Teniste Şampiyonlar Belli Oldu

Teniste Şampiyonlar Belli Oldu

4.Geleneksel Soma Kaymakamlık Bay/Bayan Tenis Turnuvası Finallerinde şampiyonlar belli oldu.

Soma Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüz koordinesinde Gençlik Merkezinde 1-26 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen 4.Geleneksel Kaymakamlık Bay/Bayan Tenis Turnuvası finalleri ve madalya töreni 26 Ekim Çarşamba gece yarısı gerçekleşti.

Soma Gençlik Merkezi Tenis Kortun da 24 gün boyunca tenis severleri kortta buluşturan turnuvaya 16 bayan, 48 erkek sporcu katıldı.

Kupa ve sertifika töreninin 29 Ekim’de yapılacağı finaller sonrasında dereceye girenlere madalya takdim edildi. Müsabakaları Soma İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Dilek Mert ve çok sayıda tenis severler katıldı.

Tenis Turnuvası İleri Seviye Baylar

Zorlu, bir o kadar da zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşmalar sonunda; Tenis Turnuvası İleri Seviye Baylar 1.Refik Ağartan, 2.Barış Şen, 3.Bülent Aktuğ, 4.Giray Çelik

Orta Seviye Baylar

Orta Seviye Baylar 1.Hüseyin Turgun, 2. M.Akif Ateş, 3.Orhan Karslı, 4.Hasan Karakaya.

Bayanlarda

Bayanlarda ise 1.Sılay Mutlu, 2.Nedret Akçan, 3.Dilara Günay, 4. Meryem Afacan oldu.

3 Farklı kategorilerinde oynanan maçlar sonunda dereceye giren katılımcılara madalyaları verildi. Kupa ve sertifika töreni ise günün önemine binaen 29 Ekim’de protokolün katılımıyla verilecek.  Gelin hep beraber; 25 Ekim Salı saat 16:30’da başlayan, 26 Ekim Çarşamba saat 01:30’da sonuçlanan(!) turnuva finallerinde kısaca (benim seyredebildiğim) neler yaşanmış bir göz atalım…



Soğuk havada içimizi ısıttılar

Soğuk havada içimizi ısıttılar

Tüm rakiplerini yenerek turnuvanın İleri Seviye kategorisinde finaline çıkan iki oyuncu Refik Ağartan-Barış Şen müsabakası tam anlamıyla kalite kokuyordu. Profosyonel tenisçileri aratmayacak karşılaşmada her iki oyuncunun sunduğu göze hoş gelen final maçı soğuk havada adeta içimizi ısıttı.

Orta seviye finali turnuva tarihine geçti

Orta seviye finali turnuva tarihine geçti!

Hüseyin Turgun-M.Akif Ateş arasında oynanan Orta Seviye final maçı rekor kırdı. İki tenisçinin inanılmaz bir mücadele verdiği karşılaşmanın 4.saatinde M.Akif Ateş’in sakatlanması sonucu müsabaka normal şartlarda tamamlanamadı. Turnuva tarihine 4 saat oynanıp ta tamamlanamayan karşılama olarak geçen maçın sonunda şampiyon olan taraf Hüseyin Turgun oldu.



Kürsüden inmeyen adam Orhan Karslı

Kürsüden inmeyen adam ”Orhan Karslı”

Sporun her dalında başarılı olmayı sürdüren Orhan Karslı, Tenis Turnuvasında da kendini kürsüye atmasını bildi. Orta seviye 3-4’lük maçında karşılaştığı Hasan Karakaya‘yı 2-0 mağlup eden Orhan Karslı, 3’lük kürsüsüne çıkarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Sılay Mutlu-Nedret Akçan müsabakası seyir zevki yüksek maç oldu.

Sılay Mutlu-Nedret Akçan müsabakası seyir zevki yüksek maç oldu.

Bayanlar kategorisi finalinde Nedret Akçan‘ı zevkli ve çekişmeli geçen maçta 6-2 ve 6-3’lük setlerle mağlup ederek şampiyon olan Sılay Mutlu, böylesine anlamlı bir organizasyonda madalya kazanmanın kendisini çok sevindirdiğini söyledi. Sılay Mutlu, ”Öncelikle Somamızda 4. sü düzenlenen Kaymakamlık Tenis Turnuvasında olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Soma Gençlik spor ve turnuva komitesine düzenledikleri bu turnuvadan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Nedret hanımla zorlu bir finalde seyir zevki yüksek bir maç oynadığımızı düşünüyorum. Rakibimin güzel oyunu da takdire şayandı. Buradan kendisine teşekkür ediyorum.”dedi.



Dilek Mert, Turnuvanın amacına ulaştığı inancındayım

Dilek Mert, ”Turnuvanın amacına ulaştığı inancındayım”

Dereceye girenlere madalyaların verildiği törende kısa bir konuşma yapan Soma İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Dilek Mert, ”Somamızda 4.sü gerçekleşen turnuvanın amacına ulaştığını, spor yapmanın yanı sıra tanışmanın ve kaynaşmanın yaşandığı, fair-play çerçevesinde müsabakaların oynandığı böylesi güzel bir organizasyon gerçekleştirildi. Gittikçe artan ilgiyle katılım sağlanan 29 Ekim Cumhuriyet Kupası 4.Kaymakamlık Tenis Turnuvasına emek harcayan tenis antrenörlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca turnuvaya iştirak eden bay ve bayan tenis severlerimizi,  yürekten tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Turnuvanın özeti

Yine her zamanki gibi ”Somadaspor”

Bu anlamlı organizasyona haber ve görsel anlamında katkı sağlayan Somadaspor olarak; turnuva süresince destek veren, emek harcayan ve ayrıca soğuk havaya rağmen geçe geç saatlere kadar kalıp seyirci olarak destek veren tüm tenis severlere teşekkür eder, kategorilerinde dereceye giren tüm oyuncuları kutlarız..

NOT: Karşılaşmalara ait fotolar Somadaspor Facebook Sayfamıza yüklenmiştir.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN