Teiaş, ”Müftülük” Diye İnledi

Teiaş, ”Müftülük” Diye İnledi

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında 2.haftanın açılış maçı C-grubunda yer alan Eli (1) ve Müftülük takımları arasında oynandı.

Teiaş Eğitim Tesisleri Sahasının kendine has atmosferinde oynanan karşılaşmada Müftülük, ELİ (1)’i ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti.

soma kaymakamlık futbolMaça PTT Pal önünde alınan 5-2’lik galibiyetin verdiği öz güvenle çıkan Müftülük, 4.dakikada Hakan Erdil’in ceza sahası dışında attığı golle 1-0 öne geçti.
29.dakikada Ramazan Gülegen’in şutu ELİ direğinden geri döndü.
soma kaymakamlık futbol
Kaptan Bu Sefer Affetmedi.
29’da topu direkten dönen Ramazan Gülegen, bir dakika sonra nefis gole imza attı ve takımını 2-0 öne geçirdi.
Devre 2-0 Müftülük takımının üstünlüğü ile geçildi.



soma kaymakamlık futbolELİ (1), ikinci yarıya önce farkı bire sonrada beraberlik golü bulma adına baskılı başladı. Kırmızı-siyahlılar, Tarkan Bayram’ın maç boyunca kullandığı uzun taç atışları ile etkili olmak istedi



soma kaymakamlık futbol

54.dakikada Uğur’un uzak mesafeden çektiği şut, kaleci Kadir’den döndü. Dönen topu iyi takip eden Burak Ertek, farkı bire indiren golü kaydetti:2-1
59.dakikada Tarkan’ın ceza sahasına yaptığı ortada Burak Ertek’in kafasında top üst direkten geri döndü.
Kalan dakikalarda ELİ (1)’in büyük baskısı sonuç getirmedi ve zorlu maçtan galip ayrılan Müftülük takımı oldu.



soma kaymakamlık futbol

İyi Kapanıp Sonuca Gittiler

ELİ (1) karşısında başarılı bir oyun ortaya koyan Müftülük, sergilediği oyun anlayışı içinde; iyi kapanıp Ramazan Gülegen ve Mehmet Ülker gibi hızlı ve yetenekli oyuncularla sonuca gitmekti.

Kırmızı-beyazlılar, yukarıda belirtilen unsurları harfiyen yerine getirip maçı 2-1’lik skorla tamamladılar.  Ptt Pal ve ELİ (1) maçlarından alınan haklı galibiyet sonrası yazının başlığındaki fotoda olduğu gibi; Teiaş Tesislerini haklı olarak ”MÜFTÜLÜK’ diye inlettiler..   Müftülük takımı, 3.maçını 16.03.2020 Pazartesi günü saat 17:30’da Yuta Çalışkan ile Teiaş Eğitim Tesislerinde yapacak.



SOMA KAYKMAKALIK FUTBOL

Gülegen, ”İyi Takım Olduk”

İki maçta attığı 4 golle takımın gol yükünü çeken Ramazan Gülegen, kazanılan maç sonrası açıklamalarda bulundu. ELİ (1) maçında harika bir gole imza atan başarılı oyuncu şunları söyledi: ”Yıllardır Müftülük olarak averaj takımı olduk. İlk yarılarda hızlı oyuncularımızla skoru bulmamıza rağmen ikinci yarılarda bir türlü skoru koruyamıyorduk. Çünkü oyuncu stoğumuz çok kısıtlıydı. Ama bu sezon bu sıkıntılarımızı çözdük. Yeni gelen hocalarımızla ve yeni transferlerimizle kadromuzu güçlendirdik antremanlarımızı çoğaltıp kondisyonumuzu artırdık. Allaha hamd olsun ki bunun meyvesini de hem PTT hem ELİ1 takımına karşı aldık. ELİ takımını da tebrik ediyorum. Çok güçlü, çok dirençli, mücadeleci oyundan kopmayan iyi bir takım kurmuşlar. Direkten dönen topları, son dakikaya kadar bitmek bilmeyen baskıları galibiyet arzuları takdire şayandı. Kalan maçlarında başarılar dilerim. Önümüzde çok sağlam iki rakibimiz var. Yuta ve Yeni Anadolu. İki takımında ilk maçlarını izledim çok güçlüler gerçekten. İki takımı da yarı finalde görmek sürpriz olmaz bence. Bu maçlara çok iyi hazırlanıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız inşallah.”dedi.


soma kaymakamlık futbolELİ Önemli Avantajı Kaybetti

Sıralama adına önemi büyük olan maçta rakiplerine mağlup oldular.. Maça erken dakikalarda yedikleri sürpriz bir golle 1-0 geriye düşerek başladılar.. Yenilen gol sonrası ELİ (1) takımının çabuk toparlanmasını beklerken, 29′ direklerinden dönen top, 30′ ağlarında buluşan ikinci gol umutlarını kırar gibi oldu.

İkinci yarıya Burak Ertek’in attığı golle umutlansalar da 63.dakikada Mehmet Bayri’nin direkten dönen topu bu işin olmayacağı sinyallerini verdi. Nitekim de öyle oldu!
ELİ (1) gruptaki 3.maçını 12.03.2020 Perşembe günü saat 17:30’da Ptt Pal takımıyla Linyit Stadı’nda oynayacak..

doğan gülşen

Doğan Gülşen’in Yorumu

E.l.i 1, nasıl Yuta maçında oynanması gerekiyorsa öyle oynadılarsa bugün tam tersi oldu..Müftülük geride de önde de daha dinamikti her yerde bozan çabuk dönen aynı şekilde sertti buna karşılık E.l.i 1 yumuşak kaldı Müftülük arkada hep kalabalık tı öndeyse adam eksiltebilen adamları vardı Çetinin dışında E.l.i 1 defansı yavastı Müftülük hücum hattı hep sıkıntı çıkardı ..1.0 daha maçın başında bulunca Müftülük arkasından oyuna E.l.i 1 karşılık verdi ama gol gelmedi en az 15 dakıka oyuna E.l.i 1 hükmetti ilk yarının sonralarına doğru tekrar Müftülük atakları geldi ikinci golü de buldular hatta üç te oluyordu kaçtı..

İkinci yarı hamleler gelse de girenler iyi değildi çıkanlardan Eli.1 de Müftülükteyse skoru koruma adına yorulanları değiştirdi dinamizmi arttırdı ,daha diri daha mücadeleci göründü verdi girenler. E.l.i 1 ikinci yarı bir gol bulsa da sonrası gelmedi.. Bugün tekrar maç sahada kazanılır onu gördük maç öncesi herkes E.l.i 1 kazanır diye düşünüyordu ama olmadı..

Müftülük 2-1 Eli ( 1 )

SAHA:Teiaş
HAKEM:M.Hakan Efe
ELİ 1:Yasin-Bülent-Halil-Çetin-Önder-Metin-Uğur-Bayri-Tarkan
YEDEKLER:Ercan, Burak, Mahmut, Ozan, Mahmut
ANTRENÖR:Mert İskenderoğlu

MÜFTÜLÜK:Kadir-Tuncer-R.Arslan-Fatih-Ömer-R.Gülegen-Lütfullah-Hakan-Mehmet
YEDEKLER:Hamza, Hasan, Mustafa, Bilal, M.Özgüven
ANTRENÖR:Ramazan Gülegen
GOLLER:Hakan Erdil, Ramazan Gülegen (Müftülük), Burak Ertek (ELİ 1)

Not:Karşılaşmalara ait fotolar somadaspor Facebook sayfamızda yayımlanacaktır..

2.Hafta Maçlarının Programı Şöyle;

10.03.2020 Salı 16:00 Yeni Anadolu Maden Yuta Çalışkan Linyit Stadı
10.03.2020 Salı 17:30 İmbat Madencilik ( 2 ) Soma Belediyesi Linyit Stadı

11.03.2020 Çarşamba 16:00 Eli ( 2 ) Nitromak Teiaş
11.03.2020 Çarşamba 17:30 Kolin Kaymakamlık Teiaş

12.03.2020 Perşembe 16:00 Demirexport Huzurevi Linyit Stadı
12.03.2020 Perşembe 17:30 Eli ( 1 ) Ptt Pal Linyit Stadı

13.03.2020 Cuma 16:00 İmbat Madencilik Eli ( 3 ) Teiaş
13.03.2020 Cuma 17:30 Nakliyeciler Koop. Öğretmenler Birliği Teiaş

14.03.2020 Cumartesi 16:00 Maden-İş Nitromak Teiaş
14.03.2020 Cumartesi 17:30 Devlet Hastanesi Soma Belediyesi Teiaş

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN