Tebrikler E.L.İ 1’e

Tebrikler E.L.İ 1’e

Yeni Anadolu-ELİ 1 maçı, A-Grubu içinde sıralamanın netleşecek olması hem iki takımda grubun iddialı takımları olması nedeniyle zorluk derecesi yüksek önemli bir maçın nasıl sonuçlanacağı merakla beklenen maçlardan biriydi.

E.l.i 1 diğer rakibi Nakliyecilere de yenilmemesi aslında haddini bilen oyun anlayışı maçlarda skorun beklenmeyen sonuçların çıkmasına sebep oluyor.

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Yeni Anadolu maça ilginç alışılmışın dışında değişik bir kadro ile çıkması orta saha ön libero Uğur olması önünde Aykut forvete yakın düşünülmesi yumuşak orta saha olup Faruk sağ bek düşünülüp Gürkan özelinde tedbir markaj düşünülmesi Yeni Anadolu için oyun zafiyetinin yaşanması genel olarak oyuna girememeleri gereksiz top kayıpları oluşturup gerginlik yaşayıp skor olarak geri düşmeleri dağınık görüntü oluşturmasını sebep oldu ona keza E.l.i 1 Erhan, in ön libero da kontrollü oluşu atakları karşılaması ikili mücadelelerdeki başarısı Tugayın daha iyi oyuna girişi E.l.i nin gol bulmasının başlıca sebebi..

Arkada da Halil, Tarkan ve Çetin defans bölgesi fazla çıkmadan Salih Hoca’nın ve Kubilay’ın etkisiz kalmasına sebep oldu. Uğur’un kaleye uzak olması bağlantıların kopuk oyunun Yeni Anadolu adına zorlaşıp skor bulmada uzak görüntü oluşturdu.

İkinci yarı Yeni Anadolu aynı kadro ile gelmesi ona keza E.l.i 1 Çetin çıkıp, Özgür girip, Yusuf’u sağ beke çekmesi nasıl olacak bakalım bu değişiklik maçın ikinci yarısında 2.0 skor E.l.i.1 arttıracak mı ya da Yeni Anadolu geri dönecek mi güzel seyir zevki adına kenarda izliyorduk.



Yeni Anadolu ikinci yarı Faruk’u ön liberoya çekip Aykut çıkarıp Uğur biraz daha kaleye yakın oynaması. Kubilay’ın etkisiz görünmesinin yalnız kalıp Salih hocanın fizik olarak etkisizleştirilmesi oyunun Yeni Anadolu adına çıkmaza girmesi.. Bu skor nasıl döner derken korner zincirleme hata skorun bire inmesi..  E.l.i 1 ön bölge oyuna tam girememesi Mehmet Bayri top tutup duvar olmada kendisinin takımı öne gelmesinde biraz daha etkili olabilmesinin gerekliliği Gürkan ve Özgür yardım olarak geri dönüşleri daha iyi yapabilir görüntü oluşması yük defans bloğunda Halil tecrübe olarak Tarkan bütün limitleri zorlayıp Yusuf aynı şekilde mücadeleci ruhu bu maçın skorunu 2.1 de tutabilecek mi dedirtip E.l.i 1 kenardan oyuncunun gelmemesi bu düşüşü durduramaması…

Yeni Anadolu nun keza değişiklik yapıp Faik grip Kubilay ön liberoya geçip Uğur öne çıkıp etkisini gösterip skoru bulmalarına 2.2 yapmaları tamamen Erhan ve Tugay orta sahası karşılamada diğer ön bölgenin Özgür Gürkan Bayri geriye orta sahaya ve beklere topsuz oyunda yardıma gelmemesi diyebiliriz..

Neticede 2.2 skor iki takımada sıralamada yarıyor diyebiliriz E.l.i 1 grup özelinde beklentinin üzerinde gösterdiği gayretli oyunla tebrikleri hak etti diyebiliriz Yeni Anadolu grup birincisi olup ileriki yıllarda daha iyi olacakları izlenimleri verip ne kadar gidebileceklerini eşleşmelerden sonra göreceğiz keyifli bir maç oldu iki takımada önündeki maçlar için başarılar dileriz. Doğan Gülşen

Etiketler

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN