Tavşanlı Linyitspor’da Erhan Sarıgöl İle Kısa Ropartaj..

Tavşanlı Linyitspor’da Erhan Sarıgöl İle Kısa Ropartaj..

2007 yılının Mayıs ayında Bolu’da oynanan karşılaşmada İstanbul temsilcisi Beylikdüzüspor’u 2-1 mağlup ederek 3. Lige yükselen Tavşanlı Linyitspor’un başında teknik direktör olarak görev yapan Erhan Sarıgöl, 11 yıl sonra tekrar takımın başına teknik adam olarak geri geldi.

Linyitspor’un profesyonel liglerde olmasında önemli emeği bulunan Erhan Sarıgöl, futbolculuk döneminde olduğu gibi antrenörlük döneminde de gönlünde Linyitspor sevdasının hiçbir zaman sönmeyeceğini; geçmişte yaşanmış başarıları tekrar yakalamak için göreve geldiğini söyledi..

1984 Samsun Irmaksanayispor, 1989 ve 1995 yılları arasında ise Tavşanlı Linyitspor’da (kaleci) beraber oynadığımız teknik direktör Erhan Sarıgöl, Somadaspor olarak web sayfamıza kısa açıklamalarda bulundu. Tecrübeli Çalıştırıcı ile soru-cevap şeklinde yapılan röportajımız şöyle:

“Futbola nerede başladınız ve sırasıyla hangi takımlarda oynadınız?’’

Erhan Sarıgöl: Futbola Bafraspor’da başladım. Bafraspor, Samsun Irmaksanayispor, Tavşanlı Linyitspor, Tavşanlı Akıncılarspor ve tekrar Tavşanlı Linyitsporda futbolculuk misyonumu tamamladım.

“Futbol oynadığınız yıllarda hangi teknik adamlarla çalıştınız ve sizi etkileyen hoca hangisiydi?”

Erhan Sarıgöl: Futbolculuk dönemimde (bunun 10 yılı profesyonel) bir çok teknik adamla çalışma şansım oldu. Beni etkileyen değil de bir çoğundan bir şeyler öğrenerek teknik direktörlüğü yapmamda faydalı bilgiler aldığımı düşünüyorum.

“Çalıştığınız takımlarda en çok hangi noktalara önem verirsiniz?”

Erhan Sarıgöl: Çalıştığım takımlarda belirli noktalara takılmadan takım olma özelliğini sağlamaya çalışıyorum.Bunun ilk sırasını tabiî ki takım disiplini alıyor.Önceliğim kesinlikle ‘disiplin’ daha sonrada takımın bireysel değil de taktiksel alanlarını geniş tutmaya çalışıyorum.Eğe takım disiplini ve oyun anlayışımızı sahaya yansıtırsak başarı kaçınılmaz olur.

“Kendinizi nasıl bir teknik adam olarak tanımlarsınız?”

Erhan Sarıgöl: Çok disiplinliyimdir.Futbolcularımı birer beyefendi olarak görür onlara arkadaş, dost ve babacan olmaya çalışırım.Suistimal edilmeyi de hiç hazmedemem.Futbolcularımın mesleğine saygı duyarım.

“Takım planlamasını yaparken önceliği nelere veriyorsunuz?”

Erhan Sarıgöl: Takım planlamasında önceliğim; benim sistemimi sahaya yansıtacak oyuncu seçimiyle başlıyor, futbolcu kalitesinin yanında sosyal kişiliğinin de bizim anlayışımıza uymasını gerektiren özelliklere göre sağlıyorum.Tabii burada klüp bütçesini de göz ardı etmiyorum.

“Antrenmanlarınız nasıl geçiyor, ne kadar sürüyor? Ne tarz özel çalışmalar yaptırıyorsunuz?”

Erhan Sarıgöl: Antrenmanlarımız Ağustos ayının ilk haftası başlayacak.Eylül ayının ilk haftası da Afyon kampı düşünüyoruz. Burada bol bol hazırlık maçı yaparak takımımızı sezona hazırlamayı düşünüyoruz.

“Teknik ekibinizde hangi isimler yer alıyor.?”

Erhan Sarıgöl: Yardımcı antrenörlerim Fatih Akdemir ve Fatih Mumcu olacak.

“Teknik direktörlüğünüz sürecinde maç içinde yaptığınız en başarılı başka deyişle de yaratıcılığınızı en iyi sergilediğiniz hamle hangisiydi?”

Erhan Sarıgöl: Teknik adam olarak maçlarda bir çok hamle yapıyoruz. Bazen tutmadığı oluyor. Olumlu tarafları da tabiî ki çok. Maçı döndürecek hamlelerde tabiî ki yapıyoruz.

‘’Taraftarlarınızdan beklentileriniz’’

Erhan Sarıgöl: Bundan 11 yıl önce onlarla müthiş şampiyonluk yaşadık. Aynı başarıyı, aynı coşkuyu Allah’ın izniyle bu sene de yaşamak istiyoruz. Her maç sabırla arkamızda 12.adam olarak yer alsınlar. Bizler camia olarak; her mücadelemizde 103 binlik ilçemizin adını, emeğini gururla taşımak istiyoruz. Bu bağlamda bizi sonuna kadar desteklesinler”dedi.

Bizde kısa ropartaj için Erhan hocamıza teşekkür eder, yeni sezonda başarılar dileriz..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN