Turnuva: Haksız Rekabete Cevap Hakkı

Turnuva: Haksız Rekabete Cevap Hakkı

11 Mayıs 2019 Cumartesi günü yayınladığımız ”2019 Futbol Turnuva Enleri” yazımızın altına adını açıklanmasını istemeyen bir okurumuzun gönderdiği ”Haksız Rekabet” adlı yazıya ilişkilendirmiştik. (Yazının detayını okumak için buraya tıklayınız)

İşte o yazıya istinaden, kendilerinde cevap hakkı ihtiyacı duyan, adını açıklamayan bir kardeşimiz aşağıdaki yazıyı mesaj olarak bize gönderip yayınlamamızı istedi. Bizde bir öncekinde olduğu gibi bunu da yayınlamak zorunda kaldık. Gelen cevap hakkında yazılan yazı aynen şöyle;

Cevdet abi kolay gelsin turnuva boyunca bütün bu maçları izleyip böyle güzel bir tablo yaptığın için çok teşekkür ederim ve emeğine yüreğine sağlık.

Cevdet abi arkadaşımızın biri yazı yazıp turnuva kurallarını eleştirmiş hatta 2 kurumu kavgacı göstermiş.
1-) Kuralları değiştirmeye bende varım ancak kurallar çok ağır neden adam futbol oynamış futbolu bırakmış lisansının üzerinden 10 yıl geçmesi gerekiyor ki lisansız sayılsın yada yaşının 40 olması gerekiyor lisansız sayılsın gelin o zaman önce bu kuralı değiştirelim ki haksız rekabet olayı buradan kalsın 40 yaş üstü oynayan ile bu turnuvada 28 -29 -30 yasında oynayan haksız rekabet yaratmıyor mu o zaman önce neymiş lisans olayını çözmemiş gerekiyor.

2-) Bu turnuva kaymakamlık futbol turnuvası olduğu kadarda kurumlar arası futbol turnuvası bunu da kimse unutmasın kimse kimseyi bağlamıyor o oyuncuyu almayın bunu almayın diye herkes her kurum her oyuncuyu alabildiği gibi bu arkadaşlarımızın tamamı bu kurumlar arası futbol turnuvası sayesinde iş sahibi oluyor ve evine ekmek götürüyor. Artı bu yıl Tahsin beyin yaptığı müthiş takımı niye saymıyorsunuz Tahsin beyde aldığı oyuncuları oynayabilmek adına sigortalarını yatırıyor ki bizler için sigortanın ne kadar önemli olduğu aşikar.




3-) Bu turnuvada hatta final maçı ki izleme rekoru kırılmıştır maç esnasında hangi oyuncular birbirine girip tartışmış ki siz bu 2 kurumu kavgacı gösteriyorsunuz saha içindeki futbol oynayan arkadaşlar o gün o turnuvada oynayan oynamayan herkesin her biri taktirini kazanmış dışarıda konuşulan müthiş bir final olduğuydu herkes tarafından olaylarda saha dışı etkeninden kaynaklı saha içinden değil ve final maçlarının çok gergin olduğunu ve o kupayı herkesin almak isteğinde aşikar saha içindeki ufak gerginlikler her maçta oluyor ve dışarıdan yapılan olayları bu 2 büyük kuruma kimsenin kanımca mal etmeleri yanlıştır.

4-) Bu turnuvada geçen yıl bu 2 takım yok muydu vardı ikisi de final oynamadı bununda altını çizeyim unutanlar içinde söyleyeyim finali geçen yıl Soma Kömürleri ve Devlet hastanesi oynadı. Neden o zaman bu lisans tartışması yapılmadı bunu açıklayın bence

5-) Final oynayan ve 3.lük maçı yapan takımların yaş ortalamalarını bir bakın isterseniz İmbat Madencilik’de oynayan oyunculardan ilk 9 dan 3 tanesi 40 yaş üstü 3 tanesi de 40 yaşa dayanmış oyuncular. Demirexport’ta oynayan oyunculara da 40 yaş üstü 1 , 40 yaşa dayanan 3 oyuncu ve diğerleri 35 yaşında Yuta Çalışkan sa söylememize gerek yok 53 yaşında ve turnuvanın en değerli oyuncusu ve hatta gençlerin atamadığı golleri atan 53 yaşında Bir Şükrü abi gerçeği Ticaret Odası 2 takımında aynı 40 yaş üstü Fatih ve Faik abi ki ikisi de gençlere taş çıkartıyor. Daha kimler var bunu yazmamdaki gaye haksız rekabetin olduğu bu 2 takım değil lisans kuralıdır futbol yaşantısını sonlandırmış adam 10 yıl belirdiğinde lisanstan düşmelisin zaten 40 yaşını geçip yukarıda da belirttiğim gibi 28 -29-30 yaşındaki gençler ile mücadele etmesidir. Önce lisans yılını yada lisansı olanların yaşını 40 değilde 35-36 ya düşürülmesi olmasıdır, ve son olarak bu bence futbol seyirci ve güzel futbolla güzeldir ki bu 2 kurum bize finalde özellikle saha içindeki her bir futbolcu arkadaşımı kutluyorum sadece futbol oynamayı düşündü futbolu hiç çirkinleştirmedi buda taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Maç sonrası da hiç bir sıkıntı olmadan herkes kupasını alıp evine gitti.

Tüm turnuva haberlerini okumak için buraya tıklayınız!..
Tüm turnuva fotolarını görmek için şuraya tıklayınız!..




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN