Ticaret Odası-Demirexport Finaline Doğru

Ticaret Odası-Demirexport Finaline Doğru

Çeyrek final kuraları çekildi herkes kendi durumuna göre işlerin nerelere gideceğini az çok değerlendirme yapmıştır.

Bana göre bu iş, futbolda her türlü sonuç olabileceği gibi çok sevilmesinin sebebi sürpriz sonuçların olması yine de futbolun takım olarak gereklerini yerine getirenlerin buralara kadar gelip bundan sonrada önümüzdeki maçların az çok nasıl sonuçlanacağı yolunda herkesin bir tahmini vardır. Bana göre Ticaret Odası-Demirexport Finaline Doğru

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

 

Demirexport eşleştiği Eli 1 her ne kadar grupta oynadığı dengeli futbolla buralara kadar geldiyse de bu eşleşmede Demirexport favori ha bu kolay maç anlamında demiyoruz takım olarak sahada daha ne yaptığını bilen genç mücadele yönünden iyi olması orta saha ve forvet özelinde Eli 1 den iyi olması olarak bakıyoruz geniş kadrosu kenardan hamle olarak girdiğinde katkı verecek olan oyuncularının bulunması da diyebiliriz.

Eli 1 kadro olarak sahada yapabilecekleri bu maç özelinde kısıtlı diyebiliriz efor olarak topun arkasına geçip defans olarak ne kadar oyunu tutmakta direnç gösterip hücumsal anlamda sonuç çıkarabilirse maç nereye gider görülecektir ekstra koşan basan mücadele eden durum ortaya çıkarsa Eli 1 ancak tura ortak olabilir işleri kısacası tur için zor.

Diğer yanda Ticaret Odası-Nakliyeciler burada da kupada grup maçlarında oynadığı futbolla favori durumuna gelen Ticaret Odası olduğu gerçeği herkes tarafından biliniyor. Nakliyecilerin son maçta Bülent gibi gol yollarının etkili ismi kırmızı kart cezalısı olması Nakliyecilerin takımının işini çok zorlaştırıyor.

Bu tarafta çok formda bir takım beri tarafta eksikleri olan moral olarak ta etkileyen bir durumun olması özelinde Ticaret Odasını bu maçta bir adım öne geçiriyor. Saha yayılış diziliş olarak ta önde Ticaret Odası. Orta saha ve forvette etkili olmaları Ticaret Odasının bu maçta gerekeni yapabilecek kapasitenin olmasının şaşılacak bir durum olmadığı görünüyor..

Nakliyeciler forvete kimi koyar en yakın isim Kemal gibi duruyor Mertte düşünülebilir ama Mert bu turnuvada fizik olarak istenilen duruma bir türlü gelememesi en azından ben oradayken şimdi belki iyi duruma gelmiştir forvet düşünülebilir bu sefer orta saha zaafı yaşanabilir bunun sonucunda Orhan Hoca dokuzda düşünülebilir Nakliyeciler yine en iyi kadrosuyla mücadele edeceklerdir. .

Buradan çıkan sonuçların arkasından eğer futbolun o sürpriz sonuçları yaşanmazsa Ticaret Odası, İmbat yarı final maçına gidiyoruz. ama bu maç artık nasıl bir maç olur gruptaki maç düşünüldüğünde iki takım tekrar ilk maçta özellikle imbat aynı hataları yapmamaya ve Ticaret Odasının etkili olduğu durumların analizini yapıp tekrar zor durumlar yaşamamak için önlem alıp turu geçmeye çalışacaktır.

Diğer taraf Demirexport rakibi Eli 1’i elediğini düşünürsek favori olduğu için gelecek olan iki rakipte sert orda nasıl bir durum çıkacak? Çeyrek final maçının arkasından ortaya Mili Eğitim de olabilir İmbat Ege’de bu iki rakip te Demireksportu eleme durumları var zaten Milli Eğitim grup maçında Demirexport la karşılaşıp berabere kalmıştı çıkmasını gelmesini istemez ama bu tarafta yine imbat ege çok güçlü kadrosu var en az diğer imbat takımı kadar güçlü oda Demirexport’u eleme gücünde bir takım sonuçta Demirexport Eli 1 maçını geçse de gelecek kim olursa olsun zorlu rakiple karşılaşacak ama yine de kadro kalitesi saha yayılış kenardan gelecek oyuncular bakımından Demirexport final görecektir diye düşünüyoruz ve finalde Ticaret Odası Demirexport gibi görünüyor bizimde beklentilerimiz bu yönde. Bütün çeyrek finale kalmış takımlara başarılar diliyoruz. Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Etiketler

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN