Turgutalp Spor-Karabulut Spor Engelinide Geçti

Turgutalp Spor-Karabulut Spor Engelinide Geçti

Sahasında Karabulut Spor’u konuk eden Turgutalp Spor, ilk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmadan ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 galip ayrıldı.

Soma’lı futbolseverler, Manisa 1.Amatör Lig Hüseyin Gazi Kılınç Akhisar Yaz Grubu 2. hafta mücadelesinde bir tarafta deplasmanda Sazoba Spor’u 6-1 mağlup ederek lige müthiş başlangıç yapan Turgutalp Spor, diğer tarafta ise sahasında Akhisargücü’ne 4-0 kaybeden Karabulut Spor karşılaşmasına tanık oldu.

REMZİ PAŞALI

Paşalıya Plaket

Maç öncesi Turgutalp yönetimi, Turgutalp Spor için; futbolcuk, hocalık ve başkanlık yaparak büyük hizmetler veren Remzi Paşalı‘ya plaket verdi.

TURGUTALP SPOR KARABULUT SPOR

Türk Bayrağıyla Çıktılar!

İki takımda sahaya; 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108’inci yıl dönümü nedeniyle Türk Bayrağı ile çıkıp objektiflere poz verdiler.

TURGUTALP SPOR KARABULUTSPOR

İlk Yarıda Gol Sesi Çıkmadı

Bu sezon iç sahada ve seyircisi önüne Karabulut Spor maçıyla çıkan kırmızı-beyazlılar, tıpkı geçen hafta Sazoba Spor maçında olduğu gibi;  maça istekli ve arzulu başladılar. Ancak ilk yarıda iyi kapanan Karabulut Spor karşısında ön alanda etkili olamadılar ve devre golsüz geçildi.

Pomaklar’da teknik adam Niyazi Çoban,  ikinci yarıya ön tarafta etkili olabilme adına Mustafa Duran ve Ali Özçelik hamlesi yaparak başladı.



BORAN YÜKSELBoran ve Mustafa Kilidi Açtı!

Dakikalar 56. gösterdiğinde Boran Yüksel‘in müthiş golüyle 1-0 öne geçen Pomaklar, 60.dakikada Mustafa Duran‘ın klas golüyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ikide iki yapan yeşil-beyazlılar, 6 puana yükselirken, Karabulut Spor ise ikinci haftayı da puansız tamamladı.

Niyazi Çoban idaresindeki kırmızı-beyazlı ekip, 3.hafta fikstür gereği yine kendi sahasında Akhisargücü’nü konuk edecek. 2.Hafta sonunda puanlarla tanışamayan Karabulut Spor ise, Medar GB’yi ağırlayacak.



TURGUTALP SPOR

Turgutalp Spor Açısından;

Sezonun ilk maçında Sazoba Spor’u deplasmanda 6-1 mağlup eden Turgutalp Spor için bu karşılaşma; ilk defa önüne çıktığı seyircisine güzel futbol ve alacağı galibiyet ile ‘’Ja sam Pomak’’ (Ben Pomakım) mesajı verme adına önemliydi. Nitekim de taraftar desteğini arkasına alan Pomaklar, ilk yarısı golsüz kapanan maçın ikinci yarısında geliştirdiği sağlı sollu ataklarla rakibini sürklase ederek bizlere adeta ”bu maçın galibi benim” sinerjisini veriyordu.

Sonuç olarak; kırmızı-beyazlılar, geçen hafta Sazoba Spor deplasmanında alınan 6-1’lik skorun ardından bugünde Karabulut Spor’u 2-0 mağlup ederek, taraftarlarını ve camiasını sevindirdi. Pomaklar haftayı aynı puana sahip Medar GB ve Akhisargücü’nün ardından averajla üçüncü sırada kapattı. Önümüzdeki hafta Akhisargücü ile yine sahalarında oynayacaklar. Dilerim bu maçtada çizgilerini bozmadan ve gümbür gümbür bir galibiyetle haftayı 3 puanla kapatır..

KARABULUTSPOR

Karabulut Spor Açısından

Karabulut Spor, korkulu geldiği Soma deplasmanında maça çok adamla kapanarak, öncelikle gol yememeyi düşünerek başladı. İlk yarı genelinde oyunu kendi yarı alanında kabul ederek, Turgutalp Spor forvetine gol şansı vermediler. Ancak karşılarında güçlü bir takım vardı. Nitekim 56 dakika rakiplerine gol sevinci yaşatmayan siyah-beyazlılar, bu dakikadan sonra kalesinde iki gol gördü ve ikinci maçlarından da sahadan boyun bükük ayrıldılar.

ŞEVKET ELMAS

Şevket Elmas, ”Amacımız Keyif Veren, Futbol Seyri Yüksek İyi Bir Turgutalp Spor Seyrettirmek.”

Turgutalp Futbol Şube Sorumlusu Şevket Elmas maç sonu, ”Takıma bu sene çok kaliteli oyuncular dahil oldu. Grubumuzda şampiyonluğa oynayabilecek bir kadro oluşturduk. Takımın başına semtimizin çocuğu Niyazi Çoban’ı getirdik. Biz teknik heyetimize ve futbolcularımıza grupta hedefimize ulaştıracaklarına can-ı gönülden inanıyoruz. Bu inancımızı ligin ikinci maçımızda Karabulut  Spor’u net skorla mağlup ederek gösterdiler. Bu galibiyetlerin devamı geleceğine inanıyoruz. Amacımız Soma’lı sporseverlere, keyif veren, futbol seyri yüksek iyi bir Turgutalp Spor seyrettirmek.”diye konuştu.

ONUR DÖNMEZ TURGUTALP SPOR

Onur Dönmez, ”İyi Oynadık ve Hak Ettik”

Az ama öz gelen Karabulut Spor forvetine yaptığı başarılı kurtarışlarla şans tanımayan Turgutalp Spor kalecisi Onur Dönmez,  sahada her şeyi yaparak galip gelmenin keyfini yaşadıkları, karşılaşma boyunca iyi oynadıklarını ve hak ettikleri bir galibiyet elde ettiklerini vurguladı.

POMAKLAR

Pomaklar Muhteşemdi!

Sezonun ilk iç saha maçında Karabulut Spor karşısında Pomaklar takımlarına sahip çıktı, Linyit Stadı’nda yerlerini aldılar. Pomaklar gönülden bağlı oldukları takımlarını tribünlere çağırarak  adeta bağırlarına bastılar.
Maçın başından sonuna dek, kırmızı-beyazlı taraftarının görülmeye değer şovu ve takımına gönülden bağlılığı muhteşemdi. Maçtan sonra taraftarları takımlarıyla bütünleşmesi görülmeye değerdi. Desteğini bir an olsun esirgemeyen kırmızı-beyazlı taraftarlar, karşılaşma sonu takımlarını  haftaya grubun güçlü takımlarından Akhisargücü karşılaşması için soyunma odasına alkışlarla uğurladılar.



ABDULLAH TÜRKAN

TURGUTALP SPOR 2-0 KARABULUT SPOR

STAT: Soma / Linyit
HAKEMLER:Abdullah Türkan-Cenk Güleryüz-Md.Baştürk
TURGUTALP SPOR:Onur-M.Gökkayalı-Hüseyincan-Ertuğ-Alperen-Bekir-Boran-Emirhan-Enes-Oğuzhan-Hayati
YEDEKLER:Suat, İsa, Emre, Arslan,  Alper, Alpcan, Hakan, M.Duran, Ali, İbrahim
TEKNİK SORUMLU:Niyazi Çoban

KARABULUT SPOR:Barkın-Ersel-Çağatay-Onur-Kemal-Şaban-Okan-D.Kuvvetli-Ahmet-Metin-Dursun
YEDEKLER:A.Akdoğan, Emin, Mehmet, Muhammed, Deniz, Volkan, Batuhan, Asil, D.Ercan
TEKNİK SORUMLU:Süleyman Özkahraman
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.56 Boran Yüksel, dk.60 Mustafa Duran (Turgutalp Spor)

NOT:Karşılaşmaya ait 210 adet fotoyu görmek için şuraya tıklayınız!

2.Hafta Toplu Sonuçlar

Selçikli 4-2 Hamidiye
Medar Gb 2-0 Sazoba
Akhisargücü 6-2 Gölmarmara
Turgutalp Spor 2-0 Karabulut Spor
Karaelmas Süleymanlı 19.03.2023 14:00

3. Hafta Skor Tarih Saat

Süleymanlı Bld-Gölmarmara 26.03.2023 15:00
Hamidiye -Karaelmas 26.03.2023 15:00
Sazoba-Selçikli 26.03.2023 15:00
Karabulut-Medar Gb 26.03.2023 15:00
Turgutalp Spor-Akhisargücü 26.03.2023 15:00


Bizi Somadaspor Facebook adresimizden de takip edebilirsiniz.

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN