serhat-Ramazan-Gökhan-Yusuf-Erdinç-Recep
YEDEKLER:Veli, Engin, Sinan, Evren
ANTRENÖR:Ali Özbek

YUTA ÇAŞKAN:Erdem-İ.Can-Gökhan-M.Fatih-Feryat-Mehmet-Hüseyin-Şahsuver-Şükrü
YEDEKLER:Murat, Çağlar, Savaş, Selçuk, Deniz, Ozan, Tahsin, Bahattin
ANTRENÖR:Barış Aktepe
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.6 Gökhan Elmalı, dk.25 Yusuf Karayegen (Özel Mevlana Eğitim),  dk.58 Selçuk Bulut (Yuta Çalışkan)

4-4’Lük Maçın Kazananı Dostluk Oldu!

Haftanın ve günün son karşılaşması C-grubunda ilk maçlarından mağlubiyetle ayrılan Nakif Dinç idaresindeki Genç Öğretmenler Meb ile, Seçim Yılmaz idaresindeki ELİ-3 takımları arasında gerçekleşti.

Zorlu 70 dakikada her iki takımda öldü öldü dirildi. Önce Eli-3 öne geçti. 12.dakikada ELİ-3 Genç Öğretmenler ceza sahası üzerinde serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen takım kaptanı Çetin Akpınar, çok sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Ardından 6 dakika sonra Genç Öğretmenler beraberliği yakaladı. 18.dakikada gelişen organize Genç Öğretmenler atağında, pas oyunu ile top Ayhan Aydın‘ın önüne geldi. Aydın’ın sert şutu defansa çarpıp kaleciyi kontrpiyede bıraktı ve top ağlara gitti:1-1

ELİ-3 kaptanıyla tekrar öne geçti. 27.dakikada organize gelişen ELİ-3 atağında, Baybars’ın nefis ortasını Çetin Akpınar filelerle buluşturdu:2-1

Genç Öğretmenler Çetin Akpınar’ın golüne çabuk reaksiyon gösterdi. Yedikleri golün 3 dakika sonrası Mehmet Özkan sağ çaprazdan nefis vurdu ve durumu eşitledi:2-2

İlk yarının son dakikasında ELİ-3, İzzet Şafak‘ın uzak mesafeden attığı nefis golle devre arasına 3-2 önde girdi.

Gol sağanağı 2.yarıda da devam etti. 37.dakikada Genç Öğretmenler, Fevzi Yılmaz‘ın kornerinde topa çok iyi yükselen Mehmet Güner, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:3-3



Genç Öğretmenler maçta ilk defa öne geçti. 50.dakikada gelişen Genç Öğretmenler atağında Semih Tombul‘a ceza sahası içerisinde yapılan dokuz kusurlu hareketten dolayı karşılaşmanın hakemi Yarkın Keseciler tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Meşin yuvarlağın başına geçen Mehmet Güner, kendinin ikinci takımının dördüncü golünü kaydetti:3-4

Maçta son sözü İzzet söyledi. 63.dakikada takımı adına üçüncü golü kaydeden İzzet Şafak, attığı güzel golle skora dengeyi getirdi. Kalan dakikalarda her iki takımın gol çabaları sonucu değiştirmedi ve 4-4’lük maçın kazananı ”dostluk” oldu.

ELİ 3

Rakip Milli Eğitim Olacak

Genç Öğretmenler beraberliği ile 1 puana ulaşan ELİ-3, gruptaki üçüncü maçını ilk maçında Genç Öğretmenler’i 5-2 mağlup eden Milli Eğitim ile oynayacak. Karşılaşma 23 Mayıs Salı saat 17:00’da oynanacak.

GENÇ ÖĞRETMENLER

Gençler, Emniyet Karşısında Sınav Verecek

ELİ-3 gibi ilk puanını alan kırmızı-siyahlı Genç Öğretmenler, üçüncü maçlarını, iki maçta 4 puanı bulunan Emniyet takımı ile yapacak. Zorlu karşılaşma 18 Mayıs Perşembe günü saat 18:30’da oynanacak.

SEÇİM YILMAZ

Seçim Yılmaz: ”İki Takımı da Mücadelelerinden Dolayı Kutluyorum.

Takım Antrenörü Seçim Yılmaz önderliğinde ilk puanını alan ELİ-3’te başarılı teknik adam maç sonu şunları söyledi:

”Çetin Akpınar’ın 2 ve İzzet Şafak’ın 1 golü ile ilk yarısını 3-2 galip bitirdiğimiz maçtan maalesef 4-4’lük skorla ayrıldık. Bu zorlu maç öncesi sahaya üç as oyuncumuzdan yoksun çıktık. Herşeye rağmen iki takımı da sahadaki olağan üstü mücadelelerinden dolayı kutluyorum.  Ayrıca gol ayağımız İzzet Şafak’ın çalıştığı İmbat Madencilik’e teşekkür ediyoruz.”dedi.

NAKİF DİNÇ

Nakif Dinç: ”Skor Gibi Dört Dörtlük Maç Oldu”

İki kez geriye düştükleri maçta 4-3 öne geçip galibiyeti kaçıran Genç Öğretmenlerde takım antrenörü Nakif Dinç maçı değerlendirdi. Dinç’in değerlendirmesi şöyle:

”Bugün öncelikle iki takımı da alkışlamak istiyorum. Skor gibi dört dörtlük maç oldu. Bugün sahaya galip gelebilmek için takımım elinden geleni yaptı diye düşünüyorum. Yeni takım olmamız skoru koruyamamız bizim en büyük sorunumuz. Önümüzdeki maça daha motivasyon hatlarımızdan, ders alan, daha kuvvetli olarak geleceğiz. Son olarak her iki takımında centilmence bir maç ortaya koydu emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

ÇETİN AKPINAR

Çetin Akpınar: ”Şansızlıklar Yakamızı Bir Türlü Bırakmıyor”

ELİ-3 adına oynadığı başarılı futbolunu iki nefis golle süsleyen takım kaptanı Çetin Akpınar, şansızlıkların bir türlü yakalarını bırakmadığını söyleyerek şöyle devam etti:

”Herkese selamlar. İki denk takımın mücadelesi. Maçın özellikle son dakikaları nefes kesti. Eli-3 olarak şanssızlıklar yaşıyoruz malesef. İlk maçta takımımızın önemli yıldızı sakatlandığından dolayı bu maçta yer alamadı. Ayrıca yine çok önemli ilk 9 da yer verdiğimiz iki oyuncumuzun olmayışı oyun anlamında bizleri çok etkiledi. Mevcut kadro ile elimizden geleni yaptık. 4-4 lük skor yinede iyi bir sonuç. Rakibimizi kutluyorum.”dedi.

YARKIN KESECİLER

GENÇ ÖĞRETMENLER 4-4 ELİ-3

SAHA:Teiaş
HAKEM:Yarkın Keseciler
ELİ-3:Gökhan-Çetin-Ahmet-Serhat-İzzet-Baybars-Ömer-Onur-Sinan
YEDEKLER:Veli, Engin, Sinan, Evren
ANTRENÖR:Seçim Yılmaz

GENÇ ÖĞRETMENLER:Ziya-Cihat-M.Günez-M.Özkan-Semih-Ayhan-İsmail-Fevzi-Salih
YEDEKLER:Recep, Berkay, Hasan, Kemal, Şahin, Hidayet, Armağan, Anıl
ANTRENÖR:Nakif Dinç
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.12 ve 27 Çetin Akpınar, dk.32 ve 63 İzzet Şafak (ELİ-3), dk.37 ve 50 Mehmet Güner, dk.18 Ayhan Aydın, dk.30 Mehmet Özkan,  (Genç Öğretmenler)

NOT:Karşılaşmalara ait 243 adet Fotoları görmek için buraya tıklayınız! Ayrıca 1.Hafta Puan Durumu, Gol Krallığı ve Detaylar Pazar günü yayınlanacak. Tüm turnuva yazıları için şuraya tıklayınız!.

3.HAFTA MAÇLARI

16.05.2023 Salı 17:00 Maden-İş-Soma Termik
16.05.2023 Salı 18:30 Esnaf Odası -Kolin Teiaş

17.05.2023 Çarşamba 17:00 Milli Eğitim-Devlet Hastanesi
17.05.2023 Çarşamba 18:30 Ticaret Odası Nitromak

18.05.2023 Perşembe 17:00 Hidrogen-Eli- 1
18.05.2023 Perşembe 18:30 Genç Öğretmenler- Emniyet

19.05.2023 Cuma 17:00 Yuta Çalışkan Huzurevi
19.05.2023 Cuma 18:30 Nakliyeciler-İmbat Madencilik

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN