Turgutalp Spor Sezona Müthiş Başlangıç Yaptı

Turgutalp Spor Sezona Müthiş Başlangıç Yaptı

Manisa 1.Amatör Lig Akhisar Yaz Gurubu 1.hafta maçında, Sazoba Spor’u deplasmanda 6-1 mağlup eden Turgutalp Spor, sezona müthiş başlangıç yaptı.

Manisa 1.Amatör Küme’de 2022-2023 futbol sezonu Kış liginin sona ermesinin ardından Yaz Ligi karşılaşmaları da başladı.Temsilcilerimiz Turgutalp Spor ve Karaelmas Spor‘unda yer aldığı Akhisar Yaz Grubunda beş karşılaşmadan dördü bugün (pazar) oynandı.

İlk haftayı deplasmanda geçiren temsilcilerimizden Turgutalp Spor, Sazoba Spor’u 6-1 mağlup ederken, Gölmarmara Spor-Karaelmas Spor maçı yağmur nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

OĞUZ AKYÜZ

Karaelmas Spor’un maçının ertelenmesiyle gözler Sazoba Spor-Turgutalp Spor maçına çevrildi.

Sazoba sahasında oynanan ve Oğuz Akyüz-Mert Yetim-Ramazan Güçlü hakem triosunun yönettiği karşılaşmayı 6-1’lik skorla kazanan yeşil-beyazlı temsilcimiz Turgutalp Spor, sezona müthiş başlangıç yaptı.



Keyif Verdiler!

Karşılaşmanın başından sonuna kadar istekli-arzulu ve kompakt futbol oynayan  bir Turgutalp Spor gördük. Takım halinde yardımlaşma sahaya yayılma, sağdan Mustafa, soldan Emre kanat beklerinin hücuma katkısı, topun olduğu yerde çoğalmak, savunma hattını öne çıkartarak takım boyunu kısaltmak ve göze hoş gelen futbola prim olarak bir birinden güzel altı gol… İşte futbolun gereksinimleri içerisinde olan tüm bu olguları maç geneline çok iyi sahaya yansıttılar. Ve sonuç olarak ta….

TURGUTALPSPOR GOLLER

Pomaklara Sazoba Spor karşısında üç puan getiren golleri 21.dk Ali Ozçelik, 44.dk Hayati Ünlü, 52.dk Bekir Şahan, 68.dk Boran Yüksel, 75.dk Enes Bayramlar ve 86.dakikada Samet Pamukçu  kaydetti. Sazoba Spor’un tek golünü ise 55.dakikada İsmail Çiftçi attı.



TURGUTALP SPOR

2.Hafta Rakip Karabulut Spor

Lige 6-1’lik Sazoba Spor galibiyeti ile başlayan yeşil-beyazlılar ligin ikinci haftasında Karabulut Spor’u Linyit Stadı’nda konuk edecek.

sazoba sporSazoba Spor

Güçlü rakipleri karşısında farklı mağlup olmalarına rağmen oyunu çirkinleştirmden mücadele eden Sazoba Spor takımınında kutluyoruz. Ayrıca maç öncesi sahaya Türk Bayrağı ile çıkmaları çok anlamlıydı..



TURGUTALP SPOR YÖNETİM KURULU

Yönetim, ”Kararlı bir şekilde çıktığımız bu yolda, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimizden şüphemiz yok.”

Yeşil-beyazlı ekipte sezonun başlamasına kısa süre kala gerçekleştirilen olağanüstü kongre neticesinde göreve gelen başkan Ersin Armağan, başkan yardımcısı Şevkes Elmas ve  Basın Sözcüsü Ali Yörük, alınan farklı galibiyet sonrasında ”Bugün itibariyle; teknik kapasitesi üst seviyede, futbol oynamaktan keyif alan bir ekibe sahibiz. Bu ortamın yaratılmasında emeği geçen teknik heyetimize, oyuncularımıza, sponsorlarımıza ve en önemlisi desteğini her zaman arkamızda hissettiğimiz büyük Turgutalp ailesine teşekkür ederiz.

Sazoba maçıyla sezona iyi bir giriş yapmak istiyorduk. 6-1 gibi net bir skorla bu amacımıza ulaştık. Atılan 6 golün altı farklı oyuncumuzdan gelmesi ise bizi ayrıca sevindirdi.

Son düdüğün ardından, sevincimizi abartmadan önümüzdeki hafta oynayacağımız Karabulut Spor maçı hazırlıklarına başlayacağız. Kararlı bir şekilde çıktığımız bu yolda, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyeceğimizden şüphemiz yok.”ifadelerini kullandılar.

BEKİR ŞAHANMaçın Oyuncusu

Niyazi Çoban idaresindeki Turgutalp Spor, bu gün takım olarak sahada gerçekten güzel şeylere imza attılar. Ve her oyuncu görevini layıkıyla yapmaya çalıştı. Bir oyuncu için ayrı bir parantez açmak istiyorum…
Bekir Şahan; orta sahadaki bitmek bilmeyen enerjisiyle, deyim yerinde ise ‘’takımın hamalı’’
Defans ve forvet arasında köprü vazifesi yapıyor. İnanılmaz efor harcıyor.Takımı resmen sırtlıyor. İleri taşıyor, geri geliyor top kesiyor, Yani okadar faydalı bir oyuncu ki görmek lazım.. Birde bütün bunların yanında 25 metreden öyle güzel bir gol attıki belkide bu gol bu haftanın en güzel golüydü. Tebrik ediyoruz..



NİYAZİ ÇOBAN

Çoban, ‘Bu Galibiyet Çok Önemliydi’’

Karşılaşma sonrası bir hayli keyifli görünen Turgutalp Spor teknik sorumlusu Niyazi Çoban şunları söyledi: ”Sazoba Spor maçı ligin ilk maçı olması nedeniyle çok önemliydi. Rüzgarlı ve zemini bozuk sahada tecrübemiz ve oyuncu kalitemiz ile oyunu çözmesini bildik. Sazoba Spor takımını da bu anlamda tebrik ediyorum, bu zeminde güçleri doğrultusunda onlarda iyi mücadele ettiler. Onlarında kendilerine göre bir oyun anlayışları var. Ama biz buraya kalitesi yüksek oyuncu gurubuyla geldik, bu oyuncular ile de geri dönüyoruz. İnşallah bu daha başlangıç, hayırlısıyla bu çocuklarla beraber ileride daha iyi işlere imza atarız. Haftaya Karabulut Spor ile sahamızda oynayacağız. Ve bu karşılaşmanın hazırlıklarına Salı gününden itibaren başlayıp hafta sonu taraftarlarımıza futbol şöleni sunmak istiyoruz’’dedi.

Pomaklar Yalnız Bırakmadı

Sevdiğin, değer verdiğin bir kulübün taraftarı olmak, onun için geceni gündüzüne katmak, bağırmak, üzülmek, sevinmek, maddi-manevi gözetmeksizin yollara düşüp kilometrelerce yol gitmek… Pomaklar için; bunların hepsi futbolun yaşama getirdiği tatlı öğeler. Pomaklar, maça giderken yağmur riski olmasına rağmen Sazoba deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. 90 dakika boyunca takımlarına olan gönülden bağlılıkları ile takımlarının arkasında adeta itici güç oldular. Tabi ki bütün bu özverilerine en büyük ilaç takımlarının 90 dakikayı farklı galibiyetle kapatması oldu. Vesselam..



HAKLI SEVİNÇ

Haklı Sevinç!

Bugün Sazoba sahasında yağmur yoktu ancak Turgutalp Spor’un etkili futbolu adeta ‘’gol’’ oldu yağdı. Yeşil-beyazlılar, rüzgarlı hava ve berbat zemin, maçta rakipten çok daha zorladı.. Saha zemininin berbat olması, topla oynamayı seven, teknik kapasiteleri bir hayli yüksek olan Turgutalp Spor’lu futbolculara zaman zaman engel oldu. Her şeye rağmen; sahada aslanlar gibi mücadele eden, karakterlerini ortaya koyan Pomaklar, 90 dakikanın sonunda haklı sevinçlerini objektiflere poz vererek kutladılar..Tebrik ediyoruz..

SAZOBA SPOR 1-6 TURGUTALP SPOR

SAZOBA SPOR 1-6 TURGUTALP SPOR

STAT:Akhisar / Sazoba
HAKEMLER: Oğuz Akyüz-Mert Yetim-Ramazan Güçlü
SAZOBA SPOR:Cihan-Çaglar-Vedat-Ümit-Adnan-Mehmet-Fırat-İhsan-İsmail-Yücel-Ünal
YEDEKLER:Gökhan,M.Emin,Ö.Faruk,Musa,M.Arda,M.Özbilen
TEKNİK SORUMLU:Mecit Çiftçi

TURGUTALP SPOR:Onur-M.Gökkayalı-Emre-İsa-Alperen-Bekir-Boran-Emirhan-Enes-A.Özçelik-Hayati
YEDEKLER:Suat,Hakan, A.Akkoç, Alper, M.Duran, Hüseyincan, Ertuğ, Oğuzhan, Arslan, Samet
TEKNİK SORUMLU:Niyazi Çoban
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: Ali Ozçelik, Hayati Ünlü,Bekir Şahan, Boran Yüksel, Enes Bayramlar, Samet Pamukçu (Turgutalp Spor), İsmail Çiftçi (Sazoba Spor)

1.Hafta Toplu Sonuçlar

Gölmarmara Karaelmas (Ert)
Süleymanlı 0-2 Selçikli
Hamidiye 2-9 Medar
Sazoba 1-6 Turgutalp
Karabulut 0-4 Akhisargücü

1.Hafta Puan DurumuMANİSA 1 AMATÖR PUAN DURUMU

2.Hafta Tarih Saat

Selçikli Hamidiye 18.03.2023 13:00
301 Karaelmas Süleymanlı 19.03.2023 13:00
Turgutalp Karabulut 18.03.2023 16:00
Medar Gb Sazoba 18.03.2023 16:00
Akhisargücü Gölmarmara 18.03.2023 16:00

NOT:Karşılaşmaya ait 197 adet foto görmek için şuraya tıklayınız!. Ayrıca bizi Somadaspor Facebook adresimizden de takip edebilirsiniz.

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN