Tekrar Seriye Bağladık..

Tekrar Seriye Bağladık..

Telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. Bunlardan biri de dündü. Seyirci yine yerini almış muhteşemdi stada girerken tüylerimiz diken diken oldu..

KÖŞE:Doğan Gülşen

Maça 4.2.3.1 oyun kurgusu ile başladık. Sakatlıklardan dolayı sol bekte Hakan Çakır sol kanat Oğulcan Aktaş oynuyordu. İkisi de görevlerini eksiksiz yerine getirdiler, sağ tarafı etkili kullanamadık Üzeyir’e biraz önlem alınmıştı fazla bindiremedi ilk yarı özellikle..

Hücumlar olsa da yeterli etkinliği sağlayamıyorduk. Yusuf tam bir 10 numarada değil tam forvette değil değişik bir sistemimiz var 4.4.2 de diyebiliriz Yusuf yinede elinden geleni yapıyordu. Burada orta saha forvet arası bağlantı konumunda eksiğimiz vardı, Agah ve Süleyman da fazla hücumlara destek veremediler defansı da önemsedik, Agah biraz daha çıkabilirdi oyunu tam anlamıyla yıkamıyorduk..

Salihli vasat takım görüntüsündeydi. İlk 10 dakika kafa kafaya mücadele ettiler, gelmeye çalıştılar o kadar sonra düşmeye başladılar Soma’nın rakibi kesinlikle olamaz görüntüsündeydi..



Bizde etkili hücumları golü bulabilecek etkinlikte olmuyordu. İlk yarının son anlarında Coşkun topla iyi çıkış yaparak Oğulcan Aktaş’ı kaçırdı oda paralel çıkararak Atalay’a sadece dokunmak kaldı oda onu yaptı gol çok iyi zamanda geldi…

İkinci yarı hemen başında yine Oğulcan’ın asisti sonucunda Toma’nın güzel bir vuruşuyla 2.golü bulduk artık maç bizim için galibiyet le biteceği belli oldu..

Salihli 2.0 dan sonra gelmeye çalışsa da etkili olamadı biraz da oyun disiplininden koptular gibi oldular 3.golün olmaması içten bile değildi çok kaçırdık..

Sahanın yıldızlarından Oğulcan Aktaş çıktı çok iyi maç çıkardı demek ki kendini hep hazır tutmuş. Mirlan girdi son 20 dakika hoca onu sağ tarafa attı, Mirlan biraz küs gibi görüntü veriyor 10 numara pozisyonuna da geçebilirdi gerçi günümüz futbolunda klasik 10 numara kalmadı top tutup oyunu yavaşlatmak yada ince dikine derinlemesine paslarda etkili olabilen biri bunları yapabilirdi o kanat oynadı hoca ne düşündü bilemiyoruz..

Bir parantez de Coşkun’a açmak lazım çok iyi oynadı topla çıkışları bir stoper de olması gerekenler vardı fiziği ve hava hakimiyeti ile oyundaki konsantresiyle tam görev adamıydı harika oynadı bugün..

Burada Soma’da saha avantajını iyi kullanıyoruz takım bütünlüğünde takım savunmasında biraz eksiklerimiz var takımın bazen boyu uzuyor ilerde 4 hücumcu oluyor bunlar geri gelmede sıkıntı oluyor özellikle kanatlar bunlar böyle vasat takımlarla oynarken sıkıntı olmuyor ama güçlü takımlarla oynarken sıkıntı doğurabilir bunun üzerinde durulmalı daha bütün olmalıyız bazen Agah ve Süleyman’a çok yük biniyor içeride oynarken bile..



Son dakikalarda hoca Toma’yı aldı taraftara alkışlatmak için oda golünü atarak görevini yaptı artık maçlar azalmaya başladıkça heyecan artıyor dışarıda ki maçlarda da iyi konsantre olmalıyız puan kaybı olmamalı şampiyonluk bu yıl gelmeli herkes bu inancı yaşıyor coşku her geçen maç artıyor sakat futbolcularımız bir an önce dönmeli kulübede güçlü olmalı..

Haftaya Çiğli deplasmanı var oradanda en iyi sonuçla dönmeliyiz. Yıldırım Belediyespor maçında burada fişi çekmeliyiz…Sevgilerle
Doğan Gülşen (tüm yazılarını oku)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN