Turgutalp Spor Kulübü Yapılanması

Turgutalp Spor Kulübü Yapılanması

Bu sezona; yönetim, teknik ekip, futbolcu ve malzeme konusunda çok farklı bir formatta giriş yapan Turgutalp Spor’da işler yolunda gözüküyor.

Kulüpten gelen yapılanma açıklamasına geçmeden önce kısaca Turgutalp Spor geçmişine göz atalım..

1980 yılından sonra büyüyen ve gelişen Turgutalp Kasabası’nda bulunan gençlerin spor camiasının ileri gelenlerini zorlaması sonucu 30.09.1985 yılında Turgutalpspor kulübü federe olarak kuruldu. O zamanın kurucuları, Ahmet Bayraktar. Mustafa Öztürk, Yüksel Şıracı, Abdullah Saygılı, Ali Eker, Hüseyin Saatçı ve Yılmaz Yağcı adlı isimlerden oluşmakta idi.

Faaliyetlerine Manisa Futbol 2. Amatör kümesinde başlayan ve 1987-1988 futbol sezonunda şampiyon olan kulüp, uzun seneler 1. Amatör Küme’de mücadelesini sürdürdükten sonra 2010 senesinde kendisini fesh ederek kapandı. Bir kaç sene öncesinde yeniden faaliyetlerini sürdüren camia, bu sezon bambaşka bir çehreye büründü.

Haberin giriş kısmındaki yapılanmanın ardından ilk maçlarını Ali Ozçelik, Hayati Ünlü,Bekir Şahan, Boran Yüksel, Enes Bayramlar ve Samet Pamukçu’nun golleriyle 6-1’lik Sazoba Spor galibiyeti ile kapatan Turgutalp Spor Kulübünde keyifler yerinde dedikten sonra kulüp tarafından bloğumuza yapılan yazılı açıklama şöyle:

Kulübümüz ile ilgili yapmak istediğiniz haber içeriği konusunda yazılı açıklamamız aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Turgutalp SporTurgutalp Spor Kulübü Yapılanması

03.01.2023 tarihinde, sezonun başlamasına kısa bir süre kala gerçekleştirilen olağanüstü kongre neticesinde göreve gelen yeni yönetim kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden oluşmaktadır. Yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında alınan karara göre; Yönetim Kurulu Başkanlığına Ersin Armağan, Başkan Yardımcılığına Şevket Elmas, Saymanlık görevine Ali Yörük, Genel Sekreterlik görevine ise İsmail Ay atanmıştır. Yönetim kurulunun geriye kalan bölümü ise Barış Özgür, Halil Baykent ve Kudret Kazancı‘dan oluşmaktadır.

Göreve talip olduğumuz dönemde camiamıza en büyük vaadimiz; Turgutalp Spor Kulübü’ne hak ettiği kurumsal kimliği kazandırıp, kişilerden ziyade ilkelere bağlı, çağın gereksinimlerine ayak uyduran ve sürekli kendini yenileyebilen bir sistem kurmak oldu.

Genel kurulumuz tarafından göreve layık görüldüğümüz ilk günden itibaren, kurumsal kimliğimizi oluşturabilmek adına ivedilikle çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda; Futbol Şube Sorumlusu görevine Başkan Yardımcımız Şevket Elmas’ı getirip, yönetim kurulu adına kendisini tam yetkiyle donattık. Kulüp Basın Sözcülüğü görevine ise Yönetim Kurulu Sayman üyesi Ali Yörük’ü atadık.

Yönetim kurulu görev dağılımlarının ardından, bir önceki sezonun bitişiyle birlikte boşalan teknik direktörlük koltuğu için göreve; hedeflerimiz ve vizyonumuz doğrultusunda, camiamızın içerisinden yetişen, geçmişte formamızı terletmiş Niyazi Çoban hocamızı, hocamızın yardımcılıklarına da, yine camiamızın yetiştirdiği; Halil Yıldız, Mehmet Ünlü ve Gökhan Kazancı hocalarımızı getirdik.



Kadro yapılanması ve oyuncu transferleri konusunda teknik heyetimizin taleplerini karşılayabilmek adına, başta şube sorumlumuz Şevket Elmas olmak üzere tüm yönetim kurulu olarak gece gündüz çalıştık. Sonuç olarak kısa bir sürede, kısıtlı imkanlarla bu harika takımı ortaya çıkarmayı başardık.

Tüm spor kamuoyunun malumu üzerine; hedefiniz, azminiz, hayalleriniz ne kadar büyük olursa olsun, maddi gücünüz olmadan hedefinize ulaşmanız ne yazık ki çok zor. Biz, sponsorluk konusunda eski alışkanlıkları bir kenara bırakarak, konuya tek tarafın menfaati olarak bakmaktan kaçındık. Sponsorluk kavramına, yalnızca firmalardan ve esnaflardan para almak olarak değil, mevcut ve gelecekte artacak olan marka değerimizle birlikte, sponsorlarımıza da değer katmayı ve markalarını yüceltmeyi hedefledik. Bu projemizin ilk adımı olarak; sosyal medya hesaplarımızda aktif olarak yaptığımız paylaşımlarda, sponsor firmalarımızın logolarını da kullanmaya başladık. İlerleyen süreçte, sponsor firmalarımızın kulübümüz ile olan entegrasyonunu ilerletmeye ve firmaları süreç içerisine daha fazla dahil etmeye devam edeceğiz.



Soma’da amatör kulüpler için sponsor desteği bulmak adeta çölde vahaya denk gelmek ile eşdeğer. Neyse ki biz bu konuda şanslıydık. Göğüs sponsorluğu konusunda çaldığımız ilk kapı, Turgutalp’in hayırsever iş insanlarından Kazak Ticaret sahibi Ahmet E. Kazak oldu. Kendisi mevcut taleplerimizden fazlasını karşılayarak kulübümüze destek olmayı kabul etti. Daha sonra sırt sponsorluğu için, yine Turgutalp’li bir başka hayırsever iş insanı Yağcı Kömürcülük sahibi Selçuk Yağcı‘yı ziyaret ettik ve kendisi de tüm taleplerimizi seve seve karşılayabileceğini bizlere iletti. Kapısını çaldığımız bir diğer isim ise; yıllardır kulübümüze destek olmaktan çekinmeyen, Şenoğlu Petrol sahibi  Turgutalpli hayırsever işinsanı Mehmet Şen oldu. Mehmet Bey yıllardır olduğu gibi bu yıl da kulübümüze koşulsuz bir şekilde destek olacağını bizlere iletti. Bu isimler dışında, başta TRİA İnşaat ve Mimarlık adına Ayhan Çalışkan olmak üzere, tek tek ziyaret ettiğimiz ve kulübümüze destek olan Soma’nın ve Turgutalp’in değerli iş insanlarına ve esnaflarına teşekkür ederiz.

Turgutalp Spor Kulübü olarak yıllardır olduğu gibi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün işaret ettiği hedef doğrultusunda zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmeye, bölgemizdeki amatör sporların gelişmesine katkı sunmaya ve  her türlü zorluğun üstesinden gelmeye devam edeceğimizi bir kez daha spor kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Saygılarımızla

Turgutalp Spor Kulübü

Instagram : @turgutalpsk2017
Facebook : @TurgutalpSK2017
Twitter : @TurgutalpSK2017

somadaspor

Etiketler

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN